Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PLuto.petr
    Tak to mám taky dohrané. Valiant Hearts je hodně zajímavá hra. Nenazýval bych to adventurou říznutou plošinovkou, ale spíše naopak - je to plošinovka s jednoduchými adventurními (a občas i akčními) prvky. Marně v paměti pátrám na jméno, ke které hře to nejvíc připodobnit, napadají mě hodně historické Manic Miner (v nutnosti vyřešit primitivní úkoly a dostat se tak z obrazovky) a místama i Lost Vikings. V jednotlivé náplni však kouzlo této hry není, jednotlivé úkoly jsou relativně hodně jednoduché, repetitivní a ve druhé polovině místy i otravné. Co se tvůrcům skutečně podařilo, tak zachytit atmosféru první světové války z jiného pohledu, než je obvyklý. Něco podobného jsem zažil v In Flanderen Fields, muzeu první světové války přímo v Ypres. Tam (i zde ve hře) na válku nepohlíží až tak daty jednotlivých bitev, kdo kdy kde válčil a proč, ale naopak se soustředí na vykreslení války z pohledu jednotlivých vojáků či civilních obyvatel. A právě v detailním popisu běžných věcí, které vojáci i civilisté během války využívali, tvoří zásadní edukativní prvek této hry. Po příběhové stránce velice pěkně zpracovaná plošinovka s logickými úkoly ve stylizované, ale hodně zajímavé grafice (jde vidět, že to jde i bez pixel artu), která má špičkovou atmosféru a hlavně v první půlce se pěkně hraje. I přes občasnou otravnost ve druhé polovině stojí za to ji dohrát, nejen kvůli emotivnímu závěru.
  • Mě se hra moc líbí.Hlavně bych vyzdvihl grafiku(ano je kreslená ale moc povedená),hudbu,atmosféru a ovládání přes gamepad + dozvíte se hodně nového.Za mě 86/100.

    Malá ochutnávka na mém YT kanálu.
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLjH1zgAatCPWsVeQL5e36dOTn8zsA43nY
  • Hra co mě po dlouhý době dokázala rozbrečet, rozesmát...prostě jsem se bavil od začátku do konce. Trochu mě ze začátku štvalo ovládání, ale na to jsem si rychle zvyk.
    Příběh, reálie, atmosféra...prostě stálo to za každou investovanou korunu....
  • Keyz
    Škoda, že to je velice jednoduché a nejde tam nic dělat... Ale nápad super.

    Kdyby to bylo více propracované, tak by to posloužilo ještě více jako vzdělávaní.
    • Jestli to nebude tím, že to má oslovit i mladší ročníky *3*
    • Jack1947
      Na druhou stranu, je to od UBIsoftu a víme jaký on zmetek dokáže být... větší propracovanost to bys chtěl moc.
      • Chtít propracovanost od Ubisoftu je stejné jako chtít od tebe vyšší kvalitu příspěvků. *1*
  • Kedaro
    Mám dotaz, když to koupím na steamu, bude třeba i uplay? Jestli to tady někde je, tak se omlouvám. Recenzi jsem taky radši nečetl kvůli spoilerům.
    • Ano budeš, jako u všeho Ubi :(
      • Veskoslav
        No u všeho ne. Rayman Origins nemá Uplay a není to příliš stará hra. Ale je to vyjímka.
  • Diky za zminku o edukativnosti, to me fascinovalo chvilku po rozehrani - ze dokazali udelat neco tak uzasnyho, v podstate jednoduchyho, presto prevazne zabavnyho a jeste s sanci nekoho neco naucit o historii. Zjevne je to forma pocty. Za me mam sice nejakej mirnej vnitrni rozpor, ale za formu, vypraveni, hudbu, nitrni smysl.. Jsem tomu ochotnej odpustit vse, co bych mohl vytykat. Tohle neni obycejna hra.
    Co se repetitivnosti tyka, tak zvlaste ve scene s nekolikerym rychlym osetrovanim bych si troufl rict, ze to k tomu patri... Ukazat i to, ze to nebyla zabava, tim, ze to misty neni jen zabava. U tech pluzeni ne, ale hrozne tezko si predstavuju osetrovatelku za valky, kterajde pryc s tim, ze ji to uz nebavi.
  • Magister_Peditum
    Ještě 21 dní a máme tu 100 let o vypuknutí války, který poznamenala náš kontinent možná víc než druhá světová. Škoda, že vychází k tomuto jubileu jen tato hra.
    • RangerCZ
      Nechtěl bych nikdy prožít to co oni v zákopech.
    • no este vychadza od AGEOD strategia http://www.ageod.com/products/533/details/Ageod%27sToEndAllWars.
      • hm, kez by to bylo jen preskinovany World War I (gold), to me tak bavilo a bylo tak strasne zabugovany a co bylo nejhorsi, ze ai byla uplne dementni... (misto aby si drzela nekolik operativnich armad, tak se snad snazila rovnomerne rozlozit sily na cely sirce fronty, coz znamenalo jediny, nemohla nic delat, jen cekat kudy to hrac prorazi) jinak to mohla bejt perfektni zalezitost, libily se mi hlavne principy opeotrebovavaci valky (ktera ale kvuli ty ai valnyho smyslu nemela)
  • Dogkiller
    "Vykrádá sama sebe" - co je to za nesmysl??? To jako když si vezmu trochu kokyn ze SVÉ tajné skrýše nebo vycucnu benzín ze SVÉHO auta, tak jsem taky vykradl sám sebe? *8*
    • nikoliv, když budeš třeba muzíkant, vydáš jedno úspěšné album a dalších 20 budou jen jeho drobné variace (dívám se tvým směrem Iron Maiden) tak vykrádáš sám sebe
      • Pravda,
        ale v tomhle případě recenzent uvádí, že se autoři sami vykrádají už u prvního díla, což je podle mně nesmysl... nelze přece tvrdit, že se Ironi sami vykrádají už na prvním albu :)
        • x_ander
          Nevím co Iron Maiden, ale proč by to nešlo? Pokud kapela vydá 2 - 3 singly, které je vyšvihnou do čela hitparád, a po vydání prvního alba vyjde najevo, že zbytek písniček jsou jen obdobné variace právě na ty 2 - 3 hity, a to bez špetky invence, tak bych to nazval právě vykrádáním sama sebe.
          • Co naštěstí není případ ani prvního alba Iron Maiden a ani této povedené hry :)
    • hlupáku *7*
  • Mato1987
    hmm tak väčšina herných médií tomu dáva silné hodnotenia, dokonca escapist tomu dal taktiež 80, čo ma mierne štve, že to vyšlo len digitálnou formou...počkám si na zľavu a potom si to zahrám :)
  • fallanga
    Skvělá adventura. Nádherný příběh, audio a grafika. Hratelnost také nebyla špatná a těch pár bugů na které jsem narazil dokážu prominout. Tohle se Ubisoftu povedlo. Učiněné umělecké dílo.
    • Veskoslav
      Mě přijde, že Ubisoft umí, když se nejedná o realistické zpracování a je tam nádech vlastní umělecké tvorby viz toto či podle mě naprosto perfektní poslední dva díly Raymana.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit