Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Od ůstavního soudu nic dobrého nečekejte. Než začla ta fraška darování církvím. Byl předseda soudu pozván do vatikánu aby líbal papežovi prsten. je cena přemrštěná a jak by byli potom finančně ohodnoceny ti co to podpořili. Tak je to.

    • Než začala prý "ta fraška darování církvím" tak probíhala "fraška" loupení církevního majetku a mučení a vraždění církevním činitelů (farář Toufar).

      • Jo, ale to že ten majetek církev získávala po staletí krádežemi od obyvatelstva - věřícího i nevěřícího, to už tak nevadí, že? Církev - římskokatolická - je největší zločineckou organizací v historii lidstva - ponižování, krádeže, vraždy, vydírání, znásilňování (dětí) ... Hitlerovské Německo dohromady s Ustašovci a Banderovci jsou ve srovnání s církví jenom pouťoví střelci!
        • Presne tak !!! Tohle me dokaze vzdycky vytocit, banda nenazranych zlodeju a vrahu a vsechno jim projde. Sudlikrizci budou pindat, ze jejich cirkev konala zverstva maximalne za stredoveku, ale to ze banda uchylaku z milostivym svolenim nadrizenych przni male deti, to se nic nedeje. 

  • Heslo katolické církve zní Miluj svého bližního a když můžeš tak lupni třeba o majetek.To je celá Katolická církev

  • Jak smutné, na slušné penze po celoživotní práci finance nejsou, ale na církevní tunel, tunel černých sociálních dávek, projekt migrace, odměny za lejnodělání v dozorčích radách a financí na nehorázné politické odměny je až,až. Smutné havloidní sametové divadlo, že?
    • Ano, to bylo to smutné sametové divadlo:"Nejsme jako oni."

      Ti "oni" měli skončit dílem v pracovních táborech a dílem pod gilotinou.

    • A kdo ten tunel udelal ? Jestli mi nekdo neco ukradl a potom mi to vrati, nevim proc mam za to zaplatit.

      • Takze zlodej, ktery nakrade jmeni a uschova jej, ma potomky a ti ten lup nadale schovavaji. Az po nekolika generacich je z nich najednou velevazena bohata rodina u ktere nikdo neresi puvod nabyti majetku...to je podobna analogie. Tady tahle vyzrana pakaz co se prohlasuje za cirkev, jsou jen banda sprostych zlodeju, vrahu a uchylaku.

      • A církev matka naše ten majetek náhodou nenakradla od protestantů? Setnout, pověsit, popravit a zabrat majetek. Takhle k tomu mamonu fráterníci přišli.

        Asi se to věřícím těžko čte, ale tak to nějak bylo. Faráři nic v potu tváře nepostavili, jen krást uměli a umí skvěle. I dneska.

        Ale já jsem nevěřící, takže mám emoce opačného druhu než Palínek. 

  • Proč my se ve všem a vždycky oháníme jen úsekem historie, který se nám hodí..?

    Když už se někdo rozhodl, že budou napraveny křivdy, zase se vybraly jen některé a časově ohraničené...

    Ale k církvím: v době, v níž se o církevních restitucích začalo mluvit, jsem očekával, že bude ustavena komise odborníků (historiků, ekonomů, soudních znalců atd.), která zmapuje historii církve a jejího chování v kritických okamžicích (např. Benešovy dekrety by se zcela jistě do konečného účtu promítly) církevního majetku (způsob nabytí, majetkové vztahy, spravování) a po této zevrubné analýze zcela přesně vyčíslí výši restitučních nároků (precizní odhad movitého i nemovitého majetku tak, jak se to zcela běžně požaduje po prostých občanech při sebemenších transakcích).

    Ano, trvalo by to nějaký čas, nebylo by možné to, jak se nakonec stalo, narychlo odmávnout dílem zainteresovanými a dílem ledabylými "zástupci všeho lidu, některého zvláště..."

    Pak by zcela jistě nebyly žádné pochybnosti, podezíravost a snahy o revizi.

    Protože postup při stanovení výše církevních restitucí byl takový, jaký byl, nedivme se, že je tohle téma nepřetržitě omíláno a že mnozí lidé (průzkumy ukazují, že dokonce významná většina) jsou právem naštvaní...

    A rada autora: nevolte ty, kteří to zavinili, je demagogická a hlavně - vůbec nic neřeší!

    • Ano, založit komisi a zmapovat okrádání lidu komunistickým režimem a vymáhat tyto dluhy po všech komunistech. Co to byla třeba měnová reforma v roce 1953? československo byl velmi vyspělý průmyslový stát ale za 5 let prohospodařil vše, co nakradl a tak musela přijít měnová reforma. Kdo založí tuto komisi odborníků ? 

      • Nevím, proč mícháte jabka s hruškama...

        Až tu bude téma měnová reforma, můžeme o ní diskutovat - takhle jen odvádíte pozornost...

      • KIMCID

        mě stačí ta co by prošetřila proč dal Havel 16.tis. kauz majetkového vyrovnání amnestii

        • Stačí vám zřejmě málo, nevím, kde se ztratilo, spíš ukradlo víc peněz, kolik životů a trápení rodin.😍

          • KIMCID

            PŘESNĚ 16 TISÍC

  • Církevní tunel je morálně nepřijatelný. Jde o podobný podvodný projekt jako třeba solární tunel. Všechny podvodné projekty tohoto typu mají společného jmenovatele - maximalizace zisku na úkor občanů, resp. státní kasy.

    • Jaký "církevní tunel"? To co komunisti církvím uloupili a po půl století nebylo možné nemovitost vrátit, protože komunističtí loupežníci stavbu zbořili nebo si na pozemku postavili sekretariát, v takovém případě se příslušný úřad dohodl s oloupenou církví, že ji nahradí uloupený majetek v penězích. Částka odpovídala hodnotě uloupeného majetku a měla by také zahrnovat zisk ušlý tím, že církev svůj majetek po půl století nemohla užívat. Ale pokud si vzpomínám, tak výše náhrady škody, které nakonec církev byla nucena přijmout, zdaleka neodpovídá skutečné škodě.

      • Karel

        Ale František Josef (který znárodnil většinu církevního majetku) byl monarcha a ne Komunista od té doby spravovala majetek církve matice dosazená státem a o zbytek půdy a lesu ji připravil Pan Masaryk(pozemková reforma) kdy žádná fyzická a právnická osoba nesměla vlastnit více 50 Ha, tím od moci odstavil i šlechtu.

        Komunisté převzali tedy státní majetek, který měla církev zdarma k užívání a Kalousek jim jej bezplatně daroval a to nejen majetek znárodněný Masarykem ale i  Rakouským Mocnářem Františkem Josefem, a pokud vím tak se z daru osvobozují od zdanění jen obce.

        • Karle, jdeš rozumem proti takovým hlupáčkům majícím jen emoce a rozum nepoužívajícím? Naučili se tři fráze a kvičí pořád dokola, že Mluvčáčku? Trocha dějepisu chlapče, trocha dějepisu..

      • KIMCID

        komunisti měli v církvích velký vzor.Oblbnout ,okrást a nehodící se zlikvidovat.Přesně jako katolíci

  • Naši politici v současné době, nedokáží tohle téma komplexně dořešit ani účetně, protože není zdaleka mnoho dokončeno a patrně už ani nebude..natož fakticky a prakticky tak, aby to v dohledné době fungovalo., protože se stále jedná u nás asi o cca 3 miliony obćanů -voličů..a to jak tzv. skrytých věřících., tak i těch..,co jsou i aktivní, co se týká např. aspoň jedné návštěvy kostela, či motlitebny týdně atd...a to je už hodně zásadní počet voličů, co jsou dokonce div se světe  !..i v KSČM, ODS, TOP., v různých spolcích atd..Navíc většina církví..jsou ve své podstatě "zahraniční s.r.o"..i co se týká stále jistého, politického i jiného vlivu, "různých vlivových skupin"., často i hodně bohatých i vlivných lidí, politiků ve světě atd..,musely by se patrně i politicky a citlivě projednat, dojednat a dopracovat i některé mezistátní smlouvy i jiné dohody..ohledně daní, tedy..na základě nejdříve zcela jasného, prokázaného a hlavně daňově předaného majetku i se všemi vlastnickými a tím i nedotčenými právy., což dosud stále není ani omylem dokončeno.atd. a to není vůbec jednoduchá věc, ani v jiných zemích..a řeší se to běžně i dlouhé roky, či dokonce i desítky let, klidně i soudně.., právě vzhledem k mnohým mezistátním dohodám a smlouvám s církvemi i mezi církvemi vzájemně a s různými sídly v Evropě., RF, Vatikánu, USA, Izrael atd..což už je součást i tzv. politika "vyššího zájmu ve světě"..

  • e-mann

    Navrhuji....: sebrat (znarodnit) majetek Pirátu, pak jim vratit po letech neco jineho a jeste je poradne zdanit...

  • Nebýt komoušských bestií a jejich následného více jak 40-ti letého plundrování a hospodářského mrzačení této země, nemusely být dnes žádné restituce a navracení majektu uloupené smečkou zběsilých loupežných vrahů v čele s takovými "esy" jako např. syfiltický alkoholický rudý vrah gottwald a spol.

    Nebýt zločinecké smečky podporované ještě většími swiněmi z rusáckého vychodostepního chanátu, mohla se tato země rozvíjet jako řada okolních zemí v Evropě a nemuselo sednes pár rudých tupoňů zabývat jakousi daní z toho co komoušské bestie pod vedením rusácké sběře již  jednou uloupily.

    • Hm,já to doplním tímto prohlášením:Kdyby nebylo odstoupení spojeneckých smluv Francie a Velké Británie,tak by nedošlo k uloupení Sudet a Hitler by dopadl jinak.A to je ten důsledek všeho,neboť Hitler vlastně napomohl komunistům po 2.světové válce uchvátit moc v ČSR a tím vznikl řetězec zestátnění soukromého majetku,taktéž církevního.To by si každý,který, opomíjí destrukci Západu, uvědomit.A když se již vrací ten ukradený majetek,tak by ho měli vrátit ti,kteří ho v restituci po r.1989  opět na úkor státu rozkradli.U církevního majetku se také velmi silně projevuje,že "stát je v roli dojné krávy".

      • S těmi Sudety to bylo jinak. Celá třetina OBČANŮ ČSR hovořila jako svou mateřštinou německy. Nejvíc jich samozřejmě bylo v Sudetech.

        Po rozbití Rakouské monarchie a vniku ČSR existovaly návrhy na uspořádání ČSR podobně jako Švýcarsko na kantonálním principu podle mateřského jazyka: Občané Švýcarska mluví německy, francouzsky, italsky a rétorománsky, ale všichni jsou OBČANÉ ŠVÝCARSKA.

        U nás tyto návrhy Benešova klika odmítla a dokonce si vymyslela jakýsi "československý národ", což ani Slováci nepřijali. Původní obyvatelé mluvící německy se najedou stali ve své vlasti cizinci. Beneš zjevně vycházel z "posedlosti slovanstvím" v 19. století, kdy dokonce jedinec s typicky "slovanským" jménem, Josef Jungmann tvrdil, že Čech je jedině ten kdo mluví česky, kdo mluví německy je Němec. A k tomu ještě ty pomatené Kollárovy básničky (Slávy dcera atd.).

        Do Sudet přišli po r. 1918 čeští úředníci a začali tamější obyvatelstvo "počešťovat". A tak se nedivme, že různí Henleinové a podobní jedinci uspěli, i když sice nerozdávali koblihy, ale slibovali, že bude líp.

        A ještě dodávám, že Beneš byl podezříván, že je Stalinovým agentem, přesvědčoval spojence, aby nebyla vytvářena jihovýchodní fronta a bylo to přenecháno Stalinovi, jednal separátně se Stalinem, i když mu to představitelé západních mocností rozmlouvali a po skončení války přitáhl do ČSR vítězoslavně od východu s ruskou armádou a hrál si na presidenta, kterým nebyl. ČSR měla všechny předpoklady, aby se stala neutrální zemí jako Rakousko, ale "díky" Benešovi jsme se stali ruskou kolonií se všemi důsledky.

        • Nebyl...

          Vaše znalosti paralelní historie jsou vpravdě omračující.

          • Synu, chápu, že na Vokovické Sorboně jste se to neučili. Tam jste studovali hlavně marxismus-leninismus, že?

            • Nevím, co se učilo na Vokovické Sorboně, nikdy jsem vaším spolužákem nebyl. Nás učili toto:

              17. října 1939 svolal Msgr. Jan Šrámek v Paříži schůzku, které se kromě něho zúčastnili Dr. Edvard Beneš, Dr. Osuský, Dr. Eduard Outrata a generálové Sergěj Ingr a Rudolf Viest. Byl vyhlášen vznik Československého národního výboru. Tento byl vládami Velké Británie i Francie uznán za zástupce československého lidu. 9. července 1940 Dr. Beneš oznámil britskému ministru zahraničních věcí lordu Halifaxovi transformaci výboru do celého systému prozatímního státního zřízení, zahrnujícího prezidenta, vládu a Státní radu. 18. července odpověděl lord Halifax Edvardu Benešovi, že britská vláda tuto vládu uznává. 29. září 1942 zaslal gen. Charles de Gaulle premiéru Šrámkovi dopis o uznání československé vlády ze strany Svobodné Francie.

              Pro Benešovo
              prezidentství bylo z mezinárodněprávního hlediska rozhodující, že byl
              v červenci 1941 jako prezident uznán vládami Velké Británie a SSSR
              (další vlády následovaly) a z hlediska vnitroprávního, že po válce byl
              ve své funkci potvrzen a znovu zvolen Národním shromážděním.

    • a co vrah Havel a jeho obhajování vraždění srbských dětí a srbů našich jediných opravdových spojenců

      • Jak by asi dopadl rozkol Jugoslavie bez tohoto zasahu ? To by byla genosida.

      • Ááááááách jo,  ty pšouku když už chceš být vtipný tak si dohledej laskavě čí podpis je pod souhlasem s přeletem bombardovacích letadel - není to náhodou ta komoušská zrůdná konfidentská bestie co zasviňuje v současné době pražský hrad??? 

        No baže je - viď že ano zemane. Tak to tomu potroublovi co si myslí že jsi to nebyl ty nech od svého ovčince objasnit ať tady neblábolí nesmysly.

        M.j. - srbové a spojenci ???? - kdy, koho, .... ???

  • Piráti vykrádají program KSČM. Časem řadě jejich voličů dojde, že zatím hlásají jen hesla, které kradou porůznu jak se jim to hodí do krámu a co  je in.

    PS . Pokud si někteří odpůrci zdanění přečtou historii církevních památek, tak zjistí že byly stavěny poddanými v rámci povinné roboty, která byla zrušena  jako nemravná Marií Terezií a následně jejím synem  !!


    • V Rakouské monarchii museli poddaní ze svých výnosů platit tzv. desátky. V současné "rádoby monarchii" řízené jako (vlastní) podnik musí poddaní z výnosů své práce platit na daních "patnáctky" i "dvacítky". Zato ale dostanou koblihu a slib, že bude líp.

  • Církev , tato partička pedofilů ke "svému" majetku poctivou prací jistě nedospěla. 

    A konec konců by církev měla ctít své kořeny . ke kterým jistě nepatří hromadění majetku. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit