Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw

    No schválně jsem loni počkal s upgradem co ukážou nové karty a nejsem přesvědčen. Cena 2080Ti je fakt mimo a než 2080, tak to si vezmu bazarovou 1080Ti, kterých teď bude všude plno a radši zainvestuju to monitoru.

    Nové technologie určitě fajn, ale pořádné využití možná začne až u další řady 30xx.

    • Jack1947

      Jo jasně pěkne vytěženou 1080tku to se vyplatí 😎😛

      • Draken69CZ

        Ano podvoltovaná a v konstantních tepelných podmínkách to hrozně trpěla, dost pravděpodobně bude v lepším stavu než od náruživého hráče co ji přetaktoval a měl ji špatně chlazenou, víš jak probíhá umělé stárnutí el. součástek popřípadě celých el. celků/výrobků?

        • Jack1947

          Ne povědz , jestli to cos napsal myslíš vážně tak to hodně potěš tedy 😈

          Nicméně to že ty si cheš něco kupovat již vyjeté z bazaru tak prosím.

  • Lukass

    G

  • jindra.veliky

    ani grafika za 40 tisic neda u vetsiny her rozliseni 4k v 60 fps, ale pc master race se bude smat konzolim, ze nepodporujou 4k :DDD

    • Lukass

      Tak ono na konzolich,  frci bloom, blur,  minimalni fov a hromada veci co je na Pc standard v konzolovech verzich neni. ( pokrocily stiny,  AO,  hd textury atd.) 

      Konzole bych vubec nevytahoval. 

  • jack

    Skoda, ze nová karta nezvládá 4k60fps na hře z roku 2015 :-/

  • MickeyMutant

    Nabízet novou generaci, kde si za stejný výkon pár tisíc připlatíte s tím, že se vám časem otevřou magické, zatím netestovatelné možnosti, je známka neexistující konkurence v téhle třídě. Pokud v téhle situaci někdo kupuje, musí mít nezlomnou víru, ale stejně by se radši měl pravidelně modlit k nějakému grafickému bohu.

  • Skeleth

    Zalozit temer celou prezentaci na Ray Tracingu byla chyba. Mohli to klidne pozdrzet pro dalsi generaci karet a venovat se vice DLSS, ktere je v soucasne dobe mnohem vetsim tahakem a jedinym duvodem proc jsem si zatim nekoupil 1080ti. Ted jen doufat, ze bude do her hojne implementovano a bude tam solidni narust vykonu.

  • Lukass

    Tohle dopadne jako DX12.  Nicmene je kruty ze prodavaji kartu ktera neco umi,  ale hry to jaksi nepodporuji :D  to me natom prijde zdaleka nevtipnejsi :) 

    • Jack1947

      Windows10 už dostal aktualizaci ( i tak je to vtipné e se musí aktualizovat os aby to vůbec jelo lol)

    • Lukyz

      Vždyť tohle je úplně normální postup - nejdříve vyjde technologie a pak teprve SW, který ji podporuje, vždyť z logiky věci by to ani jinak nešlo?!? 🤔

  • Jez3vec

    Stačí otestovat jednu 2080/2080ti. Karty různých výrobců pojedou stejně dokud v nich bude stejný čip (+/- 5% a to už zase je o štěstí v loterii). Spíše než zbytečně testovat fps otestujte teploty v zátěži a bez zátěže, spotřebu, kvalitu komponent, hlučnost, hlučnost při určité teplotě a funkce navíc (připojení ventilátorů u ASUS, nezávislé otáčení ventilátoru u EVGA, atd.).


    Edit.: Teď si nejsem jistej, jestli tady už byl nebo nebyl test těchto grafik. Jestli, tak to berte jako konstruktivní kritiku, pokud ne tak jako návrh.

  • mikezz

    Ray tracing je možno len na papiere ale len ten real time. Tieto karty sú totiž pre 3D grafikov absolútna bomba, 2080 vs 1080ti je v benchmarkoch úplne niekde inde, keď ide o offline ray tracing. Jediné, čo ma mrzí je len 8 GB pamäte. Inak by bola 2080 ultimátna pracovná karta. Na hry je to fakt strašne nevýhodná kúpa - oproti 1080ti je to za momentálnu cenu úplne mimo. Hlavne z druhej ruky sa dá kúpiť 1080ti za fajn cenu. Ako hráč by som do RTX určite nešiel.

    • radim.zaty

      Tak grafici stejně jedou na Quadrech, protože mají většinou 10 bitové monitory a o 10 bitovém výstupu si u Geforce můžou nechat jen zdát (pokud se teda v této nové generaci nic nezměnilo). Ultimátní karty pro raytracing jsou cenově ještě trošku jinde, než tahle lowendová grafika ;)

      • mikezz
        Slovo grafici nahradzujem umelci, tam žiadne 10 bitové monitori netreba (ani neviem, že také existujú..väčšina ľudí si ten content, čo vytvoria aj tak pozerá na starých TN monitoroch alebo sa to vytiskne v 30dpi na billboard:D*sarcasm*). Ale aj tak, v raytracingu sú niekoľkotisíc eurové Quadrá len o niečo málo pamlšie ako 1080ti. Quadrá sú pre š´túdia. 2080 by som za low end určite neoznačil;)
        • radim.zaty

          Tak já myslel Quadra s Turingem, tam je 2800 na úrovni toho nejslabšího :) 

          10 bitový monitor už je dneska v grafice skoro standardem, ani ty ceny už nejsou tak brutální. Bývalý kolega předloni kupoval jeden 27" QHD Dell za nějakých 14k, což je pro grafika sranda cena. 

          Pokud si člověk tvoří pro srandu králíkům, tak to moc neřeší, ale když to začne dělat profesionálně a párkrát mu jeho práci někdo omlátí o hlavu, že nesedí barvy, tak si ještě rád koupí kvalitní 10 bitový panel a nechá si ho nakalibrovat na světelné podmínky v pracovně. Bohužel Nvidia jsou sr*či a 10 bitový výstup má jen na Quadrech, což já považuji za stejnou sviňárnu, jako že Intel dává podporu ECC jen do Xeonů.

          • mikezz

            Tak to je dosť hrozné, o tom som fakt nevedel. V tom prípade si ale profi grafik - dizajnér môže kúpiť úplne základnú quadro kartu, na všetok Adobe soft s nepohyblivou grafikou stačí úplný low-end. Zamykanie "profi" fíčur je fakt sviňárna, zvlášť keď tie základné quadrá sú hrubou silou niekde výkonnostne v dobách gtx8600...

            • radim.zaty

              Jojo, na 2D grafiku stačí i to nejvíce low quadro, aktuálně je to tuším P600, to je 3D výkonem někde mezi GT1030 a GTX1050, ale stojí jako 1050Ti :) 


              Kolega to tehdy myslím vyřešil nějakým Radeonem, protože ty to ořezané nemají a Adobe softy podporují i OpenCL, ale až tak hluboko do toho nevidím, jen se občas motám mezi lidmi, pro které je moje pracovní stanice za 40k low end :)

  • Jack1947

    Prostě méně muziky ale za více peněz a to se vyplatí😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit