Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta paní,která psala příspěvek 17.9.2017,si dělá legraci?Nebo chce vyprovokovat diskuzi?Nechápu,jak si někdo může libovat,že dostává tu směšnou almužnu od státu.Jak si většina současných seniorů mohla našetřit z platu,začínajícím na 1900,- Kč/po revoluci/?Jednou také bude sama a co pak?Já mám po 43 letech zodpovědné práce důchod 8080,- Kč.To mám být vlastenka?
  • Srovnávání jablek s hruškami. Ta paní analytička srovnává hrubou mzdu s čistým důchodem. Takže pro upřesnění:medián mezd je cca 25 tis hrubého, počítat se skutečnou hrubou mzdou 28 tis je nesmysl, průměr výrazně zvyšují manažerské platy. Při započítání 1 dítěte s odpočtem daní je to pak 20412 čistého. Průměrný důchod je 11700,- což odpovídá 57% nikoliv 42%. Jsem laik, ale myslím, že můj výpočet je přesnější. *2*
    • Naprosto souhlasím. A z průměrné penze se dá slušně vyžít, pokud nežijete v nadstandardním bytě a nebo v Praze. V tom případě jste měli šetřit dříve, když jste měli ty pěkné peníze a nebo se přestěhovat. Já žiji se svou matkou jen z penze a ještě ušetříme a to si zajedeme i na dovolenou po vlasti. Díky za sociální jistoty zde.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit