Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hmm další řadová arénovka, ach jo proč něco podobného neudělají jako plnohodnotné historické MMORPG, nebo single player hru jako jsou například hry Age of Pirates. Už teď nemám zájem, prostě mě ty arena fighty vůbec neberou. :(
  • Hmm ... takze autor pise o necem o cem nema ani paru ... a hra se tvari ze je o piratech, ale s piratama nema nic spolecnyho ...

    Realita tzv zlatyho veku piratstvi je zhruba nasledujici. V ty dobe souperily tehdejsi mocnosti (spanelsko, francie, britanie, ale i holandsko ...) o ovladnuti novych uzemi a predevsim obchodnich tras k nim. Zaroven kvuli nedostatku jinych moznosti ... vzkvetala namorni doprava. Jenze, byt "zamestnan" na takove lodi bylo casto horsi, nez byt otrokem. Z toho plynuly vsemozny vzpoury.

    Mno a preskocme dalsi hromadu informaci ... defakto "pirati" ovladali znacnou cast predevsim karibiku. Pricemz to spolecensvi sice nemelo zadnou pevnou strukturu (vladu ...) ale defakto ve svy dobe to byla nejsvobodnejsi spolecnost vubec. Nikoho nezajimalo jestli je nekdo muslim, krestan nebo pohan ... A protoze se tyhle lidi museli nejak zivit, tak piratili. Dritiva vetsina akci pak spocivala v tom, ze jejich rychla, ale pomerne mala lod dostihla pomalensi a ne moc vyzbrojenou lod obchodni, a jeji posadka se zcela bez boje vzdala. Pokud hrozil boj, tak se pirati prevazne stahli sami.

    Sranda je na tom prave to, ze ti nejslavnejsi pirati vubec, velice pravdepodobne nikdy nikoho nezabili. Souboj lodi tak jak se prezentuje v knizkach/filmech/... byl naprosto vyjimecnej, a daleko spis probehl prave mezi lodemi mocnosti. Ktere posleze zacaly v ramci vzajemnyho boje primo najimat korzary. Ti narozdil od piratu pracovali "legalne" (samozrejme protistrana je povesila pokud je chytila), s dekretem vydanym panovnikem - defakto za % na koristi. Pirati si korist rozdelovali mezi sebou, a dokonce delali v ty dobe vec zcela neslychanou - cast koristi pripadla treba vdovam a zranenym ci zmrzacenym.
    • Walldstein
      Dovolím si oponovat v jedné věci a to jsou lodě a přístup pirátů. Od dobových autorů (speciálně od kapitána Charlese Johnsona a jeho "A General History of the Robberies and Murders of the Most Notorious Pirates" z roku 1724 tedy vrcholu zlatého věku pirátství) víme, že například Černovous se plavil na plachetnici mající ve výzbroji 40 děl a nebyl zrovna znám pro své přátelské chování. Charles Vane taky nebyl zrovna sluníčko. Ono je pravdou, že ne vždy to končilo bojem, ale když jste viděl vlajku třeba zmíněného Charlese Vane tak jste věděl, že když se vzdáte tak Vás bude mučit a zabije, když budete bojovat tak budete mít byť mizivou šanci, ale alespoň nějakou, že z toho vyváznete živý, protože třeba budete mít to štěstí, že ho porazíte.
      • Vane asi definitivně nějaký psychický problém měl (ač byli horší, třebas Edward Low), nicméně toho Teache jsi tam zmínil nefér :) Specificky právě Černovous totiž jel od začátku svojí kariéry takřka exkluzivně na pověst, na strašlivou čertovskou pověst, která mu zajišťovala, že se tehdy pověrčiví a bohabojní lidé vzdají právě bez krve a bez boje. Proto údajně vykuřoval lodě sírou, proto zapálené zápalné šňůry pod kloboukem/ve vousech, proto nakonec celoživotně vydržovaný monumentální černý plnovous :) Podle spousty historiků až do své poslední bitvy nezabil pravděpodobně nikoho. Jeho Queen Anne's Revenge byla fregata, tedy ani řadová (ship of the line) loď a i tak byla spíše vzácnou výjimkou svojí velikostí. Počet děl tady zase tak moc nehraje roli, piráti lodě "tunili" často nadměrným počtem děl relativně nízkoliberních. Těch 40 je tady ekvivalent lodi páté třídy, tedy lodí, co se do válečných už ani pořádně nepočítaly.

        Jinak zajímavá perlička by mohla být, že když už došlo k přepadení lodě, tak se plavidla nedotýkaly povětšinou bokem, nýbrž záděmi - je to praktičtější, byly na to zařízené a také do vás mezitím nemůže nějaký dobrodinec vysypat celý bok :)
  • Vyzera to dobre a nerieste nejaku autentickost ako napr. to baranidlo. Hlavne je, ze to bude zabava a bude to mat dobru hratelnost, snad.
  • DeDy
    Konečně se jim po letech povedlo synchronizovat vlny v MP. Byl to tehdá důvod, proč lodě v BlackFlag nebyly.
  • lodi si nekradou vítr ze zákrytu.. jen multiplayerovka.. čekal bych víc, když už víc hra nenabízí.. toto je zklamání
    • Naprosto souhlasím, jen další řadová Arénovka, jsem z toho fakt smutnej. :( Nejlepší hry tak na tento motiv zůstává Age of Pirates II
    • Ze si nekradou nejakej vitr nikoho nezajima. Ja chci jet a ne premejslet a bejt otravovanej tim, ze mi nekdo krade vitr.
  • Skoda doufal jsem v piratskou se vsim co k tomu patri *4* "tuneni" kafky a namorni cast byla v Black flag perfektni, ale .....
    • Námořní část v Black Flag, dle toho co jsem zatím viděl, byla lepší. Nic z toho gameplay traileru nedávalo smysl, potopení obchodní lodi - proč? V Black Flag byl bonusový loot když si ten loot předím sám člověk předtím nerozstřílel. Přece exisuje dost jiných příležitostí kdy střílet z kanónů. Pirátská loď se obětuje? WTF? World of Warships s tímhle systémem smysl dává, piráti těžko.
      • Mně nejvíc vadí ten strašlivej taranovací trn (nebo kloun nebo bodec, chcete-li). Pokud vím, patří to k antice, znovu se rozšířil na konci devatenáctýho století (lodě začaly mít takový pancéřování, že na to děla překvapivě přestala stačit). Představte si takovýho Hornblowera, jak chce svoji loď rozflákat o loď protivníka. Na jednu stranu se Ubi snaží o co největší realističnost (alespoň obrazu), na druhou stranu takováhle zásadní kravina. Otevřený oheň na palubě (navíc ve dne) a plachty vykreslené v barvách vlajek mi snad ani nevadí, ty chápu jako licenci nebo praktickou záležitost.
        • Přesně dost mě to ACB vadilo a ještě ty jejich mortary proti lodím WTF. Vymazat tyhle dvě věci, tak jsem velice spokojen.
        • Rozsiril se zpet, jakmile se zacal pouzivat parni stroj, u cistych plachetnic by to byla sebevrazda, protoze nemohly po taranovani vycouvat, takze by sly po taranovani ke dnu spolu s taranovanou lodi. Ohledne realisticnosti vizualu me ty lode spis pripadaj jak z Warhammer Dreadfleet, me prijdou strasne osklivy.
      • Zas dalsi co hleda smysl nad necim, nad cim se jednoduse smysl nehleda - proste to tak je.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit