Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak jsem si kvůli Anno nainstaloval Epic store a zatím teda těžký zklamání...  To že se nejdřív stáhne 26 GB instalačka a pak se spustí instalace z uPlay mi přijde hodně low... 

    • Tohle nechápu, proč si dobrovolně nechat běžet 2 klienty na pozadí, když může být jen jeden. Přijde mi nesmysl kupovat hry, které vyžadují UPlay skrze jiné klienty, abych pak musel mít spuštěno vše.

  • Tak mě napadlo, najdu tady někoho kdo by měl zájem zahrát multiplayer? :-)

    • Určitě najdeš. Už nás pár hraje, tak bude fajn, když se přidá někdo další. 🙂

  • Therillas

    Několik bodu k recenzi:

    1) mikromanagment je základem cele série a to co je v recenzi popsáno jako klikání domeček od domečku poukazuje pouze na neznalost hry - pomoci tržiště případně další sociálních a civilních budov lze efektivně získat přehled o situaci mezi obyvateli 

    2) válečné loďstvo ano mohlo by to být lepší na druhou stranu v reálu se 20+ lodi taky nijak jednoduše neovladalo plus zase je to o mikromanagmentu flotily - správně rozdělit podle typu lodi a cíle na které budou útočit 

    3) recenze obsahuje podle mě jen základ hry a to je kampaň a ještě nedohranou - nikde není nic o expedicích a novém světě - složitosti dovážet luxusní zboží atd.  - tady se teprve ukáže jakou vyzvou je celá hra a hodnotit jen její základ mě donutilo registrovat se a napsat koment:)

     4) obchod a další kritiky - sám jsem neodehrál tolik abych mohl hodnotit vše a například obchod a diplomacii jsem zatím vnímal okrajové - v cele sérii nikdy nebylo pro mě natolik důležité a ani tady to neočekávam ale to je už vyloženě subjektivní pohled. Doporučuji vám odehrát více hodin, začít v půlce hry několikrát od začátku když zjistíte ze je vaše strategie špatná nebo není proste dle vašich představ a pak recenzi přepsat. Klidně s nižším hodnocením ale objektivně a komplexně. 




  • Základem je vůbec nečíst recenze od lidí, kteří hru nekoupili. Jako třeba recenzenti. Vždy je nejblíž recenze od hráče, který pro to obětoval své peníze. Šel do toho s nějakým očekáváním a zaplatil za to. Takový hráč podá nejvěrohodnější hodnocení. Vlastně nikdy nečtu recenze od recenzentu, ale vždy pouze od lidí co hru zakoupili, a vyplatilo se. U této konkrétní jsem váhal hodně, nakonec koupil a zklamán rozhodně nejsem. Nicméně je to pro mě první ANNO. Po týdnech strávených v Rimworld se něco čučavého s multiplayerem šikne.

    • palcov

      Člověk co hru nekoupil má předpoklady být nezávislý, nehledět na cenu a osobní investici, kterou člověk, který hru koupil, má předpoklady podvědomě hájit.

      • Určitě na tomhle tvrzení něco pravdy je, ale myslím si že to bude minimální procento lidí. Naopak 10x víc lidí pomluví špatnou věc, než ji vychválí v případě že se jim líbí.

        To že něco koupím neznamená že to budu chválit. Ještě tak si obhájím že ta cena za to stojí v případě že mě to bude bavit, ale obhajovat si něco co mě nebaví a je pro mě zklamáním - jako např. Fallout 4 a Civilization 6 DLC které jsem předobjednal to se nedělo. Naopak jsem se poučil nekupovat nic v předobjednávce. "Nezávislé recenze" jsou ve skrze pozitivní. pak hra vyjde a do 3 dnů se zjistí že je to brak. Především AAA hry. Komplexní hry mají naopak často horší recenze jak od recenzentů tak od hráčů. Zkrátka každý si nakonec najde ty své indicie. Každý patří do jiné hráčské sorty.

        • On je kolikrát dost problém v tom, kdo to recenzuje, kolik tomu věnoval času, jako moc zná minulé díly a jak moc ho daný žánr baví. Pokud se sejde vše, tak je to super recenze, ale bohužel hlavně u komplexnějších her je často vidět jak málo času s tím recenzent strávil a pokud se jedná o serii, tak že ani nedokáže porovnat rozdíly.

    • Jack1947

      Já spíše i od toho col ji hrál, nemusí bejt recenze stačí nějaké info co a jak.

  • Marines
    Série ANNO je už klasika, ale nemyslím, že nový díl nemá chyby. Ano úžasná grafika a HW náročnost předurčují hru do TOP 10, jsem ale při zemi, pokud autor recenze hru opravdu hrál a to jistě hrál, chyby určitě našel a další ještě neobjevil. Takže se sedmičkou bych se i spokojil.... 
  • jenda84

    hoši udělejte druhou stranu mince nebo já nevim jak to nazvat, dát blue bytímu dílu 7/10 je fakt výsměch tohle není batl rojál z apexu, ale plnohodnotná strategie, kterých moc není  tak ta 8 by tomu slušela...😛

  • Chidlink

    7/10 to si snad děláte srandu ne ? 😀 Čekal jsem 9 sám bych dal 10, jelikož v posledních pěti letech opravdu žádná lepší budovatelská strategie nevyšla. Hrál to ten člověk vůbec nebo to byla recenze z youtube videi ? Tohle už fakt není normální.😠

    Navíc tam máte překlepy v té recenzi vy géniové

    • Bumtaratabumbumbum

      Pokud s recenzí nesouhlasíš, možná by bylo efektivnější, kdyby jsi napsal, které argumenty v recenzi popíráš, či na ně máš jiný názor. Když lidé rozporují jen číslo, ale to číslo celkem dobře sedí k samotnému textu recenze, tak to není moc informativní. Sám jsem hru nehrál, ale ta sedmička k textu sedí. Pokud by to znění recenze zůstalo stejné a jen se změnilo číselné hodnocení, tak bych se tomu vážně divil, protože by mi přišlo, že hodnocení by neodpovídalo textu.

    • Coffin.Corner

      Recenzent má pravdu, že se ve hře dějí věci, nad kterými zůstává rozum stát a přehlednost ekonomiky taky není žádná hitparáda. Je to určitě lepší díl než předchozí dva z budoucnosti, ale osobně bych nedal víc než osmičku. 

  • iSpirit

    Anno 1404 je pro mě srdcovka, tam jsem strávil desítky hodin, navíc v té době ta grafika byla úplně neskutečná. Co jsem tak koukal na DF, tak ten posun tam za těch 10 let je asi menší, než jsem si myslel. Nebo taky je možnost, že Anno 1404 vidím v růžových brýlích. 

    • unicz

      No zkus si v 1404 1st person kameru a zde. Bezesporu si "jistého" pokroku všimneš:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit