Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • to co je zas za dementny clanok pre boha?

    nudim sa, idem hrat aby som sa zabavil.
    - amaricania hraju pre zabavu
    - europania hraju z nudy

    double facepalm
  • To je sranda, a pred deseti lety mi rodice rikali 'at nehraju ty priblbly hry, nic mi to do zivota neda' a 'proc si nehrajes venku s kamaradama, dyt ses divnej, porad tu sedet a hrat hry' no, a dneska uz je divna vice jak polovina populace... Navic uz ctvrtym rokem pracuju v hernim prumyslu... ironie... *1*
  • Ja hraji z nudy i pro zábavu, takže jsem mix amíka s čechem x)
  • Vždyt je to jedno a to samé :D Autor nadpisu je zřejmě trochu mimo :D
  • Američania jedia aby sa nasýtili, Európania preto že sú hladní.
    • Dokonalej komentar ;)
    • ked jedia aby sa nasytili a preto, že su hladní, je to to isté, nie ??
      • Pokud se nemylim, tak autor to myslel tak, ze je to prakticky to samy. Resp. jis, aby ses nasytil a jis, kdyz mas hlad = stejnej vyznam. Tak nejak je to i s tim hranim. Americani hrajou pro zabavu, ale to neznamena, ze nehrajou z nudy, resp. ze si nejdou pro zabavu zahrat, pokud nemaji co jinyho na praci. To samy se da rict o Evropanovi, protoze nudu zahanis zabavou, takze hrajes pro zabavu stejne jako American ;).

        Jestli to autor myslel jinak, tak sorry, ale ja to takhle pochopil a tento nazor s nim sdilim.
      • když se člověk chce nasytit nemusí být ješte hladnej ale nevím jak to myslel on
        • Amíci papají, aby se přežrali a pak byli tlustí jako prasata...
          ...Evropané jedí, protože by jinak měli hlad.
          • Ono od Čecha to docela sedí... zvláště když se objevují takové zprávy jako že obezita tady roste velkým tempem... V USA jsou aspoň za to (a s kouřením) restrikce v zdravotní péči...
            • přesně tak... češi patří už delší dobu v průzkumech mezi špičku "nejtlustších" národů světa.... a k tomu ještě to naše už dlouhodobé prvenství v chlastání piva....
              Takže češi by v tomhle směru (kvality životního stylu) opravdu měli držet huby a šoupat nohama..... :-)
    • americania jedia z nudy a europania aby sa nasytili
  • Odulin
    Hraji, tudíž jsem. *4*
  • Američané hrají pro zábavu, Evropané z nudy ,neni to to samí?
    • Samozrejme ze neni. Ale never vseu co se pise. Pruzkumy jsou informativni a vetsinou nepravdive. Je to proste ''prace'' jako kazda jina.
      • A hlavne nas se nikdo neptal :)
  • To docela sedí.

    Američané ve svém nutném egoismu, jak nařizuje tamní kultura sebeurčení a bez nutně negativních konotací, nebudou přece dělat nic, protože nic jiného nezbylo.

    Evropané? No jsme dekadentní, máme větší trpělivost a nemáme takovou nutnost sebeurčení, spíše provádíme ať už rezervovanou nebo hédonistickou existenci. Nemáme vnuceno to, že jsme výjmeční (American exceptionalism - povinná látka na základní škole v US), ale spíše to, že jsme. :)
    • Cahir
      dekadentní? hédoné? hele to bych ani neřekl, to bude dost individuální. Zbytek relativně souhlas, bere-li se to opravdu v tom nejmasovějším měřítku. Zase je třeba si všimnout, že americká satira, komedie a hlavně sebezesměšňování absolutně vévodí. Žádný jiný národ nemá tak silnou tradici v tomto ohledu, za zmínku stojí snad jen Britové.
      • Hairy_Ass
        "Zase je třeba si všimnout, že americká satira, komedie a hlavně sebezesměšňování absolutně vévodí. Žádný jiný národ nemá tak silnou tradici v tomto ohledu, za zmínku stojí snad jen Britové." - Za zmínku? Britové v tomhle absolutně vévodí. Američané nejsou špatní, ale jejich sebeironie je pořád spíše okrajový žánr. Povahou jsou si hodně podobní s Rusy.
        • Cahir
          Já bych řekl, že vévodí Američani... Argumentem by mohla být snad jen kvantita a tam je to 1:0 pro Američany. S Rusy? Pro mě je ruská kultura od 20. století španělská vesnice, takže s tím srovnáním vážně nevím, ale rozhodně bych netvrdil, že sebeironie je okrajová záležitost - SNL, Frat Pack, Lonely Island, partička kolem Dannyho McBrida atd. je toho opravdu spousta.

          Nechápej mě špatně, mám britskou tvorbu opravdu rád. Navíc ty největší hity jsou dekády stará historie.
          BTW, asi bylo neadekvátní zvolit formulaci "za zmínku", až teď mě to uhodilo do očí. *1*
          • No k Američanům. U nich nejde o projev kvality, ale protest proti problému. Dlouhodobým problémem USA je obrovská propast mezi realitou každého dne a tím, jak se o tom mluví. Má to kořeny již v otroctví (155 let zpátky) a segregaci (cca 40 let zpátky). Lidé mluvili o dokonalé společnosti, žádných problémech... ale nezabírali do toho to, že žena/manžel má otroky na sex nebo to, že osoba černé pleti nesmí sedět vpředu v autobusu, řídit auto nebo třeba oslovovat bíle "gentlemeny".

            I když tyto praktitky již dnes jsou ilegální, ve společnosti z toho hodně zůstalo. V USA je dlouhodobá touha toto setřást, ale moc se tomu nedaří. - faktická segregace komunit podle "bloků", třídní segregace podle bohatství, rasistická a ideologická segregace (jak můžete sledovat v politice USA na C-Spanu a čemkoliv, co GOP řekne o Obamovi(který mne mimochodem docela zklamává, jako prezident)) - I když právě obrovské množství satiry je důsledkem a samotnou snahou s tím něco udělat, v konečném důsledku tato snaha často zůstává na obrazovce.

            Sociologie.... no, ta není úplně ideální, ale sociální antropologie, dějepis, psychologie mohou poradit více.


            Mi se na hrách líbí jejich univerzalita. Nevytváří segraci. Nemohou vytvářet segregaci. (Vytváří se skupiny jen podle oblíbených her, neexistuje podmínka, neexistuje výjmka. Co se ti líbí, to hraješ.)
      • Není, projeď si jakékoliv sociologické studie evropské moderní společnosti (zejména generace od 90. let dále) a zjistíš, že hédonismus je zcela převládající způsob současné existence. Akorát v postkomunistické Evropě je utlumen relativní chudobou.

        Sebezesměšňování a sebeironie je tak či onak vázáno výhradně na ego. Od toho ono sebe, že .)

        V podstatě jeden výzkum na téma videohry dokáže dokonale vyjevit kulturní propast ve vnímání jednoho fenoménu.

        A docela mě baví představ targetového marketingu, kde v evropských reklamách bude vystupovat znuděný Francouz s cigaretou v koutku a vyzývat nás k prolomení našich nudných existencí .)
        • Cahir
          Sociologie je věda, kterou neuznávám *1* . Ne vážně. Opravdu hédonismus? On je to stejně hrozně široký pojem. Jakou formu hédonismu máš přesně na mysli?

          Myslíš vázáno na ego národa (s tím bych souhlasil), nebo na ego daných komiků (s tím bych nesouhlasil)? Ta druhá varianta na mě působí téměř jako kontradikce.

          Radši bych si nechal odstranit předkožku v přímém přenosu, než abych žil ve Francii... Byl jsem tam a vážně se mi tam nelíbilo - jsem asi holt nudnej patron. Ale nakonec je asi stejně blbost to takhle globalizovat, věřím, že svojí krevní skupinu si najdeš kdekoliv - proto má nechuť k sociologickým průzkumům.

          Edit: popularizace hédonismu jakožto důsledek zvyšující se kvality životní úrovně je jedna z těch nejzvrácenějších myšlenek, co jsem kdy slyšel.
          • "Edit: popularizace hédonismu jakožto důsledek zvyšující se kvality životní úrovně je jedna z těch nejzvrácenějších myšlenek, co jsem kdy slyšel."

            Tohle bych v životě neřekl, ale to už tady nechci rozebírat.
          • Teď nevím, jak se jmenuje ta ekonomická metoda předpovědi trhu, která pracuje s domněnkou, že zatímco jedinec je nevypočitatelný, chování společenských jednotek se předvídat dá. Docela s tím souhlasím.

            Hédonistickou společností myslím totálně materializovanou a materiálně zajištěnou "postideologickou" společnost, kde neexistuje náboženství, nevěří se na politiku a veřejný prostor a konání v něm je upozaděno. V podstatě se dá použít i klasická wiki poučka, že slast je nejvyšší dobro, o které člověk usiluje (což je nakonec i jeden z axiomu převládající liberální ekonomie). Dneska mi někdo řekl vtipný tweet, který to naprosto dokonale vystihuje: zatímco při nepokojích v Egyptě šlo o demokracii, při nepokojích v Londýně jde o širokoúhlou plasmovou televizi .)

            Všem, které to nezajímá, se omlouvám za mocné OT.
            • Cahir
              Tak to bude ono, jsem zarytý individualista...

              Ahá, takže tu horší variantu *13* . Existují formy hédonismu, které nemusí mít jen negativní konotace, ale to je asi zbytečné rozebírat. Předopládám, že tou slastí myslíš žádosti, nikoliv slast z toho, že jsem se např. dnes morálně činil... Současný zmutovaný liberalismus je docela zajímavá zvrácenost, nejkurióznější je hlavně současné vnímání svobody - nikdo nemá právo mi do ničeho kecat. Takovou svobodu považuji já za původ veškerého zla.

              Řekl bych, že tento druh hédonismu je v tom případě filosofií každého člověka, který nemá hluboko do kapsy a má pofidérní charakter. Příčinou je tedy morálka, nikoliv bohatství. Omlouvám se, jestli jsem ti předhodil tvrzení, jehož nejsi zastáncem, působilo to tak na mě (popularizace hédonismu jakožto důsledek zvyšující se kvality životní úrovně je jedna z těch nejzvrácenějších myšlenek, co jsem kdy slyšel).


              V Británii to přerostlo to tam ve slušný hnus, to uznávám, ale kde je příčina?

              K tomu OT - já se neomlouvám, mám rád, když se články vybízející k zajímavé diskuzi "zvrtnou". Je to rozhodně lepší než kvantitativně převládající příspěvky typu: "to je ale hovadina - jsem všeználek a vím, že mám pravdu/to se mi nelíbí a bude to blbost, i když o tom vlastně nic nevím" apod.
      • A my Svejkove nic? :)
        • Cahir
          Řekl bych, že jsme slabej odvar. stoletej Švejk, půlstoletej Burian, Jára Cimrman, několik výborných komiků, pár slušných filmů a dál mě nic nenapadá,...
          • Jo, ale treba takovej Jara Cimrman predci celou Ameriku i s jejich satirou ;)
  • to je zase demence, to asi tydle vyzkumy dela nekdo z nudy
    • Spíš je dělaj pro prachy .)
  • Menorri
    Proto je tu taková situace, že se hry ani neřadí mezi jinou zábavu a to knihy a filmy....hry jsou v evropě níž a to je špatně!
    • Hairy_Ass
      Jestli bereš, že je špatné, když se více čte než hraje, tak je něco špatného u tebe!
    • Cahir
      Nejdřív by to asi chtělo úměrný počet kvalitních a sofistikovaných her - pak by se situace možná změnila.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit