Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Myslím že zloděj křičí chyťte zloděje a kradou zrovna ti co to nemají zapotřebí a ti co pracovali v těžkém průmyslu a chtěli být finančně nezávislí v důchodu a mohli si dovolit i zajet do pryč za hranice jako třeba v němečtí důchodci.
    Co so o tom myslíte vy co tady píšete, zkuste mi napsat názor.
  • K tomuto tématu bych chtěla říci jedno.Pracující důchodce,který pracuje na Smouvu o provedení práce,kterou s oblibou poslední dobou zaměstnavatelé využívají,nárok na zvýšení důchodu nemá.Lidé,kteří pracují jako strážní,vrátní,hlídačí a tuto smlouvu podepíší,nemají nárok na nic.Nemají nárok na stravenky,nemocenskou,příplatky za víkendy,noční ani svátky.Od zaměstnavatelů to je vydírání,tento druh smlouvy by měl být jen na krátkodobou smlouvu o provedení práce a ne pro celoroční zaměstnávání,jak se všeobecně děje
  • Text Vašeho příspěvku Stále jsou lidé, kteří nepochopili anebo nechtějí pochopit, že kapitalismus je zrůdný. Kdybych věděl, že se to takhle převrátí , tak jsem začal krást už ode dne , kdy jsem to zjistil. Stejně jako mnoho jiných a vykuků, kteří rozkradli tuto republiku, peníze na důchody použili na zalepení děr ve státním rozpočtu(např.Klaus).V tomto novém Absurdistánu je spravedlnosti jako medu v prdeli.Buď připraven , vylešti si břízu, budeme ji asi potřebovat.Je to skepse, ale asi dost oprávněná.
  • Ještě tam chybí, jaké profese mají ti, co pracují po 65 letech, někteří i v 70 nebo 80. Já jsem makal celý život jako instalatér topenář. Zažil jsem zimu v kotelnách a když jsme dokončili práci a začalo se topit, šli jsmě do další ledárny. Kolik jsem odtahal kotlů, radiátorů a trubek, kolik jsem nadělal práce v poloze na kolenou, nebo při svařování v leže s popálenýma rukama a obličejem. Dnes mám problém s páteří, bolí mě nohy a ramena. Že bych si svou práci přál dělat i důchodu je blbost. Ti, co pracovali v lehkém průmyslu a v kancelářích si mohou přividělávat, ti co makali celý život rukama jsou rádi, že žijí. O výši důchodu mluvit nebudu, je to almužna jen tak tak k přežití.
  • Ještě nemáme na zahradě shrabané listí, a dostala jsem velkou rýmu a kašel. Musím to tedy počkat, stejně ještě všechno nespadlo. Na štěstí mám uvaříno, takže na večer a na zítra je vše OK. Po neděli to snad už bude zase dobré, ve středu musím na poštu a k řezníkovi.
    Jinak je to letos docela příjemný podzim, ještě před týdnem jsme byli na houbách a docela dost jsme jich našli. A k tomu modré nebe a slunce, i když v lese byla i tak dost zima. Tuhle jsme s s kamarádkama vzpomínali, že vloni to bylo ale o mnoho teplejší, ale houby už koncem října tady nikde nerostly. Od vedle z pokoje na mě pokřikuje ten mladší (Kája), že pro můj kašel se mu špatně hraje na housle. Stejně je rád, že nemusí. Ale počkejte, já mu ta za chvíli stejně připomenu! A teď mně ještě asi začnou bolet zády, protože to po hrabání listí bývá už normální.
    A politika? Ta nám může být opravdu ukradená, i když se říká, že se pořád něco děje. Žijeme si tak, že se nás to netýká-a opravdu to funguje. Když máme hotovo, pustíme si dechovku, posedíme, popovídáme a v Praze? Tam se na nás stejně vyprdnou, mají všichni na starosti jen sami sebe. A to musí být opravdu velká práce (za naše peníze), co?
    • svatá pravda
  • To navýšení důchodu je naprosto směšné.Při 14 tisícovém důchodu a to je už nadprůměrný
    důchod Vám přistane k důchodu asi 65 Kč.To už snad důchodce neunese!
  • Vzkaz pro Tamaru. Jsem důchodce a pracuji a za váš návrh by jste asi dopadla někde moc špatně. Tak já mám odpracováno a odvedeno na daních 45let. Ten důchod za tu odpracovanou dobu je nemilý. A proto chodím do práce (kterou mladí nechtějí dělat) abych nežil se závistí.Vaše přání je abych ty odvody za těch 45let práce odmítl? Tedy pokud je důchodce schopen a ochoten pracovat tak těch 45let co odváděl peníze do rozpočtu by se mu měly odebrat? A nebo proto, že pracuje? Vy závidíte důchodcům, že dostává peníze zato, že 45let pracoval?
    A co říkáte na lidi kteří nikdy nepracovali a berou důchody větší jak my a ještě mají benefity?
    Nerozumím vašemu návrhu, Můžete ho nějak specifikovat?
  • Vy se tady předvádíte s důchodci, ale zatím nám chtějí vyhodit Filipa a Dolejše, duševní potenciál naší strany. Co se to děje?
    • josef.servit.9
      Na Šumavě zaměřují staré vesnice a pozemky, připravují se na zrušené Benešovy dekrety!!!
      Zaměřování se velmi ochotně ujaly i úřady SRN a ODS s KDUČSL ????Hlavní koordinátor je kníže Chrchla a spol.
    • A kdo že to jsou ti dva - že by konfident STB genitální nájemník ÚV jedné zločinecké partičky a jeho noshled?
      No to jestli máte za duševní potenciál, tak ještě přiberte ožralu becheroviče z hradu a můžete se navzájem přetahovat o to kdo má IQ větší jak houpací kůň.
    • jj, komouši jdou od válu. Konečně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Foto: ten pán si koleduje o pořádného tzv. "vlka".
  • Pokud důchodce je schopen pracovat, měl tedy pobírat mzdu za práci a neměl pobírat důchod. Pokud já, člověk v produktivním věku, budu vydělávat více o zvýšení čeho požádám??? Akorát tak o zvýšení daně.
    • Člověče a ty nebudeš jednou důchodce?
    • Plně souhlasím s Tamarou...a už vůbec se mi nelibí, že se to dúchodcům nedaní,no kde to jsme? Buď dělej a plať daně a nebo odpočívej doma....
      • Marcelo než příště napíšeš svůj názor, doporučuji ti seznámit se předpisem o daní z příjmu. Každý důchodce který pracuje odvádí daň z příjmu, to znamená že když dělá platí samozřejmě daně. Tolik jen na upřesnění a uklidnění. *3*
    • Tamaro, Tamaro! Pokud bude stát vyrábět každoročně ty stovky "vysokoškolák" a současně nechá sedět jen ve státní správě lidi, kteří dovršili důchodový věk, tak jich bude na pracáku čím dál tím víc. |Jen se mrkni, kolik takových "vysokoškoláků" jen vyprodukují soukromé státem štědře placené vysoká školy? Právě ony vznikly ne pro nedostatek studovaných lidí, ale proto, aby si páni docenti a profesoři měli kde přivydělávat - a opět ze státního, že?. Někteří kmitají i mezi více něž dvěma takovými školami. To nemůže dobře dopadnout; ale pokračuje to už léta a stát dělá, že to nevidí. A Ty se holka drž raději vařečky, protožes chytrosti asi moc nepobrala.
    • Důchod je při splnění zákonných požadavků nároková věc. A co se potom důchodce rozhodne dělat (nedělat) je jen jeho věc, platí-li z toho řádně daně poplatky státu. Pokud je někdo pitomý a zaměstnavateli se vyplatí nechat si chytřejší důchodce, proč by blba zaměstnával? Je mi 48 roků a pracuji s chlapíkem 72 roků, který nás má stále co učit. Určitě třeba u artistů či letců by to asi bylo jiné, ale na úřadu to velmi prospívá. Nebo co třeba soudní znalci ve vysoké věku, proč ne využívat jejich obrovský duševní potenciál? Však i my budeme někdy staří, což? A do senátu mezi odložené partajníky nás určitě nevezmou. Takže nechme důchodce až stáří mohou trávit k užitku ostatních.
    • Ti lidé si na důchod desítky let platili.

      Pokud se důchodu dožili, a to se každému nepoodaří, není důvod, aby jej nedostávali, ať už jsou jejich další příjmy jakkoliv veliké.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit