Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Můžu pouze souhlasit, že podnikání je opravdu náročné. Já jsem si založil živnost nedávno. Zařídil jsem si insolvenci OSVČ, kterou začínám splácet. Je možné mít paušální výdaje v oddlužení? Moje daňová účetní osobnímu bankrotu také moc nerozumí. Děkuji.

  • Já můžu za svých 9 let podnikání doporučit si hned na začátku sehnat opravdu dobrou účetní nebo účetní kancelář, který vám vše v pořádku povede. Ze začátku jsem na to totiž neměl štěstí a to pak není nic moc, když máte kontrolu a tohle nemáte v pořádku. Teď už mám naštěstí spolehlivou účetní kancelář https://attax.cz/ , která dokáže plnit spolehlivě termíny a vždy má vše v pořádku nachystané. 

  • To tedy opravdu snadní vůbec nejsou. Naprosto vím o čem mluvíte. Prošla jsem si doslova peklem, než jsem dostala své podnikání do pravidelného plusu. Teď mne čeká další boj a to skladový program a s tím i čtečka na QR a čárové kódy, které bych potřebovala. Poraďte mi prosím, jak tohle vybrat? 

    • Proč boj? Hele tady na tom už opravdu nic není z toho nemusíte mít strach. Vybrala jsem k nám do firmy bezdrátovou čtečku čárových a QR kódů. za 3300 korun. Má to normálně dobíjecí stanici a paměť na 10 tisíc kódů. 

      • To jste teda vybrala za fakt slušnou cenu. Můžete mi prozradit kde? Kde se vám to podařilo takhle koupit? 

  • Já třeba podnikat začala úplně omylem. Byla jsem v nějaké dobré finanční situaci a k tomu mě život opravdu bavil. Stala jsem se celkem závislou na přírodě a procházkách v lese. Brala jsem si tehdy s sebou jen filtrační konvici a nějak jsem se začala propojovat s tím světem. Bavilo mě přemýšlet jinak a byla jsem velmi hravá.

  • Já si myslím, že ze začátku je asi nejtěžší sehnat pro podnikání potřebné finance. Já s tím například taky měla obrovský problém. Naštěstí v mém případě toto vyřešila půjčka pro podnikatele, kterou jsem si vzala. Úplně jsem nebyla nakloněná k tomu, abych si peníze půjčovala, ale jiná možnost prostě nebyla.

  • Já teda v začátcích měla celkem problém s tím, kde mám vůbec nahlásit sídlo své firmy. Bohužel jsem zjistila, že v místě mého trvalého bydliště to není možné, tak jsem musela vymyslet něco jiného. Nakonec mi pomohli tady https://sidlofirmypraha5.cz/ protože právě díky nim jsem si mohla zařídit virtuální sídlo firmy. Nedávno jsem zrovna o tomto četla nějaký článek a prý to takto v dnešní době dělá spousta podnikatelů.

  • macinan

    Dobré tipy. Já sama podnikám už nějakou dobu a musím uznat, že začátky byly opravdu nejtěžší. Je ale pravda, že ani teď to pro mě není procházka růžovou zahradou. Ze všeho nejvíc mě asi zatěžuje administrativa. Dost tedy začínám uvažovat nad outsourcingem, tedy že bych část své práce delegovala na někoho jiného. Koukala jsem, že právě tuto službu nabízí například https://kvalitneseo.cz/outsourcing/

  • Tak s tímto určitě souhlasím. Začátky nejsou nikdy jednoduché, zvlášť v podnikání. Já jsem rád, že toto období už mám za sebou a teď se mi celkem daří. Nedávno se mi dokonce povedlo dost výrazně snížit náklady na výrobu v mé firmě pomocí tzv. rapid prototypingu, viz https://www.sharplayers.cz/rapid-prototyping/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit