Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vidím, že si tu 6.6. někdo sám se sebou, pod několika nicky, opět hezky pokecal...
    • To je náš trolda, vystačí si sám. *14*
  • neni ani takova tragedie . Spatne uz bylo ze se narodil. Jako cela ta jakoby dizidentska pakaz od chrchly a dalsich nevim kde pocineje a kde konce.
    • Copak asi budou říkat o vás? Jste neslušný :-(((
  • Jako spisovatel byl výborný.
  • Děkuji bede,

    lépe to napsat nešlo.
  • No,diskuse jsou dnes pouze s přihlašováním,dobře tedy,pořídil jsem si nick a účet u Tiscali, kde se eviduje aspoň jen to, co jsem já osobně, anonym neanonym napsal. Ale zde těch vulgarit na adresu zemřeného člověka je víc než dost, a... většinou od komunisticky orientovaných diskutujících, je mi líto. To je věcí redakce, osobně bych je klidně nechal psát, ať i mladí vědí nikoli KOHO, ale CO máme před sebou. Tolik k etickému akcentu.
    Soudruhům a jejich soukmenovcům zde vysvětlím, že etika a mravnost se tvoří přirozeně,ať si jakýkoli vládce či jenom malý český věčně nenapapaný agresoreček myslí - nemyslí co chce. A ani etika ani mravnost není bohužel tím, co by bylo na straně jakéhokoli komunisty s výjimkou těch, kteří do partaje kdysi vstoupili z přesvědčení. Nějaký den už na světě jsem, ale takové komunisty jsem za svůj již několikakřížkovaný život poznal jenom čtyři.Doslova.
    A teď k osobnosti Ludvíka Vaculíka. Světe div se, ale byl kdysi nejen komunista, byl také Žid, ale za jeho opoziční přínos k stále stejné soudobé tajnoslužbové (omluva za ten patvar vyjadřující to odporné pa-společenství) české politice ho cením dost vysoko, podobně jako Václava Havla či Kamilu Moučkovou, a propos, také je z komunistické rodiny a její otec byl známý kolaborant s Rusy v roce 1968. Jenže ona se s ním rozešla, resp. její kovaný soudruh tatínek Vilda Nový, přezdívaný též námi kdysi "Studený Oheň" pro jeho komunisticko-demagogické komentáře po manifestační sebevraždě Jana Palacha roku 1968, jí vyhodil z domova.
    Odkážu Vás slušné diskutující teď na stránky http://www.totalita.cz/txt/txt_2000slovt.php, přečtěte si to prosím, za toto byl za komunistů celoživotní kádrový postih, vězení a šikana, jakou dnešní mladý nedovede si vůbec představit, a on to napsal i s tímto rizikem.
    Ocituji něco, co by se dnešní mladý zbabělec hrající si (ale jenom hrající si) na kapitalistu či manažera, ovšem jen tehdy,když za něho nese zodpovědnost jeho bolševický tatínek či nuceně dokonce stát, tj. my všichni, především finančně, Cituji tedy
    "Ustavujme výbory na obranu svobody slova. Organizujme při svých shromážděních vlastní pořádkovou službu. Uslyšíme-li divné zprávy, ověřujme si je, vysílejme delegace na kompetentní místa, jejich odpovědi zveřejňujme třeba na vratech. Podporujme orgány bezpečnosti, když stíhají skutečnou trestnou činnost, naší snahou není způsobit bezvládí a stav všeobecné nejistoty. Vyhýbejme se sousedským hádkám, neožírejme se v politických souvislostech. Prozrazujme fízly."
    No, za toto i dnes tak aktuální tvrzení mu tu komunistickou minulost nikoli odpouštím, ale rozhodně mohu tolerovat. Byl dissidentem, čili nic neskrýval, stal se, tedy byl, česky řešeno, odpadlíkem - odrodilcem, když zjistil zvrácenost komunistické ideologie a hlavně důsledků této ideologie. A jeho židovství, no, každý národ má své stříbro, ale bohužel též odpad, nejen my, ale i Židé, kteří jsou ostatně také jeden z národů. Jako my Češi. A Vaculík představuje rozhodně jejich i naše české stříbro. V tom si asi s Židy budu rozumět a někdo mi možná vynadá, ale uvažujte. Jaký asi tak bude rozdíl mezi Vaculíkem a Klausem? Ten druhý tomu prvnímu nesahá ani po kotníky nohou. Život byl někdy až příliš složitý, a vy mladí ještě neumíte číst mezi řádky, u Vaculíka pak mezi řádky komunisticky diplomatickými, aby soudruhům nějakou dobu trvalo, než na to přijdou, a nezavřeli ho hned.A on tím získal čas. Ale pak přišel rok 1969, a to už je jiná historie, a také další česká doba temna, ve 20. století, historicky století nejodpornějším a nejkrvavějším již druhá v pořadí. A ten dnešní neokomunismus? Jak náš současný ksindl-režim nazývá další emirant spisovatel Rostislav Ross-Hedvíček? Tak to je už třetí doba temna za 20. století v českých dějinách, a ta nastala s nástupem fašizoidního Klause, polského Žida z komunistické rodiny a ODS, k moci po roce 1992. Tenhle Žid ovšem rozhodně státním stříbrem na rozdíl od Vaculíka nebude. A pozor, fašismus i socialismus je totéž, jelikož obojí patří ke krajní levici. Komunismus zde pomíjím - je to nesmysl, a nikdy nikde proto zaveden nebyl, ani nemohl být. Jen tolik Vám chápajícím trochu chci zde sdělit, vážení. A přes všechny rozpory též i fakt, že památku Vaculíka já osobně tedy rozhodně ctím.
    • To Bed: velice obsažné a výstižné.
    • asi jste nepostřehl, že zemřelému je vytýkáno to, že v době, kdy se komunisté dopouštěli justičních vražd byl věrným komunistou...a to až do doby, než přišel o privilegia, pak se rozhlédl a prohlédl.

      není sám, takový je Pithart, Šiklová, Dubček........

      vy sám jste zjevný rasista už vaše narážky na údajný židovský původ - čím by to mělo být podle vás důležité? fašismus je krajní pravice, s velkopodnikateli si Hitler více než rozuměl, byli jedna ruka.

      předpokládám, že vy taky patříte k těm, které po 68 odstřihli od moci a vidím, že dobře udělali.

      Já Vaculíka nečtu, osobně neznám a nectím, žádný z disidentů mne dosud nepřesvědčil, že by si ho bylo proč vážit.
      • Těch "bývalých" komunistů a "bývalých" agentů StB by se našlo mnohem a mnohem víc. Patří mezi ně i náš mnohými zbožńovaný dočasný nájemník pražského hradu.

        Fašismus ani nacismus NENÍ PRAVICE.
        NSDAP = Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei =
        Národně SOCIALISTICKÁ německá dělnická strana

        Kdo nečte disidenty, těžko může mluvit o jejich názorech.
        • Kdo nečte..stačilo je osobně zažít, pitomo! *12* *16*
    • Na rozdíl od tebe, prolhaného zbabělce, píšu tak, jak jsem se zaregistroval. Tím bych mohl i skončit.
      Ale, nedá mi to. nejsem bolševik, nebyl jsem bolševik, ale Havel, apod. disidentská svoloč, byli směšní, trapní, prolhaní a amorální šmejdi. Tečka. *12* *16* *12*
    • je vidět, že s tebou v létech 50tých ještě táta čůral poplotech. Neprožil jsi je nevíš co to bylo. Nebýt takových aktivistických revolucionářů asi by bylo líp.... bohužek Navíc je srandovní, že jej můsíš obhajovat tolika slovy čtvrtmetrový článek ?-)) . asi přesvědčuješ sám sebe, nebo ti za to platěj... chyba...
  • Simča nám tady pod mnoha nicky - jeden z nich je i můj - neřekla zhola nic o panu Vaculíkovi, o tom, co si myslí o jeho knihách a aktivitách, o změnách politických názorů....prostě Simča, jejím úkolem je diskuze rozbít, nikoliv rozvíjet,

    Má ale, chuderka, problém, všude, kam koukne na ni jukne pan prezident Putin... mohla dopadnout důř, mhl na ni jukat nějaký amík nebo EUšéf *3*
  • koupila jsem si smuteční šaty. Soudruh Rubl leží na smtelné posteli
    a člověk nikdy neví kdy přijde smuteční oznámení o jeho skonu. *8*
    • Štvát budeš za každou cenu i když to nesouvisí stématem.
      • holt zasekla se na jdiném tématu .. co dělat? nečíst
  • Zato komunističtí zločinci spokojeně berou důchody a smějí se spravedlnosti
    do tváře. Kdyby zde v roce 1989 proběhla skutečná revoluce a ne fraška
    režírovaná KGB tak členové KSČ a StB hnijí ve vězení.

    Sadistický bachař starý Grebeníček mlátil bezbranné vězně.
    Pak se zbaběle nedostavoval k soudu.
  • dalo by se ted napsat 10 vět proti svinskému protilidovému systemu.

    a je jedno kdo ted je u kormidla---zda socani(zradci pracujícího lidu) nebo primo zlocinci lidu(pravicove strany)
  • V Rusku i v ČR je stejná situace.

    Zločinci z KGB a StB v pravicovém podnikatelském převleku rozkrádají státy.
    • Potvrzeno, seš magor !!!!!!!!!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit