Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pojďme na chvíli uklidnit emoce a nad celým problémem se trochu zamyslet. Situace je taková, že čas od času, se někomu v hlavě něco divně přepne a líbí se mu někdo jinej než je běžný. To se nám sice nemusí líbit, ale je to prostě fakt.

    Tak a teď jde o to, jak s tím naložit tak, aby se stalo co nejmíň průserů a zneužití dětí. No izolovat nebo vykastrovat nepřipadá v úvahu, už třeba proto, že to o těch lidech nevíme. Můžeme si tedy jen přát, aby byli co nejzodpovědnější, dokázali porozumět své jinakosti, byli co nejméně ve stresu a ideálně našli odvahu si o tom s někým promluvit nebo aspoň vyhledat odbornou pomoc.

    Podle mě se to bude nejlépe dařit, když se o pedofilii bude mezi lidmi mluvit. Když se takový člověk nebude muset bát, že případně prozrazení ho společensky znemožní. Bude znát pozitivní případy - příběhy lidí, kteří to mají stejně a dokážou žít důstojný život bez toho aniž by někomu ublížili.

    Naopak, vyvolávání společenského napětí situaci jen komplikuji a znesnadňuje - pro všechny.

    Mysleme na naše děti víc než na svoji zlobu a zášť.
    • Milý Vojto, jako jeden z mála jsste přidal smysluplný komentář (i tak však převážili nesouhlasy, čemuž se však při úrovni místní diskuze moc nedivím). Díky za něj.
    • Pedofilie
      Popis: Pedofilie
      Kód diagnózy dle MKN-10: F654

      Kapitola: V. Poruchy duševní a poruchy chování
      Skupina: F65 - Poruchy sexuální preference

      Objekty mojí odborné práce mi lžou do ksichtu. Neuvěřitelná špína. A deb.lita. *7* Náplní mojí práce je ochrana dětí před takovými a podobnými diagózami a taky shromažďování důkazů k tomu, aby se pachatelé trestných činů dostali, kam patří. Daří se. Udělat z pedofilie normu se vám nepodaří, na to zapomeňte.
      • Co znamená udělat z pedofilie normu? Normální to samozřejmě nikdy nebude. Vždy to bude odchylka od normy a bude se týkat par promile populace. Třeba se ale povede na jedné straně trestat pachatele trestnych činů a na druhém straně vytvářet přátelské prostředí pro ty co se ničeho nedopustili. Tak aby mohli v klidu žit, znali rizika se kterými se potýkají, nemuseli žit v utajení a tím nad nimi byla přirozená společenská kontrola a nemuseli se obávat vyhledat v případe potřeby odbornou pomoc.
      • Jo, to věřím, že se vám to nelíbí. Společenské normy ani zákony nejsou toaleťák, aby si s nimi kdejaký pedofil vytřel ono. Život ve společnosti znamená disciplínu. Kdo není schopen normy dodržovat, tomu je poskytnuta pomoc, ovšem musí se se svojí odchylkou smířit, což v současné době, jak vidím, si kdosi vykládá tak, že je nad společnost nadřazen a s pomocí peněz od USA a EU se snaží manipulací s diskusí o to, aby mu ti, co normy dodržují, vlezli do análu. Je to MARNÉ.
    • Dříve byli pedofilové evidováni a museli pravidelně docházet k lékaři. Pedofilie byla kvalifikována jako psychiatrická diagnóza, jelikož se nejedná o běžnou odchylku od normy. Onen chaos, který panuje dnes, je vyvolán úmyslně, aby bylo obyvatelstvo drženo ve strachu. Pedofil neumí být zodpovědný, to je nesmysl a nikdo to po něm nemůže žádat stejně jako po schizofrenikovi nebo masovém vrahovi. Takže tu nenatírejte černé věci na bílo, jelikož to děláte rovněž schválně s cílem dezinformacemi vymýt lidem mozky. Mezi lidmi se o pedofilii mluvit nebude, jelikož to, co zde předvádíte za cancy, má ke skutečnosti velmi, velmi daleko. Jděte si ty svoje pohádky vyprávět na hnůj. A neoddělujte zášť od pedofila, zvláště neregistrovaného, protože on je ta příčina, která svými činy hněv a zášť vyvolává a to je ještě slabé slovo. Neuvěritelná drzost. Fuj.
      • Jak byste chtěl evidovat pedofila, který o tom nikdy nikomu neřekne a nikdo nikomu neublíží? Takových je většina, možná je máte v rodině, ale nikdy se to nedozvíte. Nahnal byste všechny na povinné testování erotické preference? Něco takového zamýšlel pan Okamura. Jak však ukázaly výzkumy, např. v článku zminovaný Hall z Kent State University, nějakou erotickou přitažlivost k dětem cítí až třetina běžné populace. To by se pan Okamura asi divil, možná i jemu by k jeho překvapení vyšlo něco, co by radši zamlčel....

        Evidováni jsou pedofilové, kteří se dopustili zneužití a mají nařízenou léčbu. Stejně tak jako jiní, psychiatricky diagnostikovaní jedinci.
      • Abyste mohl pedofily registrovat, museli by buďto spáchat nějaký delikt, nebo se dobrovolně přihlásit. Nebo byste zavedl plošné testování? O té dřívější povinne registraci jsem neslyšel, to asi nebylo u nás? Nebo ano? Mate k tomu nějaké podklady, rad bych si o tom něco přečetl. Celkově by me zajímalo odkud pramení vaše postřehy. Třeba to, že pedofil neumí byt odpovědný. A odpovědný muže byt i schyzofrenik - v jeho případe to znamena např. dodržovat předepsanou medikaci. Příměr s masovým vrahem je mimo. Protože masovým vrahem se člověk (narozdil od schyzofrenika či pedofila) člověk nerodí (není to porucha, ale určité jednání).
  • K Pulitzerově novinářské ceně Bicanovi schází psát již jenom o zoofilech. Bylo by dobré si přečíst, jak se na to dívají zoofilové. No a co navíc? Proč ne i ostatní "...filové?. Nakonec zjistíme, že všechno je lidské a normální. *15* *5*
    • Mezi "ostatní ...fily" s velkou pravděpodobností patříte i vy. Gynekofil, možná androfil :)
  • No to je teda sr.čka! Každý pedofil v rozhovorech lže, jako když tiskne. Existuje častá úchylka pedofilů se sklony k vraždě dítěte, to vám neřeknou. Kdysi jsem si přečetl ten jejich web a málem jsem se poblil. A tady se to ještě propaguje! Neuvěřitelné. Už se ti kkti těší, jak jim se zaváděním islámu pokvete pšenka a budou moci mrzačit malé děti jak na běžícím páse! Pro ty, co ubližují malým dětem i pro ty, co to propagují, je jen jedna cesta a to na šibenici.
    • Kde berete zdroje ke svým výrokům - konkrétně tomu, že existuje častá úchylka pedofilů se sklony k raždě dítěte? Mám články sexuologů i některé odborné publikace k tématu načtené, ale s názorem, který máte, jsem se ještě nesetkal.
      • Zde je číslo diagózy vašeho onemocnění: Pedofilie
        Popis: Pedofilie
        Kód diagnózy dle MKN-10: F654

        Kapitola: V. Poruchy duševní a poruchy chování
        Skupina: F65 - Poruchy sexuální preference

        Bohužel už byla zmanipulována do tzv. "poruchy" ale stále je to diagnóza.
        • Diagnóza je to jen tehdy, pokuud svému nositeli působí soustavné problémy napriklad se sebepřijetím a podobně.
      • Mám to ze skript, která se používala při studiu psychiatrie a psychologie. Znalosti podložené výzkumy, které ovšem vy a vám podobní poslali k ledu, jelikož euobjednávka a norské fondy k tomu, zkrátka prachy a za ty uděláte cokoliv, co. Sexuologie je jen legrace pro věřící, nikoliv vědní obor. Pokud jste se nesetkal s "názorem", tak buď lžete nebo jste celý život strávil zavřený bůhvíkde. Víte, tento "názor", jak vy tomu říkáte, byl normou ještě v devadesátých létech a to v odborných kruzích k tomu. Co si myslíte? Že když EU zavelí, tak všichni ztratí paměť? Je vidět, že to nemáte v hlavě v pořádku. Ostatně v Rusku a jinde je nejen pedofilie, ale i homosexualita stále psychiatrická diagnóza.
        • Ano, dle MKN i DSM je pedofilie poruchou, ovšem pouze pokud způsobuje nositeli distres. O tom ostatně píšu v článku. O úchylce spojené s vraždami jste mi neřekl vůbec nic.
  • Má to tady celou řadu drobností k dokreslení. Podle obecné logiky, pokud bychom jí uplatnili analogicky by se měli pozavírat všichni heterosexuální jedinci poněvadž ,,co budete říkat, až se vaše žena/přítelkyně/ sestra stane obětí znásilnění....
    A to nepomíjejte fakt, že šance že bude znásilněna žena je X krát vyšší, než že bude zneužito Vaše dítě. / resp zneužití pedofilem/ viz informace v článku , že jen 10 zneužití dítěte ze 100 má nasvědomí pedofil.

    Mimochodem odkud pramení to přesvědčení o tom, že setkání s pedofilním jedincům je automaticky negativním zážitkem?
    • Teda to je ale názor!!!! *16*
  • pane peer a co budete říkat když se nedej bože vaše vnouče ocitne na špatném místě taky to budete nějak omlouvat nebo budete zastávat antikxenofobní názor nebo začnete bojovat o eliminaci takových jedinců ze společnosti. To je taky můj názor, mnoho lidí si myslí každý má právo na svoje. Ať je pedofil nebo jinak nemocní člověk, ale jejich oběti nemají práva? Jednou ten člověk má určitou nemoc tak by mněl vyhledat pomoc a ne až bude pozdě, protože tato úchylka může gradovat *8* *8* *8* *8*
    • Kdyby byl pedofilem Váš syn nebo Vaše dcera, budete také volat po eliminaci, nebo je přijmete a pmůžete jim, aby to zvládli co nejlépe?

      Oběti trestných činů mají práva, která nikdo v článku nenapadá. Ani by mě to nenapadlo.

      S pozdravem
      účastník rozhovoru
      • Nepleť se do rodinných věcí, pedofile. To je věc rodičů, nikoliv tvoje. Ty jsi škodná a na takové diskuse nemáš žádné právo.
        • Když dojdou argumenty tak.... to dopadá tak jako s Vami a trolly tady. Mimochodem přezdívka troll je výstižná... To vás jistě nenapadlo jen náhodou.
          • Troll (internet) – provokatér v internetové diskusi to jen pro úplnost. No a protože s provokatéry, zvlášť s těmi ,,zlými " nemá smysl konverzovat, tak se té moznosti vzdám.
      • Asi by měli když se o tady tak bijí. Jen doufám, že kdyby se to stalo, dostali by rozum a začali myslet hlavou.
  • Pane Matouši, děkuji vám za reakci. Já mám vnouče, to asi tolik k potomkům a odhaduji, že si tak ještě jedno desetiletí na tomto světě užiji. A jelikož náš svět ovládli pravdoláskaři, tak si zvykejte.a naučte se radovat z rozdílnosti. A váš názor,tuším tak za dekádu (dovolím si tento názor), bude označen naprosto vážně jako extrémistický. Dnešní doba řeší práva a pocity viníků. A oběť? Byla v nesprávný čas na nesprávném místě (hrozné vyjádření). Přeji Vám i mému vnoučeti opravdu lepší svět, tak ať mýlím.
  • chtěl bych jen napsat jestli jste normální když nějaký deviant bude obtěžovat malý děti tak je to asi normální. Asi je nějaká špatná doba nebo co, tyhle lidi nepatří mezi normální lidi a mněla by nastoupit nějaká prevence něž takový deviant někde něco provede. A tomu kdo tohle omlouvá bych doporučuji aby vyhledal taky lékařskou pomoc. Tenhle článek mne rozpálil do běla a zvedá se my z tohohle silně narušeného jedince žaludek a ještě se tady chlubí. Poslal bych ho do uranových dolů tam by ho ty choutky rychle přešly i s jeho deviantníma kamarádama s Čepek. Ještě si založí stranu *16* *16* *16* *16* *16* *16*
  • napsal nádhernou knihu "Alenka v říši divů a v zemi za zrcadlem" podle posledních zjištění a dnešních kritérií prý byl pedofil. Rád se obklopoval dětmi, hrál si s nimi vymýšlel pro ně příběhy.

    Myslím že bychom měli rozlišovat.......plácnout nálepku takovou či onakou je jednoduché a zkreslující. Troufám si tvrdit, že každý člověk je něčím "úchylný" otázka zní, jak svou odlišnost projevuje zda k radosti či ke škodě druhých. Johanka z Arku prý byla schizofrenička.....dnes by ji zavřeli do Bohnic a dávali jí elektrošoky......ovšem tehdy nedávali nálepky jako dnes a tak zachránila Francii a je svatá......
    • Probůh, co jsi chtěl tím říct? Smysl nějak utajen.
  • Co je na pedofilovi špatné? Je jen trochu nedočkavý a svojí romantickou úchylkou je kulturním přínosem a obohacením společnosti. Vy škarohlídi, že vás pokárám... A zítra něco o temně romantických nekrofilech *5*
  • Takové články jsou krokem k legalizaci pedofilie. Je to pomalé otevírání "Overtonova okna". Nejprve hezky ze široka, že jsou to neškodní romantici. Pak že je to standar, pak se jim přidají práva uspokojit jejich potřeby, Jako to bylo s homosexuály. Potom půjde o zoofili, a neskončí u nekrofilie?
    Já jsem proti.Jsou to nemoci. Nepřirozené. Nedělejme z toho"normu".
    • Rád bych připomněl, že pedofilie je plně legální. V tomto státě, ani jinde na planetě, nejsou lidé kriminalizováni za to, jakou mají preferenci věku, pohlaví, rasy atd. Kriminalizované jsou činy, kterými ten který člověk překročí zákonnou hranici. Na základě tohoto článku mě nikdo nezatkne. Kriminální je čin zneužití, který ale vůbec nemusí spáchat pedofil.

      Pedofilie není ani nemocí. Diagnostické manuály psychiatrů o ní mluví jako o poruše jen v případě, způsobuje-li nositeli závažný distres a osobní problémy.
      • To je sakra zrůdný názor. Občané vzpamatujte se a BDĚTE. Systém mám penízky tak si mohu dovolit "jakoukoliv preferenci" vede do pekel.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit