Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vender

    Njn v Blizzardu nosí všichni už nějaký čas růžové brýle a tak si myslí že všechno bude super, ale není a Blizzard předvádí čím dál větší hlouposti. Co se týče Diabla, tak třetím dílem Diabla, který se jen díky datadisku Reaper of Souls stal alespoň hratelnou hrou, to začalo a neustále to pokračuje. 

    Já nevím jak ostatní, ale dohromady  jsem odehrál celkem 5 nebo 6 season a tu poslední jen proto, že jsem byl půl roku marod s haxnou a protože bylo jasné že na to bude čas, tak jsem se rozhodl probít do jakékoliv tabulky. Bohužel nepodařilo se ani po celodenním půlročním hraní. Solo play je pro Blizzard už neznámý pojem, takže kdo hraje sám celou dobu,  čínské runnery hrající 24/7 a týmově vyhoněné charaktery, nemá šanci předhonit. Naposledy jsem zapnul d3 2 týdny po startu nové season a v tabulce už byli paragony, jaký já nemám ani dohromady za všechny season. (totální single jsem hrál proto, že jsem měl slabé internetové připojení nezvládalo když kolem mě začalo létat stovky projektilů, navíc mi nějak nepřipadalo zábavné jen hodiny za někým běhat a sbírat věci) Nějak jsem nenašel další důvod proč vlastně hrát hru, která je pokaždé stejná s vyjímkou pár nových prostředí, které si někdy vysloužili i nějaké to "jé to je pěkný", nebo jeden či dva nové předměty..... Dost o tom za co D3 stojí  oproti starším dílům, o tom by se dala napsat i dost tlustá kniha.

    Mobilní Diablo? Proč ne. Možná až se mi zase dostane do rukou nějaký iphone, nebo křáp s androidem na opravu, tak si to třeba i zahraju když to nebude stát víc jak 50 korun. Jen aby se ale Blizzard takovým pičovinám nevěnoval na úkor toho 4. dílu Diabla, na kterém už podle všeho pracuje několik let a stále nejsou schopní ani udělat obrázek.... To zase dopadne. Tentokrát tedy určitěnebudu předobědnávat, ani nebudu stát hodinu  s berlema ve frontě před krámem, dokud nebudu vědět, že ta hra tentokrát stojí za to.


    Jinak upřímnou soustrast všem kdo jeli na blizzcon jen kvůli hře na mobil ;)

    • twicer

      Na druhou stranu se nemůžem divit že se bojí ukázat nějaký early build Diablo 4, když je internet schopnej sežrat je zaživa za každej přešlap. Ono když se to začne dotýkat i akcií firmy tak už to není moc prča. 

  • Honzajs

    Start Diabla 3 byl fail desetiletí. Error za errorem, nemožnost se nalogovat do hry,padání serverů, RMAH atd. atd. Hra samotná neumožňuje vývoj postavy od lvl 1 a spíš jako ve WoW s vyšším level pouze odemykáte schopnosti. Žádný skill tree, žádné rozdělování atributů, žádná runová slova,atd. Pro mě Diablo série skončila s dvojkou.


    No a jako zlatý hřeb Blizzconu Blizzard představil Diablo pro mobily. Ty samé postavy jako ve trojce, podobné skiny, stejné skilly, podobné prostředí i nepřátelé. Prostě zrecyklovaná trojka tak, aby byla hratelná na mobilech...


    Mě osobně to neuráží, jelikož Activision Blizzard studio již dávno nesleduju a jejich hry nehraju. Ale... Představit mobilní hru na Blizzconu jako "zlatý" hřeb je prostě PR sebevražda.

    • Carnage666

      Souhlas  stím D3, lidi teď nadávají ale hodně rychle se zapomnělo jak špatnej start mělo D3 a jakej hejt měl Blizz za ty aukce s real penězma.

  • Rejsek

    Chápu, že se hry + vývojová studia staly rovnocennou součástí popkultury ve srovnatelné míře, jako např. muzika + hudební kapely a mohou u fanoušků budit podobné emoce, když někdo udělá/neudělá něco podle představ. Ale ta patologická potřeba hatu a dokonce verbální útoky, které jdou ruku v ruce se současným, silně toxickým, neoliberalismem (pocitem, že má každý právo kecat úplně do všeho), to už je u konkrétních jedinců jasný signál mentálního zmrzačení. I ve svých 34 letech hraju se stejnou chutí, i když s menší porcí času, tak jako před 15-20 lety. A věřím, že pokud mi nezpráchniví prsty, tak budu stejně tak pařit ještě v důchodu. Taky mě občas naštve, že hra není úplně podle mých představ, ale pořád jsou to jen blbé hry. Vyzývat kvůli nim k perzekuci jakékoliv povahy může jen absolutní magor.

  • Po oznámení jsem byl rovněž zklamán, čekal jsem že se podíváme na zoubek Diablu II nebo IV. Hate si Blizzard nezaslouží, je to jejich obchodní rozhodnutí, pokud si myslí že takhle vydělají více, byť si myslím, že kdo už má III na PC/konzoli si tohle nekovat nebude, takže budou soupeřit se zástupem rubaček u hráčů, kterým Diablo jako takové nic moc říkat nemusí. Přitom IV by měla jasný úspěch na jisto, stačí vzpomenout na III a to nebyla zdaleka ve stavu v jakém je dnes.
  • Robotron3

    Když můžou dělat Elder Scrolls pro mobil, tak nevim, proč se někdo čertí pro mobilní verzi Diabla. Diablo je vyloženě vhodná hra na mobil. Blizzard podle mě dobře ví, že i když naštvou pár skalních fanoušků (pc hráčů konzervativnějších než konzervy), tak se jim to nakonec stejně vyplatí .

    • Reeki

      Ale jsi ty, vůbec jsi nepochopil oč tady jde, nikomu nevadí že je diablo na mobil, ale to že blizz na fanoušky diabla naprosto kálí a za poslední 3 roky s hrou neudělal vůbec nic, jen vydal jednu postavu za 15 éček a tím to haslo, ono celá serie D3 je problémová již od začátku a kdo to hral tak ví jak D3 s aukci bylo na ho**o 

      • ucho

        jasne, musi kazde tri roky vydat novy dil nebo alespon datadisk, jinak si to Blizzardi pekne sliznou. takhle by to preci neslo.

        • Veskoslav

          Bože, Ucho, ty jsi ucho....

          • ucho

            super, dokážeš přečíst můj nick. děláš pokroky.

    • Derp_1337

      Tak samozřejmě, že mobilní hry se v dnešní době vyplatí. Obzvlášť v Asii hodně frčí.

      Tady jde o to, že to šlo udělat tak, aby se ti fanoušci nenaštvali... jenže marketingové oddělení (PR) udělalo mega fail.

  • Frankenstejn

    Ja nejsem úplně nadšen z toho ze je to na mobil ale nevím proč tomu nedat šanci. Co mě ale vadí víc je ta nenávist a to zcela zvratná když se lidi chovaj jak tupý stádo. Problém je že to hodnotí lidi co to ani nezkusili. Pak nechápu ty disliky u videa. At je hra jaká chce to video je podle mě povedené. Paradoxně ty dis. maji být u ukázky ze hry. Už na tom je vidět že lidi nepřemýšlejí. Až hra vyjde budu nekompromisně hodnotit a klidně blizz pošlu do temných míst. Ale po jedné ukázce je to k smíchu. 

    Bohužel je vidět že se mění ne jen Blizzard ale i lidé. A btw kdyby nekdo psal takove p**** pod video mažu to taky. 

    • madPav3L

      Furt lepší nějaká reakce, než mlčet a nechat to být. Nějaké usměrnění je potřeba... viz třeba EA a kauza Battlefront 2 nebo co to bylo. Kdyby se nikdo neozval, tak to nechají ve hře a v další to dotáhnou zas o level dál a mnohem víc do*ur*í nějakou hru.

      Že to ještě nevyšlo je celkem jedno, hráči dávají prostě najevo, že o takovou hru nemají zájem, Blizzard si z toho buď vezme ponaučení a nebo ne, je to prostě zpětná vazba.

      Buď si prostě hráči nechají od vývojářů plivat na hlavu a bude jim to jedno a nebo se ozvou, dle mě to druhé je lepší.

      To jak kdo reaguje je věc další, ale nepřijde mi to nějak extrémní, ono aby Vás společnost jako Blizzard/Activision brala trochu vážně a něco se změnilo, tak podle mě extrémní reakce je potřeba, jinak nad tím mávnou rukou a pojedou si svoje.

    • Ja bych to nenazval nenavisti, jen proste fanousci dali jasne vedet (a z globalniho hlediska bych rekl, ze jeste celkem umirnene oproti jinejm kauzam), co si o tom mysli - a to vetsinou formou disliku u videa. Co je natom spatnyho? A jak definujes to tupy stado prosim te? To jako ,ze kdyz se nasbira urcitej pocet nesouhlasnejch reakci, tak ti lidi podle tebe reaguji pod vlivem davovy psychozy nebo co? A nemuze to proste jen byt tim, ze Blizz tim oznamenim dozral vetsinu svy fan baze, ktera ho podporovala temer dve dekady? A co rikas tem reakcim hernich "novinaru", kteri nechapou, jak si vubec muzeme dovolit kritizovat Blizz a ktery na jedny strane fabulujou, ze tahle cast nastvanejch fanousku jsou jen misogyni burani, tkery to nerpejou zenam (protoze na mobilech hraji jen zeny, ze) a na druhy strane nazyvaji toho chlapka co se proste jen zeptal na ty predvadece, jestli se nejedna o aprilovy vtipek, dick.headem (sorry, ale cituju) a div by ho neveseli za koule do pruvanu? A za dalsi, kdyz podobnou bouri vyvolalo zprzneni SWBII mikrotransakcema, tak vsichni taky jednaly jako tupy stado nebo v tomhle pripade to bylo ok, protoze se nejednalo o Blizz, ale o EA?

    • Derp_1337

      Ne, lidi jsou pořád stejní. Blizzard jejich mobilní hru prezentoval hardcore PC a konzolovým gamerům... a světě div se: Hardcore gamerům se to nelíbí a dávají tomu dislike. Co je na tom těžkého k nepochopení?


      Uvedu alegorii pro natvrdlé: To je podobné jako kdyby na sjezdu fanoušků akčních filmů s Arnoldem Schwarzeneggerem v závěrů večera začali propagovat film Deník Princezny. Byl by jste překvapen, že se to tam nesetká s pochopením?? Vždyť je to přece taky "film".

      • Jack1947

        Jo někomu třeba nepříjde rozdíl mezi DIABLEm a Diablem patlanicí na mobily😉😀

      • iSpirit

        Myslíš těm PC hardcore hráčům, kteří se roky nechají dojit lootboxy, mikrotransakcemi, předraženými DLC? Tak těm to přeji 😉

        • i586

          Fakt? Já myslel, že PC hráči jsou zloději co nechtějí za nic platit. Tak to asi všechno byly jen bláboly...

          • iSpirit

            ukázkový red herring 😉

            • i586

              Řekl člověk, který před chvílí hodil PC hardcore hráče do jednoho pytle na základě účelově vybraného vzorku - ukázkový generalizační klam / klam kompozice. Doporučuji se příště nestřílet do nohy...

              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                😂Další Red herring. Ty argumentační úhoři jsi mi k smíchu.😂

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Nedokážeš najít rozumné argumenty a jediné na co se zmůžeš jsou urážky??

                  Ani to trollování ti už nejde, spirite...

                  • iSpirit

                    Reakce na příspěvek:

                    😂ty jsi fakt neskutečný kokkot derpe😂. Můžeš mi říct, jak jinak se dá argumentovat na argumentační fauly/klamy? Jedině tak, že úhoře nazvu úhořem. Zkus si nastudovat argumenty, zaměř se na red herring argumenty, pak pochopíš. 


                    PS. Přestań pořád dolízat a být agresivní. Z toho PC ti nějak haraší.

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Problémy s agresivitou má očividně někdo jiný (ty). Stačí si přečíst diskuzi, kdo tady má potřebu ostatní osobně urážet, jenom protože mu došli argumenty...

                      • iSpirit

                        Reakce na příspěvek:

                        Došl(y) argumenty když už - od člověka co nedává ani shodu přísudku s podmětem, nemůžu čekat, že porozumí argumentačním faulům, co?

                        • Derp_1337

                          Reakce na příspěvek:

                          Ne. Napsání slov "ukázkový red herring" nebo "další red herring" se v žádném případě nedá považovat za argument.

                          Z toho spíš vyplívá, že jsi máš problém pochopit předcházející text, protože ten text nebyl zavádějící a ani klamný.

      • ucho

        "hardcore PC a konzolovým gamerům"

        mas to necim podlozeny? kolik z tech lidi v sale nehraje na mobilu? kolik z tech lidi nehraje na nejakym handheldu? kde beres tu jistotu? nepromitas tam do toho tak trochu sebe?


        to tve prirovnani s Denikem Princezny je naprosto mimo. Blizzard jen predstavil dalsi SVUJ projekt. na SVE konferenci. a ty tu budes kricet, ze to meli oznamit jinde? ty tady chces kricet, ze nemaji pravo delat i jine hry cilene na jinou skupinu?

        zkus si to vzit zpis z pohledu filmovyho studia. treba Warner Bros. a ten na svy konferenci ohlasi dalsi Suicide Squad, ktera te nezajima, ale strasne sis pral treba dalsi dil Harryho Pottera. a?

        je to jejich projekt, maji plne pravo ho tam oznamit. a ze se nesetka s pochopenim? nejvetsi chybou Blizzardu je, ze nemysleli na vsechny, tedy nejakou kost meli hodit i tem hardcore PC a konzolovym gamerum. zjevne ocekavali, ze Warcraft 3 Reforged bude stacit...

        • i586

          "mas to necim podlozeny? kolik z tech lidi v sale nehraje na mobilu? kolik z tech lidi nehraje na nejakym handheldu? kde beres tu jistotu? nepromitas tam do toho tak trochu sebe?"


          Tak tohle už je hodně neobratný plytký trolling, vezmu-li v potaz fakt, že:

          a) Blizzard je primárně PC studio & konzole.

          b) Na BlizzCon chodí primárně fanoušci Blizzardích her.

          c) Publikum v sále bylo otrávené, reakce prakticky nula nic ticho (ve srovnaní s čímkoliv, co kdy ohlásili) a během Q&A dokonce lidi odcházeli.


          Očividně si to video neviděl. A pokud ano, tak si tady selhal v základní logice. Pokud tady chceš popírat realitu, tak prosím, ale takovou debatu bych si nechal někam do ordinace, ne na internet.

        • ...napadlo te nekdy jet na Blizzcon ? Me treba ne a to se celkem pocitam mezi fanousky Blizzardu. Dokonce bych tam nejel, ani kdyby se konal napr. v okruhu 200km. Takze lze celkem s uspechem predpokladat, ze ti co na Blizzcon jeli, jsou takovi Ultras mezi fanousky. A protoze Blizzard delal prakticky jen a pouze PC hry a pak to treba portnul jeste na konzole, tak se opet da s uspechem predpokladat, ze nejaka mobilni blbost vyvijena cinskym studiem bude 90% navstevniku naprosto ukradena a ze se budou citit urazeni a podvedeni, protoze na ne jejich milovany Blizzard nemyslel.

          • ucho

            co tam ohlasili minuly rok tak svetoborneho? a ten predminuly?

            snazis se rict, ze tam ty lidi kazdy rok jedou, protoze ocekavaji nejakou pecku? kazdy rok musi byt oznamena nejaka super pecka, ktere posadi vsechny na zadek? Warcraft 3 Reforged je malo? co tedy meli oznamit, aby byli vsichni spokojeni a co by jim dokazalo, ze na ne Blizzard myslel?

            • Derp_1337

              Sám jsi to načal: Minulý a předminulý rok tam nic světoborného nebylo. A tak si spousta lidí myslela, že letos by Blizzard měl už něco pořádného oznámit, protože jestli nic neoznámí, tak fanouškům (a akcionářům) začne docházet trpělivost.

              No a ta mobilní hra jenom prostě protrhla přehradu trpělivosti.

              Neměl by jsi je slepě obhajovat jenom kvůli tomu, že kdysi byl Blizzard firmou, které záleželo na kvalitě. Kdysi i EA byla taky "cool" firmou, ale teď už není.

              • ucho

                Reakce na příspěvek:

                nenacal. ja se ptal, jestli tam bylo neco svetoborneho. treba ano, ja nevim. jestli ne ok, ale je to zase jen hloupost lidi, ze ocekava neco velkeho. ja je slepe neobhajuju. mozna meli hodit lidem nejakou kost nebo v nich nevyvolavat zbytecna ocekavani. to, co resim, jsou nekterehloupe  argumenty lidi typu ze blizzard je spatny, protoze se snazi vydelat penize. ze je spatny, protoze se zameruje na mainstream a podobne. nic tak dramatickeho se nestalo. par dospelych deti jen nedostala to, co chtela, a ted kvici.

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Myslíš, že by se Blizzard obtěžoval s reakcí kvůli "pár dospělých dětí, co nedostalo to, co chtělo" ?

                  Tady jde i hromady akcionářů, kteří se začali obávat o budoucnost Blizzardu, když v budoucích letech nemají nic kvalitního (tj. něco co hodně vydělá) připraveného v šuplíku. Proto se Blizzard snaží o "damage control" a uklidnit akcionáře.

                  • ucho

                    Reakce na příspěvek:

                    coz mi vlastne pripomnelo tu udalost v prazske kavarne a Indem, ktereho si obsluha dovolila 6 minut ignorovat. odesel a oznacil chovani obsluhy za rasisticke, coz zpusobilo dalsi negativni reakce vuci kavarne.

                    i kdyz kavarna vlastne nic spatneho neudelala, musi ten problem hasit, protoze se na internetu vuci ni siri hejt. zautocit na nekoho na internetu je dnes celkem jednoduchy. a brani se vuci tomu obtizne. to je argument na to tve, jestli by se obtezoval s reakci. jasne ze jo, musi, protoze je ted na nej veden na socialnich sitich utok. kvuli dospelym detem, ktere kvici, ze nedostali to, co chteli a v co doufali. celkem komedie a ukazka toho, jak je soucasny svet zvraceny. az budes starsi, mozna ti to dojde.

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      "je ted na nej veden na socialnich sitich utok...ukazka toho, jak je soucasny svet zvraceny"

                      Dle tebe si lidi mají nechat sr*t na hlavu a vůbec se proti tomu nesmí nijak obořit a nebo dát najevo nespokojenost třeba "palcem dolů"?? Tady je vidět, že někdo vyrůstal za komunismu a bohužel mu ten komunismus pronikl až moc hluboko do mentality, že se ho už nedokáže zbavit.

                      • ucho

                        Reakce na příspěvek:

                        kde komu kdo s*r* na hlavu? ten typek s aprilovym zertem byl trotl. pokud chtel demonstrovat, ze ho to nezajima, mel se sebrat a odejit. ale rikat jim v podstate "to myslite vazne"? tady jde pouze o to, co je jeste slusny protest a co uz te prehoupne do kategorie rozcileneho decka. palec dolu je rekl bych bezna forma projevu. samozrejme to neni idealni vuci dane hre, ktera jeste nemusi byt spatna jen proto, ze je na mobil, ale jako projev toho, ze se ti neco nelibi, proc ne. to, co ale predvadi za argumenty i nekteri lide zde, je pomerne komicke.

                        a vidim, ze ani nevis, co ten komunismus je :) kdyz neco neznas, tak neni rozumne to vytahovat.

                        • Derp_1337

                          Reakce na příspěvek:

                          Z toho, co tu píšeš, je vidět, že jsi očividně neviděl záznam z té prezentace. Ne, "týpek v červeném triku" (už se z něj stalo MEME) opravdu trotl nebyl. Jeho dotaz na aprílový žert byl dost trefný. Vážně museli hardcore PC a konzolovým gamerům předvádět mobilní hru??? Někteří lidi na ten Blizzcon letěli skoro přes půl světa a tohle fakt nečekali.

                          Trotl byl ten prezentující na scéně, který se publika zeptal "Však všichni máte mobily, ne?" To, že lidi mají telefoni, ještě neznamená, že jsou ovce a všechno sežerou (tj. koupí a zahrajou si).

                          • Jack1947

                            Reakce na příspěvek:

                            Ještě že ucho, jen trollí a nevede žádnou tuhle herní firmu to by dopadlo 😱😈

                    • Jack1947

                      Reakce na příspěvek:

                      Ten hejt je oprávněný...

                  • ucho

                    Reakce na příspěvek:

                    ano. protoze takova je dnes doba. internet a socialni site umi byt mocna zbran a umi naprosto nesmyslne utocit na cokoli. je to retezova reakce. bohuzel se musi nejak resit i toto. je to oskliva doba, protoze ve sve podstate je to jako ustoupit diteti, ktere se vzteka. kazdopadne nebylo by rozumne na to nijak nereagovat. to ale neni zadny dukaz o tom, ze maji ti kriklouni v necem pravdu. jen jsou to proste kriklouni a diky socialnim sitim si dokazou neco vyrvat.

                    co se tyce akcii, tohle je naprosto normalni, nekoho to prestane bavit a tak akcie pusti. nekdo jiny je zase nakoupi, neboj. uz to zase leze nahoru.

            • Je potreba se na to divat v celym kontextu - konkretne u Diabla se po obsahovy strance nic mic nedelo roky. Letos ale Blizz vytroubil do sveta, ze chysta na blizzcon velky oznameni. Pak to sice trochu krotil, ale hodne lidi (vcetne me) si mysleli, ze to bude alespon neco typu D2 remaster nebo datac do D3. Oznameni mobilni hry pak melo naprosto ocekavatelnou reakci, vzhledem k tomu predchzimu hypu a k absenci "whats next"...ale to uz opakuju fakta z clanku

              • ucho

                Reakce na příspěvek:

                "nic moc nedelo roky"

                vzdyt minulej rok vydali Necromancera, nebo se pletu? to neni zrovna drobnost...

                no tak jsi mel prehnana ocekavani. a? tahle prehnana ocekavani nechapu. teda chapu to u deti, kdyz cekaji nejakej darek pod stromecek, ale nenajdou ho tam, ale u dospelych lidi? co takhle byt trochu racionalni a ocekavat urcite veci s rezervou?

                • Reakce na příspěvek:

                  Tak bavime se o hrach, tam se snad daji nejaky emoce ocekavat ne? Mas pravdu - konkretne ja mel jisty ocekavani, ty nebyly naplneny, tak jsem dal dislike na YT. To je cely, nerika se tomu nahodou zpetna vazba? Vazne nechapu v cem vidis problem... Vsak vsichni mame nejaky ocekavani - ze sveta financi, kdyz Musk vyslovil myslenku o odkoupeni vsech akcii zpet do osobniho vlastnictvi za jistou cenu, tak taky nekteri nabyli nejaky ocekavani, ktery nebylo naplneno, coz u nich  zpusobilo taky nehezkou zpetnou vazbu :)

            • mozna by stacilo, kdyby oznamili to na cem delaji

              • ucho

                Reakce na příspěvek:

                tak se holt rozhodli to davkovat jinak a mit nejaky prekvapeni na jindy. ono prozradit hned vse je celkem blba strategie.

                • Reakce na příspěvek:

                  A to je prave ten fail co je stal skoro 4 miliardy na padu akcii. Sami rozvirili megahype, ze vicero diablo tymu dela na vicero diablo projektech a ze vice bude oznameno na blizzconu. Na blizzconu. který je odjakživa zameren na PC hrace...a co udelali? Oznamili JEN hru na mobilni telefony...co jako cekali? Stacilo pustit 10 sekundovy video na konec s logem D4....nestalo by se prakticky nic. 
                  • ucho

                    Reakce na příspěvek:

                    s akciemi se vubec nic dramatickeho nestalo, normalni vykyvy, ktere se rychle stabilizuji. a neni to ani zadny dramaticky propad. Blizzard ma prakticky ukazkove akcie, ktere lezou neustale nahrou bez dramatickych propadu. ani toto nebyl zadny velky propad. ve finale jde jen o prilezitost pro nektere lidi na tom vydelat. jo, nekdo vydela i na tom poklesu. a par lidi prodela (ale velmi casto jen formou, ze prijde o zisk z rustu za nejaky casovy usek).

  • jenda84

    pěkně napsaný. Blizz byl můj nejoblíbenější developer od dětství 😀 Warcraft, Starcraft, Diablo2, nejlepší cinematics ve hrách.. no a pak už to šlo z kopce - jak někdo poznamenal na fórech - Blizz už dávno opustili lidi, co ty hry nejen, že dělali, ale i je hráli. Dneska je to mamon za penězma - monetizace Starcraftu je pro mě opravdu FAIL to samý další tituly zejméne inkluzivní Overwatch (srajda na ntou), všechno má styl omalovánek pro děti, hlavně, aby to hrálo co nejvíce lidí = co nejvíc peněz... Blizz si ten hejt zaslouží, třeba si vytáhnou hlavu ze zadku :-)

    • ucho

      "hlavně, aby to hrálo co nejvíce lidí = co nejvíc peněz"

      jinými slovy chceš říct, že je špatně, že se snaží uspokojit co nejvíc lidí, tedy aby ty hry hrálo co nejvíc lidí. a vlastně chceš říct, že chceš, aby uspokojili tebe. já nějak nepobírám, jak proč jim chceš vyčítat to vydělávání peněz. pokud za něco lidi platí, tak jim to asi něco dává, nebo ne?

      • jenda84

        peníze kazí charakter, milé UCHO 😛 nicméně svým příspěvkem jsem chtěl hlavně poukázat na to, že hry od blizzardu už nejsou "by gamers for gamers" (Interplay se v hrobě obrací), ale že to je ždímačka peněz  zaměřená výhradně na mainstream. Core komunita blizzardu byli vždycky hardcore hráči - znám lidi, co dodneška jedou Diablo1 nebo 2. A ano, také jsem chtěl říct to, že čím více lidí chci svým produktem uspokojit, tím více jde kvalita dolů - to si mysli, co chceš, ale je to tak - můžeme se bavit například o Falloutu76 to je zářný příklad.

        • ucho

          Fallout 76 je zarny priklad ceho? tam chteji uspokojit co nejvic lidi? tu hru hraje nejvic lidi? vzdyt to je blbost. jaka ta hra bude ukaze poradne az cas. to, jestli bude lidi bavit, ukaze az to, jak to bude lidi bavit.

          jak chces v soucasne konkurenci her prezit, kdyz se nezameris na mainstream? teda kdyz chces, aby se ti vratily investice? predstava, ze budes delat x let hru, a ona se ti nezaplati, dnes moc uskutecnitelna neni. studio zkrachuje. v cem je to dobre, kdyz si na sebe ani nevydela? aby to uspokojilo tve touhy a vyvojari se mohli jit past? smyslem kazdeho podnikani je vydelavat penize. to je zakladni princip a smysl. vydelavat penize. ty penize pak muzes opet investovat do podnikani a rust. na tom to vsechno funguje. vydelava se na tom, ze poskytujes neco, co jini chteji/jsou ti za to ochotni zaplatit. kdyz tedy penize vydelavas, delas to zjevne dobre. kdyz ne, delas neco spatne.

          ano, vyvoj her sel do pozadi, protoze uz v tom zjevne neni takova navratnost a penize dokazou vydelavat i jinak. navic kdyby kazdej druhej rok vydali novy Diablo, rekl bych ze lidi budou taky nadavat a ani to nebudou hrat. tohle je celkove zajimava problematika, ale neni to tak jednoduche.

          znas lidi, co dodnes hraji Diablo 1 a 2. ale Diablo 3 zjevne ne, takze co to znamena? tihle lide uz nikdy nic jineho hrat nebudou. jsou zaseknuti a nic uz pro ne lepsi nebude. Diablo 1 a 2 jim nikdo nenahradi. Diablu 3 se to u nich zjevne nepodarilo. je to zacarovany kruh. podobne je to u HalfLifu 3. jestli nekdy vyjde, nikdy nenaplni ocekavani lidi. nikdy neprekona sve predchudce. legendy holt zustanou legendami. ja to mam podobne s filmem Vetrelci. taky ho zadny dalsi dil neprekonal, prestoze se o to snazi i ted. castecne za to muze i nostalgie a vek, kdy se k tomu dostal.

          • Taronyu

            jak chces v soucasne konkurenci her prezit, kdyz se nezameris na mainstream?

             Ako? Jednoducho. Tak že urobíš kvalitnú hru. Ty si myslíš, že prežiješ, len ak sa zameriavaš na mainstream? A Kde to žiješ? 


            Ori and the blind Forest, Subnautica, The long Dark, Elite dangerous, Kingdome Come, Star Citizen má miliony a to ešte nevyšiel.  Nič z toho nie je mainstream, všetko sú to hry smerované na užšiu skupinu hráčov a preslávaili sa a zarobili prachy. Lebo boli kvalitné a niečím výnimočné. To isté môže znovu spraviť blizz. Kľudne by si mohli dovoliť vydať hru čiste na PC a zarobili by hromadu prachov. 

          • Derp_1337

            Ucho, ještě jednou, prosímtě nesnaž se vciťovat do pozice vrcholových managerů, protože ti to VŮBEC NEJDE. Obzvlášť ty tvoje představy, co se vyplatí a co se nevyplatí, jsou úplně mimo.

            Stejně tak jsi mimo s tvýma prognózama o trhu. Jasně, někteří lidé (říkejme jim třeba "hardcore hráči") milujou staré klasiky (Diablo 1 & 2) nade vše, ale to je jenom menšina hráčů. Největší prachy plavou v mainstreamu a ti nebudou hrát hry 10-20 let staré. Problém Diabla 3 byl ten, že to nezaujalo ani hardcore komunitu a ani mainstream. Ta hra nedokázala delší dobu zabavit téměř nikoho!


            A v neposlední řadě jsi úplně mimo s myšlenkou, že "Valve nevydá Half-Life 3, protože se bojí, že nepřekonají kvalit předchozích dílů". Valve se prostě změnilo na firmu, která poskytuje služby. Na jejich místě by jste se taky nechtěl pachtit několik let s vývojem hry, když můžete vydělávat miliardy jenom sezením na zadku a akurát jednou za čas uděláte údržbu serverů Steamu.

            • ucho

              reknu ti jednu vec, ktera ti tady celou dobu unika. naprosto mimo jsi ty ;)

              apropo asi jsi nepochopil par textu, ktere jsem psal, protoze pak by ti doslo, ze o Valve jsem ve sve podstate napsal presne to, co jsi ted napsal ty ;) mas trochu cerno pred ocima, az z toho chytas mimozu.

              • Derp_1337

                Reakce na příspěvek:

                Ne, nenapsal jsem nic ve své podstatě podobnému, co jsem napsal já. Možná si něco takového myslíš, ale do diskuze jsi to určitě nenapsal.

                • ucho

                  Reakce na příspěvek:

                  je to v tomto vlakne, na ktere jsi reagoval:

                  "ano, vyvoj her sel do pozadi, protoze uz v tom zjevne neni takova navratnost a penize dokazou vydelavat i jinak."

                  zminil jsem to u Blizzardu, ale kdyz jsem prisel s HL3, je to proste stejny pripad. Valve ma svuj Steam. Blizzard ma taky to svoje. tvorba novych her pro ne neni priorita, ale Blizzard nad nimi podle me nezanevrel.

                  • Derp_1337

                    Reakce na příspěvek:

                    "Zmínil jsem to u Blizzardu"

                    Přesně tak, napsal jsi to pouze u Blizzardu. Když přišla řeč na HL3, tak jsi jenom kecal o tom, jak je těžké pro Valve překonat předchozí díl.


                    Jinak hlavní rozdíl mezi Blizzardem a Valve je v tom, že portfolio Blizzardu se točí prakticky jenom kolem vydávaní her, takže si nemůžou dovolit na ně zanevřít.
                    Dokonce i jejich jediná služba (Battle.net) je spjata jenom s hrami, které si Activision/Blizzard sám vydal.

  • Mart9

    Naposlouchal jsem to ve Vortexu, abych nemusel číst článek... A celkem jasně naznačili, že Diablo 4 oznámené nebude. Ale bavím se náramně.

  • wxyz

    Ja sám som začal prejavovať rasistické tendencie, keď som si prvýkrát stiahol (nelegálne, podotýkam) z internetu World of Warcraft a začal hrať za Alianciu. Prirodzene som si vytvoril postavičku bieleho človeka z kráľovstva Stormwind a po čase, keď som dosiahol dostatočne vysoký level, som vstúpil do PvP (Privileged versus PoC) guildy. Guildmasterom bol 89 ročný bývalý vojak Wermachtu a SS-mann s nickom <HeDidNothingWrong> a hodnosti v guilde niesli názvy vojenských hodností Wermachtu, pričom nášho GuM sme oslovovali "Vodca." (podľa nemeckého Fuhrer, čo bolo aj titulom samotného Adolfa Hitlera. Cieľom tejto guildy bolo potláčať už dostatočne utláčané Horďácke rasy. Niektoré z našich aktivít boli:

    • vykrikovali sme politicky nekorektné výrazy v general chate, ako napríklad "Orkovia za portál," "Garithos neurobil nič zlé" "Žiadna cielené genocída orkov neprebiehala" "Anduinn Wrynn je bábka v rukách drakov" a pod.
    • gangovali sme malé levely v štartovacích zónach a nedovolili sme im postúpiť na vyšší level
    • v noci (hracieho času) sme sa stretávali v katakombách Stormwindu, kde sme počúvali prejavy nášho Vodcu, naši warloci vyvolávali démonov (hlavne sukuby) a snovali sme plány
    • ničili sme faunu a flóru v Horďáckych zónach tým, že sme vykopávali všetky kovy a rastliny (biela kolonizácia Kalimdoru)
    • všetky postavičky ženského pohlavia sme nútili, aby si zvolili "krajčirstvo" a "varenie" ako svoje profesie
    • dokonca sme ženské postavičky ani nepúšťali na raidy a nútili ich zostať v guildových priestoroch, aby tam upratovali
    • chytali sme Horďáckych druidov a zapaľovali sme ich pre Orgrimmarom do tvaru kríža
    • poštou sme rozposielali hromadné listy náhodným hráčom, v ktorých sme im podsúvali neoverené kvázi-fakty, ako napr. "Mužské aj ženské postavičky berú za questy rovnaký počet zlatiek" "Horda je v každom novom datadisku stále podporovaná novými buffmi, ale aj tak sa nedokáže vyrovnať prirodzenej nadradenosti Aliancie" "Prečo je na Wowpedii článok o orkských koncentračných táboroch pod prísnym dohľadom editorov a nemôžu sa v ňom robiť zmeny?" a pod.

    Našťasie, moja mamka, keď videla, kam smerujem, kontaktovala nášho rodinného psychiatra, a ten mi predpísal tabletky na upokojenie a elektrošokovú terapiu. Po viacerých sedeniach som sa upokojil, vymazal som WoW z počítača a dnes už hrám iba hry typu Candy Rush a Angry Birds. Pan redaktor tohto článku ma absolútnu pravdu - aj videohry môžu viesť k strašnej premene človeka na nacistu, fašistu, misogýna a hráša Aliancie. Už nikdy viac!

  • tyrael

    Diablo is dead.

    • i586

      Fact.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit