Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nenabízí dost nového? A víte co je to remaster?
  • Recenze je pěkná. Jen dotaz - tuhle edici jsem dostal zadarmo, protože jsem měl koupené oba díly série. Tím pádem předpokládám, že k původní verzi se na Steamu už nedostanu a budu to muset volky nevolky hrát s "vylepšenou" grafikou. Je to tak?
  • 6/10 neni fer. Darksiders 2 je skvela hra a zaslouzi si nejmene 8 (za me jasnych 9) i presto, ze se jedna o remake.
    • Takze za A) Nauc se cist a za B) nejedna se o zadnej Remake, ale o REMASTER ty primitivni vyplode
    • nightborne
      6/10 je naprosto fér - pro tenhle remaster, kterej funguje na čestný slovo a za v podstatě plnou cenu se ti snažej prodat naprosto to samý.

      Originální Darksiders II si tu devítku zaslouží okamžitě. Oboje je v recenzi řečený, hodnotí se čistě jenom přínos remasteru, ne původní hra...

      Víš jak, podle mě by zas bylo nefér dát znova 9/10, když je to to samý. Je to holt taková šedá zóna, hodnotit remastery, co si budem.
  • JohnyTheZik
    "krom nešťastného názvu, které sice vypadá zajímavě, ale při vyslovení zní jak něco mezi smrtelným chropotem a vadou řeči"
    Muzu se zeptat, jak to vyslovujete? :D Protoze tohle je jen hra se slovem definitive, ktery se, i po teto zmene, vyslovuje porad stejne.. To bych snad pochopil, kdyby to psal Pavel D. (meeerdrd), ale tohle on nepsal, tak se proto ptam - nedava to smysl :D.
    • nightborne
      Vyslovuje se měkčeji, s tím šišlavým th místo zřetelnýho f =). Proto ten vtípek =).
      • JohnyTheZik
        Asi uz jsem mimo CR moc dlouho, ale sislavy th v death teda podle me neni ;D (ostatne jedinej rozdil v death a deaf je v tom, ze ve vete "he's deaf" by death bylo gramaticky spatne, vyslovnost je ovsem stejna) .. Ale dobry, beru, aspon jsem si diky tomu vzpomnel na anglictinu na zakladni skole, tam by to byl asi vynucenej zretelnej rozdil ^^
        • Vyslovuje se to jinak, podle pravidel a i v běžném životě. Zní to podobně, ale rozdíl je pro cvičené ucho nepřeslechnutelný. A hlavně rodilí mluvčí to skutečně vyslovují s th, resp. s f, a oba zvuky se v ústech tvoří jinak, i když výsledek zní podobně.
        • Deaf a death se nevyslovune stejne ani nahodou. Zrejme mate typicky pristehovaleckou "lazy English". Kdyz rodily mluvci vyslovi "deaf", s "death" si to rozhodne nespletete.
        • nightborne
          Neporovnáváme deaf a death (což mimochodem taky nevyslovuje každej úplně stejně, jestli ty to tak děláš, neznamená to, že je to tak univerzálně správně. Mluvím samozřejmě o rodilých mluvčích ;), porovnáváme "definitive" a "deathinitive".

          První slabika v definitive jde u někoh spíš do "dy", někdo to polyká a říká "dfinitif", v death to "de" nicméně slyšíš vzdycky. A pak si při th lehce šlápneš na jazyk, zatímco v definitive nikoliv. Proto definitive s vadou řeči ;).
          • JohnyTheZik
            Deaf a death mela byt jen analogie, ale da se uplatnit uplne stejne - protoze, at chces nebo ne, to se spravne vyslovuje jen jednim zpusobem :D.

            A ano, sice muzes definitive vyslovit vselijak, ale deathinitive jinak nez ~definitive nevyslovis, end of story :D .. A beru v potaz texaskou, nyc, britskou i stockholmskou anglictinu.

            Navic, kdyz uz jsi zminil prvni slabiku v definitive, ta ti nijak neovlivni zbytek slova, o kterej tu jde.
            Th != sislavy f
            • JohnyTheZik
              Ja to beru :) .. Mne zase jen prisel prehnanej ten "vtipek" (pokud to mel bejt vtip :D).
            • nightborne
              To rozhodně ne, taky to byl jen přepálenej vtípek, ne fonetickej rozbor =)). Ale "zníš jak umírající autista" je super přirovnání, mimochodem =)).

              Imho v závislosti na mluvčím může definitive-deathinitive znít skoro stejně, nebo i dost rozdílně, ale úplně identický to nebude, toť celá má pointa v debatě =).
            • JohnyTheZik
              britskou anglictinou byl myslenej upper posh, a sice mas pravdu, ze co 100 km, to jinej prizvuk, nektery veci ale stejne zustavaj..

              A jelikoz se do toho jen zamotavame a odbihame od tematu > deathinitive a definitive se vyslovi prakticky stejne, rozhodne u toho clovek nebude jako umirajici autista (nebo co to autor zkousel napsat).
            • nightborne
              Začal jsi s tím, že se definitive a deathinitive vyslovuje stejně, což nevyslovuje - proto zmiňuju i první slabiku, která bude prostě jiná. Faktem zůstane, že -initive vyslovíš stejně, ale death- a defi- jinak. Přeci nebudeš tvrdit, že def z definitive, ať už ho vyslovíš jako "dyf" nebo "ddf" zní nerozeznatelně od "death" =).

              A že th se nerovná šišlavýmu f píšeš proč? To je celá pointa, žejo, při deaf-defi-whatever opřeš zuby o rty, při "th" o jazyk - což v závislosti na mluvčím může znít skoro stejně, ale rozdíl tam je =).

              Btw, co to je "britská" angličtina? received pronunciation "BBC angličtina"? Londýn? East Anglia? Bristol? Cornwall? Cardiff? Birmingham? Nebo nějaká jiná z těch dalších asi patnácti přízvuků? Ani v Británii se co sto kilometrů nedohodnou, co se jak vyslovuje, takže diskuze o exaktní výslovnosti je stejnak naprosto zbytečná, nemůžu si pomoct, protože prostě žádná exaktní není ;).
  • firebug
    Možná by to chtělo tu známku obhájit i ve shrnujícím verdiktu. Že optimalizace není nic moc, časté bugy ze začátku znemožňující hrát, sporadické grafické vylepšení atp...
    To se pak nemůžete divit, že tu banda lidí bude nadávat, že jste dali "jenom šestku" (za lehce nadprůměrný remaster jinak parádní hry).
    • nightborne
      Názor ekšpertů, kteří si ani neobtěžují text přečíst, a už běží plakat do diskuze, nestojí za pozornost, nemyslíš =)?
  • Jak jsem jednicku dohral 3x, tak jsem dvojku po hodine odinstaloval. Boje zalozene na tom, ze se porad kutalim po zemi mi celou hru znechutily.
    • Tak to by mě zajímalo, cos třeba říkal na Witchera nebo Dark Souls.
  • Tak ja tedy nevim, ja si teda vzdycky myslel, ze remastery se delaji predevsim pro ty, kteri nove konzole nemeli a nebo prave pro fanousky, kteri hru jiz prodali a treba by si ji v novem kabatku se vsemi DLC zahrali znova. Tak nevim, proc je to tu brano v recenzi jako minus. Dalsi vec, je to remaster, co noveho by to melo byt? je to ta stejna hra se stejnym nazvem doplnena o veskery LC obsah s vylepsenou grafikou...chcete v baleni hodinky s vodotryskem? Ti, kteri PS3 nebo Xbox nebo puvodni verzi na pc nemeli, tak tem je to uplne sumak, ti dostanou jak sami pisete paradni hru ve vylepsene grafice a maji zabavy dost.

    Mozna se ted dost mylim, ale fakt mi selsky rozum rika, ze remaster pro nove konzole je hlavne pro fanousky a ty, kteri zacli s hranim v posledni dobe.....

    No nic,
    puvodni paradni hra = 9 / 10

    paradni hra + lepsi grafika + DLC = 6 / 10......
    • firebug
      Však ona to je stále skvělá HRA, jenomže tady se hodnotí REMASTER hry a ten je jen lehce nadprůměrný (optimalizace, bugy) - v recenzi se tomu věnují asi poslední 2 odstavce.
      Osobně mám radši tento přístup, kdy se hodnotí kvalita remasteru a ne původní hra. Na tu si ostatně můžeš sehnat starší recenzi. Asi to ale měli zmínit hned ze začátku recenze a hlavně ve verdiktu...
    • Nebo jeste jinak, dost by me zajimalo, co by tahle hra dostala, kdyby to nebyl remaster, ale nova hra
  • Puvodni DS2-9/10, DS2DE vylepsena verze se vsema DLC, krasne hratelna(pac puvodni paskvil DS2 mel katastrofalni frame) 6/10. Doporucuju trochu procistit recenzenty!
    • přesně, ja myslim, že ten obrázek kde srovnává grafiku original a remaster verze ilustruje přesně to, kam se autor ve hře podíval. Co to je kua za screen? Horší screen na porovnání mohl nekdo teřko stvořit... no nic, sem zvyklej ze games co se týče recenzí, chyb v nadpisech, prvních odstavcích, hodnocením atd, je špatnej vtip. Takže idealne recenze vubec neotvirat, kouknout na zavšivenou diskusi a pryc, proto taky sel bookmark games do pryc a kdyz sem chci jit, musim napsat celou adresu, coz nedelam moc často.... neni proc prostě
  • Já jsem tu původní hru hrál přes Nvidia Shield. Hra bavila.. chvilku... ALE: Jakmile jsem se dostal do prvního kempu ze začátku..či co, před tim chrámem, či co... Dostal jsem jako dárek poštou nějaký různý sety vybavení (Asi pří pátym levelu, bo tak, či co..).
    No a to mi zkazilo hru, protože už jsem byl naprosto nesmrtelnej.
    Jako dát do začátku asi (minimálně) tři kompletní sety naprosto op vybavení. To už nemá cenu dál hrát. Chvilku jsem tam běhal jak trotl a všechno vraždil, vypnul a už nezahrál. A to abych ho prostě nepoužíval. To zas neni ono, když už tam je. To prostě nedává smysl.
    • Moc jsi to teda asi nehrál, to vybavení vydrželo jen na pár levelů.
      • I tak je to naprostá blbost.
    • Ale ve výsledku mi to ani nevadilo.. musel jsem Shield vrátit (a novej už jsem nechtěl), zjistil jsem, že mam vybuchující verzi, která se vybíjela i při hraní na nabíječce. *7*
      Btw: Darksiders I i II je na Shieldu zadáčo (+ pár dobrejch her).
  • Paměť občas selhává. Původní hra sice běžela na lecčems, ale na microstuttering minimálně na radeonech trpěla jako prase. Strávil jsem tehdy asi tři hodiny na Googlu, nakonec jsem to dílem potlačil nastavením, dílem si zvykl.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit