Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To že cvičení těla prospívá nejen tělu, ale i mozku je jasné každému s fungujícím mozkem. Cvičení zvyšuje cirkulaci krve v těle, takže se k orgánům a také k mozku dostane více okysličené krve. Abych tohle zjistil, tak nemusím být ani Německý lékař.


    • citát Pindaros:"Sportovci jsou v mládí krásní jako sochy ,ale ve stáří,pokud se ho vůbec dožijí,jsou jako staré koberce-špinaví a potrhaní."

      Takže sport tělu neprospívá,dochází při něm sice k přechodné svalové hypertrofii,ale až v době,kdy klouby již utrpěly.Myšlení sice ovlivňuje,ale ne tak aby trénink umožnil vyšší duševní výkony.Neexistuje ani žádné lidové moudro typu-proběhni se ať se to rychlej naučíš.Naopak jsou výroky:"První je tělo,potom je hlava",nebo "Při boji se nemyslí".Osobně bych řekl ,že schopnost koncentrace se sportem vyčerpává.

  • Sportovní soutěže při vědomí kultivování ducha a posilování tělesné schránky již probíhaly ve starověku. Tyrš s ničím novým nepřišel, jen oprášil zapomenuté....

  • Dva vynikající Němci, pánové Friedrich Tirsch (česky Miroslav Tyrš) a Heinrich Fügner (česky Jindřich Fügner) vložili do Čechů myšlenku Sokola, který také Čechům založili.

    • a kdyby se dožili do r. 1945,tak bychom je vypráskali z Čech pokud bychom je dřív neoběsili na prvním kandelábru.Ale jako Miroslav a Jindřich tedy smějí zůstat,pouze se postaráme aby se připomínalo jen co se nám hodí.Asi tak jako jsme si z knížete Magmara udělali knížete Mojmíra,z Rastize Rostislava,ze Svinthibalda Svatopluka ,z Kosela Kozla a z Karla IV Čecha,ač to byl Lucemburk a z Wallensteina Valdštejna,ač měl pro Čechy jen posměch atd,až jsme za prezidenta nafasovali Husáka a teď tu máme prvním z minstrů jakéhosi křížence Slováka se Židem,ještě že už se naučil trochu česky.

      Mimochodem trénink a studium se vylučují,protože těžký fyzický trénink způsobuje mentální stres.

      • Těžký fyzický trénink nemusí nutně být jen mentální stresování. Převažují jedinci, pro které je těžký fyzický trénink výzvou k tomu aby dávky tréninkového zatížení ještě více zvýšili a pokusili se identifikovat dno fyzického vypětí. Navíc pro některé jedince zvyšování dávek tělesného zatížení fakticky působí jako droga a dotyčný "postižený" se snaží dál a dál zvyšovat dávky zatížení s tím, že buďto přežije, anebo padne. Každý není zbabělá sketa nebo lenoch, někdo je prostě ochotný a schopný v boji se svým pohodlím obětovat i život, resp. sáhnout si na  dno svých mentálních a fyzických sil. Člověk je genově vybaven tak, aby dokázal čelit různým výzvám. Naši předkové nás dobře vybavili, jen nynější zdegenerovaná cháska z bruselského eurohujerského prostředí se snaží svým iniciativním blbnutím popřít to, čím naši předkové prošli.

        • packali,to co píšeš povede leda k přetrénování a zranění.Svaly nerostou při tréninku,ale tak jak to popisuješ,tak se postupovalo když se brala anabolika.Dvoufázové tréninky 6x v týdnu a pod.Bez nich ani náhodou.

        • Thraxx a Packali- vy jste se hledali. Jeden tady za vsim vidi "eurohujerskou" konspiraci a druhej si vystaci s nestarnouci konspiraci o zidovskem spiknuti... Nechcete psat oba nejaky clanky? 

      • No možná by jako členové Sokola nepřežili vládu Němců po r.1939 a nikdo Němce nevypráskal  , ale odsunul po dohodě s vítěznými mocnostmi , tak si to  hlupaňi zapamatujte jednou provždy , křivdy které se staly při odsunu jsou logickým pokračováním toho co spustili Němci v r.1938 a nebyla to ani miliontina čeho se dopustili Němci u Nás!!!

        Nedávno tady vyšly články čeho se dopouštěli Sověti v Berlíně ,no pokud by jednali s Němci jako jednali Němci s nimi či třeba s Lidicemi tak z Berlína je dnes pole s vápníkem v podobě kostí a taky mohli s nimi jednat tak že by postavili mnoho pecí a prohnali by je komínem jak též činili tito soudruzi národněsociálního cítění z Němec.

        • martinko,mocnosti přichází a odchází,ale lidé zůstávají a žádný člověk nemá právo jiného člověka mučit .Němci jsou naši sousedé a vždycky taky budou,takže mučit souseda vytvoří všechno možné jen ne dobré sousedské vztahy.

           

          • Je snadné o tom hovořit dnes , ale i ti co zažili a jsou již mrtví o odsunu nepochybovali a to právě z důvodu toho co Němci provedli na občanech protektorátu , nejsme náhodou jejich sousedi též?Zkuste dnes postavit pomník v Rakousku nebo Německu kde trpěli Češi,Poláci či Sověti ,velmi hezky a slušně Vás pošlou někam , ale co věřte si čemu chcete ,není v moci chudších v menšině dokázat něco bohatší většině , bohužel oni jsou dnes bohatší a větší .


            • mučení a nenávist je to,co se má potírat,ne obhajovat. A to je postoj,ke kterému jsou Češi náchylní a to je špatně.A právě tak špatný byl i Váš příspěvek:

              "tak si to  hlupaňi zapamatujte jednou provždy , křivdy které se staly
              při odsunu jsou logickým pokračováním toho co spustili Němci v r.1938 a
              nebyla to ani miliontina čeho se dopustili Němci u Nás!!!"

              • Reakce na příspěvek:

                nejenom Češi , bohužel jsme se nepochopili , ale kauzalita jevu existuje bez ohledu na lidská práva a už vůbec ne viděno po 50 letech.Těžko třeba ve válce budete zkoumat než vystřelíte jestli to nebude vražda když protivníkovi došli náboje.Proto hlupaňi neb dneska se odsun rovná a mediálně má větší prostor než to co se dělo za protektorátu a všímejte si dobře co se vyrojilo svědectví o odsunu a čím jsme v čase dál tím jich přibývá a to je na tom divné !!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit