Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • XorxoxTalarius

    Proc maji ve znaku a ne lva?

    • XorxoxTalarius

      Proc maji ve znaku lvici a ne lva?


      P.S.: To uz se neda editovat prispevek?

      EDIT1: Tak tenhle prispevek sel, proc ne ten prvni?

      • Jack1947

        Dá jenom v šibeničním limitu 2 minut od publikace, potom holt už jen další téma tak nevím jestli to byl záměr.

  • Paulcz

    To zase budou tahat dotace,  i když např. nehrajete hry od Bohemky tak je platíte stejně. Ať žije socialismus/komunismus!

  • Studia dobry, ale predsada slabej jak papir... to neni vyjednavac co prasti do stolu, takze snad priste.

  • MickeyMutant

    Úkol pro investigativního novináře:

    Kolik kdo zaplatil - jaký tedy mají jednotlivé firmy počet hlasů? Lépe řečeno, fakt se našel někdo, kdo dal víc než 10 tisíc?🙂

  • Hidden

    Pokud se nepletu, zakon o spolcich stanovuje, ze kazdy clen spolku ma jeden hlas. Kdyz tak letmo koukam na jejich stanovy, odvazim se i tvrdit, ze ustanoveni o poctu hlasu v zavislosti na vysi clenskeho prispevku (kteryzto je jinak i bezny) je v rozporu se zakonem. Samozrejme, v praxi lze podobne veci "osmelit" tak, ze za firmu co zaplati vice bude zapsano ve spolku vice lidi, kazdy po jednom hlasu, ale tak to v jejich stanovach zapsane neni. To plati samozrejme za predpokladu, ze jsou oficialne zapsanym spolkem. Ale tak, jejich mozny pravni problem... me je po tom jinak prd. ;)

    • MickeyMutant

      Je to konkrétně § 252 občanského zákoníku:

      "Členská schůze je schopna usnášet se za účasti většiny členů spolku. Usnesení přijímá většinou hlasů členů přítomných v době usnášení; každý člen má jeden hlas."

      • RakeW

        Jedná se o dispozitivní ustanovení, od kterého se lze stanovami odchýlit. Viz § 246 odst. 3 OZ:

        Neurčí-li stanovy jinak, je nejvyšším orgánem spolku členská schůze; ustanovení § 248 až 257 se na členskou schůzi použijí, pokud stanovy neurčí něco jiného.

        • MickeyMutant

          Je to § 247, ok.

          Zajímalo by mě, co členové spolku říkají na to, že si třeba konkurenční firma může zaplatit 10x víc hlasů. Tedy spíš co by říkali, kdyby o něco šlo. Tohle na první pohled vypadá jen jako nešikovný pokus o soutěž ve vysátí co největší částky s vágním účelem lobbingu za herní průmysl.

          • KamilZm

            On ten text stanov vypadá, že ho psal někdo, kdo ví, o čem je řeč. Není to žádná slátanina, ale evidentně právničina 🙂

            Zaujal mě ale ten lev. Myslel jsem, že se nemůže jen tak používat. "Inspirace" malým státním znakem je více než zřejmá a ten se jen tak používat nesmí.

            • MickeyMutant

              Předpokládal bych, že stanovy jim napíše právník. Kdo jiný by to měl dělat?😉

              Lev mě naopak vůbec nezaujal, ať si tam namalujou lva s mečem, lvici s pudřenkou nebo třeba kočku Šklíbu. To mě fakt nevzrušuje. Spíš tak nějak nechápu, proč si všechny ty vývojářské firmy radši nezaplatí nějaké exkurze po Bohemce, kde by jim vysvětlili, jak pumpnout stát a EU o dotace pro místní rozvoj. Nebo po Warhorse, tam by jim zas poradili, jak optimalizovat zaměstnanecké daně. V těchhle oblastech vidím reálnější finanční potenciál než v příslibu organizovaného asociačního boje za státní podporu hernímu průmyslu.

  • Mart9

    Skvělá příležitost pozvat Pavla Baráka do Fight Clubu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit