Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Taky jsem šetřil za minulého režimu a nový režim z mých spor udělal dětskou kasičku.A současně  se začíná výše důchodu pohybovat na 39 % reálné mzdy.. Dříve 59 %.Takže vysvětlujte  nám něco a hodně si vymýšlejte.
  • sitlof

    Lidé si na penzi stále nespoří dost. Věta oznamovací. A co s tím dál ? 

    Z čeho asi má spořit většina lidí s příjmy, které jsou akorát tak "nalej - vylej", aha !?   A jsme u dalšího problému - pročpak jsou ty příjmy stále tak mizerné - i po 28 letech od jakési "sametové" revoluce ?   Tím se nikdo seriózně nezabýval. Jinak by nemohly být stále tak mizerné !   Lidi bohužel sami pasivně (někdo i ustrašeně) tzv. drží hubu a krok (jak byli vycvičeni za socialismu), maximálně reptají, leč na špatných místech - tak proč by jim někdo sám od sebe dobrovolně přidával. Lidé - řvěte !   Jinak se nic nezmění ...

  • anna.tvaruzkova.58

    Zajímavé, že ti chytrolíní neporadí lidem, jak si mají šetřit z těch žeračenek, které jim kapitalisté dávají místo mzdy.

    • Děda si šetřil na důchod celý život a stejně ho nakonec  zdejší soudruzi měnovou reformou o všechno okradli , když šel potom do důchodu dostal 300Kčs na měsíc šmejdi ….
  • Prezident APF Jiří Rusnok ve své přednášce PENZIJNÍ REFORMA PRO ČESKOU REPUBLIKU (Inovativní přístup), z roku 2004 uvedl: Jednotlivci, kteří neinvestují do PAYG prostřednictvím svých dětí, se musejí povinně zúčastnit spoření na stáři prostřednictvím II. pilíře. Řešení spočívá v tom, aby I. důchodový pilíř (PAYG) vyplácel důchody jen těm, kteří do něj platili „příspěvky“ a těmi mohou být v průběžném systému pouze děti. Toto je naprosto klíčová podmínka našeho návrhu. PAYG není pojišťovací systém prostřednictvím, kterého si kupujeme důchod nebo jinak řečeno šetříme na stáří. PAYG je clearingové centrum kam pracující (vnoučata a děti dnešních důchodců) platí na důchody svých rodičů a prarodičů. Příspěvkem do PAYG nejsou peníze nýbrž řádně vychované děti. Takže řešením pro PAYG je neplatit dávky těm, kteří do systému nepřispěli. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit