Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Letos nás stálo třeba jenom vybavení do postýlky opravdu hodně peněz. Nikdy jsem si nemyslela že ty první roky dítěte jsou tak strašně moc nákladné. Někdy mně to přijde srovnatelně těžké období asi jako za studia na vysoké škole kdy nám chtěli zvednou kolejné a my neměli ani na svačiny..

  • Chystáme si s přítelem už vše potřebné pro miminko. Tohle už mám naštěstí zařízené a přítel vydělává dost, aby nás zabezpečil. Chci se zeptat v čem vám doma miminko spinká? Máte ho hned od mala v postýlce? 

    • Já jsem chtěl koupit něco pro sestru, která čekala miminko. Chtěl jsem jí udělat radost, a tak jsem jí koupil kolébku pro děti, která je ze dřeva a má ližiny, díky kterým je schopná se houpat do všech stran. Koupil jsem jí k tomu i nástavbu, díky které z toho potom udělá stolek s židličkou. Neteř je už na světě a v kolébce se jí velmi dobře spí. Má z toho radost sestra, ale i já, protože jsem dobře vybral. 

      • Zkoušela jsem to hledat, ale takovou kolébku, která by se houpala do všech stran jsem nenašla. Mohu se zeptat, kde jste ji kupovala? 

        • Kupoval jsem ji z obchodu https://www.zoras.sk/cs/produkt/kolebka-dreamer-premium/ Já jsem na ni narazil už dříve, když jsem si tam kupoval zátěžovou přikrývku. Obojí co jsem objednával, tak jsem měl po objednání rychle doma. 

  • Taky mi přijde škoda, že pokud jste poctivý občan a pracujete a ne jenom vy ale i Vaše drahá polovička tak nemáte nárok na nic. Nevím, jaký je mezitím rozdíl, jestli rodí paní co brala 13 000 kč měsíčně a paní co brala třeba 30 000 kč. Porod jako porod. Obě dvě si musí pořídit pro své malé postýlku s kompletní výbavou.

  • macinan

    Podle mě je super, že pokud čekáte dítě, tak máte nárok alespoň na nějakou drobnou podporu od státu. Když jsem čekala svoji malou já, tak jsem nic takového nedostala. Vše jsme s mužem museli platit ze svého. Naštěstí se nám spoustu věcí povedlo sehnat celkem levně, takže to až tak nezasáhlo do rodinného rozpočtu. Třeba postýlku se nám povedlo sehnat velmi výhodně z https://www.luceda.cz/postylka-s-kompletni-vybavou/

    • Jojo, měli jsme to dost podobně. Taky jsme většinu věcí kupovali z bazaru, protože to tak vyšlo levněji. Jen teda botičky jsem pro naši malou kupovala nové. Ty nemá moc smysl kupovat použité. Na https://www.littleshoes.cz/ navíc mají dětskou obuv za docela dobré ceny, tak není co řešit. :-)

  • Článek je pěknou přehlídkou sociálních dávek, díky kterým stát dělá z pracujících rodičů sociálně slabé! Podpora rodin PRACUJÍCÍCH RODIČŮ je ze strany státu ve skutečnosti záporná. Lze to vyčíslit. V roce 2018 přijdou rodiče vychovávající děti, díky nadměrnému zdanění mezd (bez ohledu na skutečné náklady výchovy dětí v rodině), o 44 miliard korun. Stát rodičům na mzdách sebere o jeden řád více na daních, než jim na sociálních dávkách s velkým mediálním humbukem následně nadělí! Díky tomu se pracující rodiče se mzdou v mediánu propadají již od druhého dítěte v rodině do sociální sítě - mezi sociálně vyloučené. Skutečnou situaci rodin vyhodnotil již v roce 2004 M. Hiršl (časopis Demografie, roč. 46, str. 166-176),  cituji: Změny... ukazují trend vývoje skutečných hmotných životních podmínek ve kterých rodiny s dětmi žijí. Přechod od daně ze mzdy na daň z příjmu fyzických osob znamenal DRASTICKÉ omezení daňového odpočtu z důvodu péče o nezaopatřené děti (z 50 % na 12,5 %, tj. na čtvrtinu). Nelze v této souvislosti nepřipomenout, že právě v letech 1994 – 1996 klesl počet narozených dětí v České republice o 30. tis. ročně, tj. o čtvrtinu, a dosáhl mimořádně nízké úrovně, KTERÁ SE OD TÉ DOBY TRVALE UDRŽUJE. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit