Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Butters

    Já chci specialní controller v podobě HEV obleku... jinak na to kašlu 😂😛

  • BlackenedHalo

    Mnoho ludi bude zajtra sklamanych, ze to nebude FPS a ze to nebude ako HL2.

    Bodaj by som sa ale mylil. 

    • Butters

      Nebude FPS? A co to bude?

    • SalemCZ

      Tak jelikož je to na VR, tak co jinýho než FPS by to mělo být.

      • Tak takový Moss nebo Astrobot není čistá FPS (pokud to nevnímáš tak, že je to First Person, protože hraješ z prvního pohledu toho člověka co hraje third person hru :-D) a je to hodně funkční koncept (pro lidi s motion sickness možná i praktičtější, než first person hry)

        • Butters

          Nemyslim si že to bude skákačka srovnatelná s výše jmenovanýma...


          Navíc zrovna tohle jsou dvě hry, u kterejch fakt nechápu že jsou VR... celej ten kocept těhle her uplně zabijí potenciál jakej ve VR je. HL půjde naopak a bude ho chtít naplno využít... 

          • Zkoušel jsi Astrobota? Vždyť je to jedna z nej her pro VR a fakt nic nezabíjí. Ten pocit, že jsi v tom světě je tam perfektní a funguje to luxusně. Ten pocit kooperace, kdy jako "first person hráč" pomáháš své "third person postavičce" by mimo VR vůbec nefungoval. (ať už kvůli tomu pocitu, tak že fakt nevím, jak by jsi udělal intuitivní ovládání)

            • Butters

              přiznám se že ne, asi zkusim ;)

  • Jack1947

    Hahaha to se dalo čekat já to vlastně i předpověděl.

    "Další díl bude HL3 VR" a there we go 😛( vyjma té trojky)

    Zase plus pro vr nadšence že si něco zahrají no.

  • Přesně to jsem si myslel... Že pokračování tohoto titulu čeká na něco, v čem by mohlo být revoluční. Stejně jako hl1 i hl2 byly ve své době něco nevídaného. Kdyby teď vyšlo klasické hl3 na PC, bylo by to prakticky odsouzené k neúspěchu, protože očekávání hráčů by byla extrémní. Proto tu je HL ve VR. Podle mě prostě chystá Valve další revoluci a přesně na tento účel legendární hl celou dobu čeká. Podle mě to co představí, bude buď něco nevídaného, přelomového nebo těžký propadák. Nic mezi tím. Za mě to vymysleli dobře, i když mě též mrzí že si to nejspíš jen tak nezahraju..  Je to totiž jediná cesta jak z legendy udělat opět legendu. PC verze by byla blbost.

    • BlackenedHalo

      A v com je akoze hranie vo VR revolucne? Okej, mas tu ponorenie sa do sveta, no dalej? Pravda je ze VR hry su oproti normalnym o dost zjednodusene, a HL3 by bol o dost zjednoduseny oproti HL2, tak aka revolucia

    • x_ander

      Kdyby to mělo být až tak revoluční, tak to bude zkrátka Half-life 3. To, že to nebude plnohodnotný díl, ale nějaký odbočka, spíš vypadá na to, že to zkráka bude nějaké rozsáhlejší tech-demo.

      • Tech demo to není. Je to plnohodnotná AAA VR hra... Prequel je to hlavně proto, že nechtěli vydat pokračování po kterém všichni touží na platformu, kterou vlastní necelé procento hráčů.... To by pak byl hate vcelku asi i pochopitelný a Valve to dobře ví.

        • x_ander

          No rád se nechám ve čtvrtek vyvést z omylu, ale teď ani náhodou nevěřím tomu, že to bude plnohodnotná AAA hra. Myšleno v podobě klasické střílečky s příběhem na 15 - 20 hodin, jako byl HL 1 a 2.  Vidím to na nějakou menší hru, kdy jejím účelem bude hlavně předvést technologie. Zkrátka moc nevěřím tomu, že by pro minimální procento hráčů tvořili klasickou velkou hru. Pokud by to tak bylo, tak by to rovnou mohl být HL3. No uvidíme.

          • Technologie už jsou předvedeny, Valve chce předvést, že se s tím dá udělat právě velká hra. Technologických her a to jen ze stáje Valve už máme několik... Valve samo řeklo, že dělá 3 velké hry, jednu na Source, dvě na Unity engine a pro VR. Navíc to bylo i zmíněno v přepisu interview, který den před oznámením na twitteru utekl (a taky už se někdo postaral, aby zmizel :) ) 

             Dnes AAA hra nutně neznamená, že má 20 hodin. Tuším, že se odhadovalo okolo 10-12 hodin, což už rozhodně není ani technologické demo nebo malou hru. A to zejména v kontextu ještě vlastně úplně nových a neprobádaných technologií. Za mě třeba VR hra by měla být okolo 8 hodin, protože hrát VR x desítek hodin (a to i přerušovaně) se mi asi chtít nebude. Ale to už je moje .


            Dělají velké hry pro malé procento hráčů, ale oni chtějí, aby to díky tomu trochu rozhýbalo trh. Samo Valve to asi nedokáže, ale ostatní se snad brzy přidají, protože jestli ne, bude to pro VR asi konec. A to Valve prostě nechce, protože v tom už mají fakt šílené prachy. Valve prodělá, pravděpodobně si to ani moc lidí fakt nezahraje,možná to někdo zmóduje, že to půjde hrát bez VR ;). Každopádně, HL3 to není z několika důvodů. Zeptám se třeba tebe. Nemáš VR, jsi velký fanda HL... Nemyslíš, že by bylo dost velkým plivnutím do tváře všem fanouškům, vydat pokračování na které čekají od roku 2007 a to jen pro nějakých 0,8% hráčů? I Valve ví, že tohle je už za hranou. Takže tenhle prequel je docela pěkný kompromis, který ani mě nenaštval. Naopak si myslim, že to pojali dost zodpovědně a citlivě vůči fanouškům. Pokud bude další HL jako pokračování, bude to až když bude VR plně rozběhnutá a bude ho mít fakt víc lidí. A nebo až bude VR pod drnem, tak možná jako klasická hra.

        • BlackenedHalo

          Priprav sa na to ze to nebude FPS

          • Bude to simulátor Ala the Sims o životě v combine diktature

    • Taronyu

      Úplne by mi stačila obyčajná FPS a kľudne by to aj dnes mohlo byť v source engine. Veď sa stačí pozrieť na Black Mesa, čo s tým enginom dokážu ešte dnes. Jediné čo chcem, je vedieť ako to skončí. 

      • Jakože já mám stejný názor, mnohem raději bych uvítal plnohodnotné pokračování/zakončení na PC. Jen tímto postem chci říct že Valve docela chápu. Oni chcou podle mě udělat díru do světa, Ne uspokojit úzkou skupinu oldschool hráčů co ještě pamatují.

      • Nikde se nepíše, že to neběží na Source enginu ? ;)

    • Phillios191

      Deset let čekám na květ u mého kaktusu, nicméně po přečtení tohoto komentáře, jenž číší nadpozemskou inteligencí mohu s potěšením oznámit, že jsem se přeci jen dočkal a květ jsem spatřil.

  • davek183

    Už teď vidím že to nebude žádný zázrak, takových ''60 procent'' nanejvýš.. proč?

    1.Většina důležitejch lidí co dělala Half-life 2 před lety z Valve už odešla (scénárista atd.)

    2.Už jenom to že dělají VR hru, pro, kolik, 2 procenta (?) všech hráčů, co mají VR, a to ještě k tomu ne pro všechny headsety

    3.Pokud je to o Alyx tak to absolutně nenavazuje na otevřenej konec epizody 2.. Vypadá to jakoby si tou hrou chtěly spíš jenom přivydělat, když to bude o sexy hrdince

    • 1) Není pravda. Například scénarista, který pracoval na Epizodách pro HL a všech Portalech je stále ve Valve. Nebyl jen jeden scénarista... Vždy jich bylo víc, kromě prvního dílu.


      2) Na jaké headsety to nepůjde? Možná na nějaké no-name, ale drtivou většinu to podporovat bude. Respektive oni to dělají ne na headset, ale na SteamVR. Novináři berou info nevim kde a pak tu tvrdí, že to je třeba Valve index exkluzivita. Což neni. A Oni nedělají hru proto, aby se dobře prodávala, ale aby dala impulz trhu a ukázala, že i velké hry jdou na VR. Je to vzkaz jak pro zákazníky tak pro vývojáře. Já VR klidně pořídím, ale prostě čekám právě na nějaké velké hry, jinak to pro mě nemá smysl. A někdy ty hry udělat musí a Valve je na to ideální. Cílem téhle hry je zvětšit ten trh, nic víc. Valve nechce na hře vydělat.


      3¨) Hloupá úvaha a zas špatné info. Opravdu to neni rejžování peněz a už vůbec ne sexy hrdince. Nejdřív tu píšeš, že to dělají pro malé procento lidí a na druhou stranu píšeš, že to dělají, aby si přivydělali. To si rozporuješ, jak můžou rýžovat peníze na tak malém procentu hráčů, když ta hra je stála jakože FAKT HODNĚ peněz?

       Tohle nikdy nemělo navazovat. Děj se odehrává před HL2... Valve to udělalo mimo jiné proto, že si je vědomo, že VR má málo lidí a na pokračování se čeká. Úplně chápu, že by spadnul internet, kdyby pokračování na které všichni čekáme mohlo hrát necelé procento lidí.... A tak tedy udělali prequel.



      • davek183

        Možná máš pravdu ale já teda jenom říkám že na tyhle věci mám vždycky čuch. Že od prvotních věcí člověk pozná, jestli to celé bude ve výsledku naprosto tragické. Je vidět že i Gabe Newell se trochu změnil.. Před deseti lety dělal na nejlepších hrách historie, a v posledních tak 6 letech dělal co? Absolutně h*vno a jenom hrabal obrovské množství peněz. A k tomu za každou hru co se na Steamu prodá sežere 30 procent, aniž by na tu hru sáhnul prstem - tím taky opravdu přispěl celému hernímu průmyslu jak nejlíp mohl. Možná proto v posledních letech vychází prakticky jen hry co se na první pohled snaží jen ždímat peníze, např. grafikou. Např. Metro Exodus je podle mě za třeba 8 let jediná dobrá FPS hra. A hele, na Steamu zrovna ani nevyšla.

        • Tvůj čuch je špatný. Říct, že gabe dělal h*vno je fakt totálně mimo (an. Valve mezitím, kromě her, posunulo průmyslu jak v oblasti HW a software, takže to jsi dost nefér. Počítejme, že poslední velká hra byla Portal (ve skutečnosti nebyla, ale dobře). Tedy rok 2011, tedy 8 let. Velká hra Valve trvala většinou okolo 4-5 let. Tedy tady má Valve skluz cca 3 roky. Od té doby (kdy ty říkáš, že nic nedělali), zkoumali VR a vlastně se o, 6 let dělal nic a poslední týden dělal na Half-Life.... XD ) snaží o další revoluci. Chtěl bych tě ujistit, že HLVR je součástí toho VR vývoje a byl ve vývoji dlouhou řadu let. Akorát Valve fakt nemá potřebu oznamovat každý prd.

    • SalemCZ

      2. podle Steamu VR má jenom 0,8% a 

      3. co někde uniklo třeba před půlrokem tak se mělo dělat na HL0 takže tohle by mohlo být ono.

  • Trochu mě štve, že žádný novinář zatím nenapsal článek správně. Zajímal by mě zdroj, který vám nakukal, že hra je dělaná pro Valve Index, protože to je totálně mimo, lidi se toho chytají a zbytečně to děsí vlastníky jiných VR zařízení... 

  • Hra na VR me tak nejak nechava chladnym. I kdyz se jedna o HL

  • Maxianimal

    Naopak, tohle se čekalo už dlouhou dobu. Kdo je překvapen, tak žil asi v jeskyni.

  • SalemCZ

    Je zvláštní, že společnost Valve pustila tuto informaci do světa přes účet, který založila teprve letos v červnu a toto je jeho první příspěvek. Účet má jen 50 tisíc sledujících na rozdíl od účtu Steamu, který se chlubí 5,2 miliony sledujících. Ale účet Valve je naštěstí ověřený, takže se nemusíte bát, že by šlo o nějaký podvod.


    Proč by to měli vydávat na Steam učtu, viď to se Steamem má společný jenom majitele, taky nebude CD Project oznamovat hru přes GOG účet.

  • SalemCZ

    Doufám že to vydají i na PS5

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit