Přejít na výpis diskuzí

Cielito lindo

FILM 6.5.2012 
6 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lynette
    http://www.caracol.com.co/noticias/actualidad/gory-patino-dirige-cielito-lindo-en-mexico/20050814/nota/193924.aspx
    Gory Patiño Dirige “Cielito Lindo” en México
    Rodrigo Patiño se dio a conocer como un excelente actor en La Paz. A fines de los 90 se fue a EEUU, donde obtuvo una maestría en cine.
    | Agosto 14 de 2005
  • lynette
    Boj o vzácný kámen...
    Nebudu hodnotit, neb jsem shlédla jen několikaminutový krátký trailer k filmu. Neřekla bych, že film je něčím vyjímečný, ale oceňuji, že kvalita obrazu je hodně dobrá. Dle zahraničních filmových stránek jsem si vyčetla, že v příběhu jde o nějaký drahý vzácný kámen zvaný "Cielito lindo", který patří jistému indiánskému kmeni, který ho používá na rituální účely /např. na přivolávání deště do jejich vesnice/. Tento "šutřík" jim ovšem jak jinak odcizí nějací vrahouni apod., ovšem na scéně se objeví jistý dobrák - pastor Pablo, který po traumatizujících událostech v jeho osobním životě kdy přijde o vlastní rodinu ztratí na několik měsíců paměť, takže chudák ani neví, že jeho syn a manželka už nežijí, ale začne pomáhat indiánům získat zpět to, co jim patří po celá pokolení a to ten vzácný drahý kámen zvaný "Cielito lindo". Jak v tomto uspěje, mi není známo. Každopádně hlavní hrdina si "užívá" nejen psychická utrpení, ale taktéž fyzická od oněch sadistických zlodějských vrahounů..
  • Zajímavosti:
    Tento projekt stál cca 1 milion amerických dolarů.

    Natáčelo se v Mexiku.
    • lynette
      Natáčení probíhalo od konce června do začátku srpna roku 2005.

      Filmovalo se v Chihuahua, v Mexiku.
      • lynette
        ZAJÍMAVOSTI:




        Ač byl tento projekt od počátku nízkorozpočtový, jakmile byl sepsán scénář, přitahoval pozornost lidí z castingu (výběr herců) a taktéž agentů. V tomto filmu si většinou zahráli přátelé a známí hlavních tvůrců (režiséra, scénáristy a producenta), kteří vybírali z bolivijských herců a herců z USA. Komparsisté byli většinou z Mexika.

        Jeden z režisérů tohoto snímku, Rodrigo Patiño prohlásil, že casting byl velmi vyčerpávající. Trval tři měsíce a konal se v Los Angeles v Kalifornii, USA a v Mexiku, kde si v Chihuahua vybral do filmu několik lidí z místních divadel. Druhý z režisérů tohoto snímku Alejandro Alcondez naopak vybíral scenérie do filmu a místa natáčení. Dle jeho slov se natáčelo v mexickém Chihuahua (tj. jeden z 31 států Mexika) na více než 30 místech (např. v poušti,v jeskyni, ve vlaku,v katedrále, v ulicích, na hřbitovech, na mostech či v domorodých komunitách) s více jak 25 herci a to po dobu 4 a půl týdne. Štáb se skládal z lidí z Mexico City, Monterrey, Los Angeles a New Yorku.

        Film byl natáčen na krátký 35 mm film a z osmdesáti procent na ruční kameru s vysokým kontrastním barevným rozlišením.
        • lynette
          Spolupráce dvou režisérů tohoto snímku (Patiño a Alcondez) začala úplnou náhodou. Místní mexická hvězda akčních snímků Alejandro Alcondez zavolal jednoho dne večer bolivijskému herci, režisérovi a scénáristovi Rodrigovi Patiño, zda by s ním nespolupracoval na připravovaném novém projektu určenému na trh pro USA a pomohl mu s režií. Potřeboval totiž i anglicky mluvícího režiséra a právě Rodrigo Patiño anglicky uměl, protože v 90. letech studoval filmovou školu v USA.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit