Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem se rozhodnul pro vybudování komínu dodatečně. Chci se zeptat zda mi můžete někdo dát radu ohledně výběru krbové vložky? Jak vybrat správnou krbovou vložku prosím?

    • Musíte ji vybírat podle typu domu, do kterého ji budete dávat. Například do pasivního nebo nízkoenergetického domu je třeba vybrat krbovou vložku, která bude přímo vyrobená do takového typu domku. Jinak já jsem kupoval teplovodní krbovou vložku od https://www.krby-bef.cz/cz Mají je velmi dobře vyřešené, kvalitně udělané. 

  • No topná sezóna je sice tady, ale co ty vysoké pořizovací náklady třeba na designové krby? Jsem slyšela, že jedna paní od nás z ulice za krb vyhodila 160 tisíc korun. Chápete to? Za tu cenu si radši měla koupit auto aby si nedělala ostudu s tou její Ovcí.

  • macinan

    My už se také pomalu připravujeme na topnou sezónu. Zrovna na začátku tohoto měsíce jsme se rozhodli dokonce investovat do úplně nové komínové sestavy. Tu se nám povedlo sehnat tady: https://www.komin-levne.cz/ Náš starý komín už byl v docela špatném stavu a podle kominíka by to byl hazard, tak jsme raději pořídili nový.

  • ivannavratil386

    No, my doma naštěstí topíme dřevem, takže se nás toto zdražování energií moc nedotýká. Celkově si myslím, že topit dřevem je pořád finančně nejvýhodnější. Jen ta jeho příprava zabere nějaký čas. Já si právě kvůli tomu minulý rok konečně koupil motorovou pilu. S tou to jde o něco lépe. Osobně si myslím, že právě na přípravu dřeva jsou asi nejlepší motorové řetězové pily Husqvarna.

  • U nás doma teda topná sezóna možná začla leda tak v krbu, ale topení máme pořád studené na to mi to přijde ještě zbytečné rozpalovat celý kotel. Takže oproti loňsku žádné změny. A to doufám že pak bude i ve faktuře protože letos nám bylo vraceno, bohemka poslala přeplatek skoro jednu necelou zálohu. Takže máme na to dřevo do krbu aspoň.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit