Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ať žije Kim Čong-un
    • Budeš se stěhovat hned a nebo počkáš až budou dopadat rakety na KLDR?
  • "Zlobivá" KLDR, přesněji její fýrer by měl hlavně dostat pořádně na rrdel.
  • Jak říká náš pán prezident, je potřeba pomáhat tak, kde je bída, proto budeme dodávat potřebnou pomoc do KLDR a je to tak správné. *14* *14* *14*
  • Od r.1910 byl korejský poloostrov součástí Japonského císařství. Po porážce Japonska je rozdělen podél 38.rovnoběžky na jižní část pod správou USA a severní část pod správou SSSR.

    Na severu vznikl po volbách v r.1948 bolševický režim - v čele Kim Ir-sen, na jihu demokratický režim - v čele Li Syn-man.

    Napětí mezi oběma vládami stupňovalo přes rozhovory o sjednocení, incidenty na společné hranici se množily. 25. 6.1950 přerostlo v konflikt - severokorejské jednotky vpadly do jižní Koreje a terorizovaly ji!

    Na podnět USA bylo prosazeno schválení rezoluce Rady bezpečnosti OSN schvalující vojenskou intervenci členských států OSN v Koreji. USA vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíce vojáků, kteří spolu s jednotkami dalších dvaceti států (zhruba ve stejném počtu) pomohli jihokorejským jednotkám invazi odrazit a situaci podél 38.rovnoběžky stabilizovat (i když vojska KLDR byla zatlačena hluboko do vnitrozemí na sever od této dělicí čáry).

    A-propos - na straně severokorejských okupantů působili rovněž českoslovenští experti (zejména z různých oborů zdravotnictví - včetně psychiatrů - kteří zde prováděli experimenty hodné jejich bývalého německého kolegy jménem Mengele) a vojenské jednotky ČSR (především podpůrné jednotky - mechanici a jiný personál v oblasti letectví)!
    • Je to několik dní nazpátek co v ČT proběhnul snímek o tom o čem tady píšete.
      Píšete:
      /i když vojska KLDR byla zatlačena hluboko do vnitrozemí na sever od této dělicí čáry/
      a je zajímavé že ta dělící čára je dnes hluboko dole v polovině země. Krom toho tam bojovala hlavně Čína. Ještě bych doplnil - potřeboval by jste školení o tom jak se po roce 1945 dělil svět mezi mocnostmi a co se ve světě odehrávalo a co se odehrává a dělí dnes.
  • ivislo
    Nakonec se stejně spojí.
    • josef.servit.9
      Jo, je to svatá pravda!Jižní nechce válku a zabíjení, ale amíci to jinak neumí?Hledat nepřítele v zájmu přežití je obludné!
  • Lze pochopit humanitárně,proč do KLDR poslat hmotné prostředky pro děti a těhotné ženy.To ale vykáže Kim jako úsporu,která může navýšit prostředky na zbrojení.Takže tato nám zdánlivě pochopitelná humanita je ve svých důsledcích vlastně kontraproduktivní.Posiluje Kima a on může mít roupy dál.
  • Proč ty komunisty ze Severu nenechají vychcípat?? Komu není rady, tomu není pomoci. Nejlépe, kdyby tam OSN poslala potraviny, Kim je málo vyžraný.
    • Ta rudá hyena Semelová prý do S. Koreje poslala balík vložek a 5 kg banánů. Měla ještě přibalit toaleťák a sebe!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit