Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tento případ ukazuje pouze na to v jak špatném stavu je.ČT nato jsme zvyklí někdy tendenčně vysílá skreslené informace nebo tendenční obzvlášt v politických debatách nebo publicistických pořadech někteří politologové kteří vystupují v ČT jsou jednost. zastoupeni.Vnaších vědeckých kruzích to je velmi špatné osobní antipatie hrají větší roli než odbornost , proto mě tento případ neudivuje sledoval jsem onen pořad a čekal jsem co stoho výjde tendenčnost zněj jen sršela tak špatně provedenou práci uveřejněnou na ČT se jen tak nevidí. Snad brzo příjde doba kdy některé pořady tohoto typu budou lépe provedeny .
  • Proč by rektor ČVUT okamžitě NEMĚL složit funkci, aneb je třeba neznalé tématu trochu uvést do situace:

    V analogii prostě šéf (Rektor) velké firmy (a že ČVUT je opravu velký moloch) pouze odvolal nespolehlivého a nekomunikativního podřízeného, který si ve svém oddělení kašlal na firemní požadavky, nedodržoval rozpočet a hřál si svoje vedlejšáky. Důvodem pro odvolání není onen "dokument", ale dlouhodobé výstřelky pana prof Maříka, který začal preferovat vlastní zájmy před zájmy CIIRC a ČVUT. Ještě je důležité poznamenat, že Mařík nekončí na ČVUT, ale pouze v pozici ředilete CIIRCU.

    K tomu "dokumentu" - současnému rektorovi vadilo, že onen "dokument" se svobodnými a nestranými médii nemá nic společného. Není to totiž dokument, ale především PR prezentace pana prof Maříka a CIIRC (dokonce zaplacená přímo soukrmou firmou pana prof. Maříka, ta i k dokumentu vlastní práva), která vyzdvihuje jejich zásluhy a nepostradatelnost bez jakéhokoliv pohledu ke zbytku ČVUT nebo k obrovským problémům, které vznik nové budovy provázely - a to především protože pan prof. Mařík ještě s bývalým rektorem ČVUT upekli děravý projekt k dotaci. Který protlačili bez konsensu zbytku ČVUT a kvůli přemrštěným ambicím a špatně nastavenému zadání musela vláda finančně zachraňovat a evidentně dostal celé ČVUT do velmi nepříjemné finanční situace (stálo ho to vedle dotace vlády cca půl miliardy). Že to třeba v důsledku bývalého rektora ČVUT stálo místo se z "dokumentu" nedozvíte. Na celém přípravném a stavebním procesu se podílelo i kvantum ostatních lidí a ani zdaleka nová budova není záslouhou jen a jen pana prof Maříka. (Momentálně Ciirc by měl využívat cca půlku budovy, zbytek má FEL a FIT (a možná rektorát)).

    Druhý problém je, že pan prof Mařík si v CIIRC vlastně dělá co se mu zachce bez ohledu na zbytek ČVUT (CIIRC je ale součástí ČVUT), nedodržuje rozpočty ani finanční kázeň a protože s ním není domluva, tak vytváří mezi ostatními fakultami velké tření.
    Mimo to velmi aktivně míchá soukromý business s akademickou aktivitou pro ČVUT. A to tak, že třeba využívá jména ČVUT a CIIRC k získávání kontraktů a grantů, ke kterým se pak přilepí s nějakou ze svých četných soukromých "institucí" a společností. Sudentkou práci si pak tahá pod vlastní společnosti atd. Prostě se nechová kolegiálně a místo legitimní spolupráce s průmyslem se věnuje především PR - ono přednášet světu, že hyperprogresivní a nepostradatelný "výzkum" světového významu je tvorba mobilních appek nebo čudlíků na multimediální obrazovce v letadle je úsměvné, ale to už jsou jen kapky v moři problematického vedení.

    Asi chápu rektora, že řídit celé ČVUT není žádná sranda a ukočírovat přebubřelá ega Maříků a jim podobných (a že na každé fakultě je jich pěkná řádka) tak, aby se celé ČVUT nerozpadlo není žádná sranda. Teď to prostě odnesl Mařík, protože dělal víc problémů než užitku a než "selhání rektora" je to spíš "potvrzení silné pozice rektora a selhání Maříkovo".
    • Odvolani rektorem neni potvrzeni silne pozice, rektor ma na to ocividne opravneni. Odvolani po takovem vystupu je spis nez potvrzeni silne pozice demonstraci autoritativni sily.
      • Ještě jinak, velmi nešťastným rektorovým krokem, byl onen dopis Maříkovi, kterým ho žádal, ať stáhne "dokument" (Především proto, že neobjektivnost "dokumentu" dál rozbouří už tak poměrně napnuté vztahy mezi jednotlivými součástmi ČVUT). Stáhnout takovýto dokument a zasahovat do vysílání ČT je zcela nereálný požadavek. Pak zvlášť, stojí-li proti Maříkovi, který ve svém PR, propagaci a evidentně i mediální manipulaci dokáže velmi dobře chodit.

        Jediným východistem z této situace se pak jeví Maříkovo odvolání, které snad takto dává najevo, že pokud za CIIRC nese výdaje stát a ČVUT, tak má teda být pod kontrolou univerzity a né, aby si tam Mařík tahal soukromý business a stát pak v důsledku dotoval vybrané spolupracující firmy. Alespoň teda předpokládám, že teda cílem univerzity - ČVUT je na prvním místě VZDĚLÁVAT, né nahrazovat soukromému sektoru výzkumné zdroje.
  • JaZa
    Pan rektor by se měl zabývat věcmi,které mu přísluší.ČT jej ráda pozve,aby vysvětlil,kam se poděly peníze z grantů,např."poručíme větru dešti",jak se slibovalo.Může si sednout na vrátnici ČVUT a čmárat si vzorečky."Není peníz,není láska".Dokud se z ČVUT nevrátí peníze v podobě výstupů,je to šaškárna a mělo by se ČT zakázat,aby vysílala,že je sucho.Hlavně proto,že ČVUT včele s rektorem a bandou z akademické rady zatím,tedy desítky let,nevyřešily ůbec nic.Zvolili si největšího trotla,protože jim to vyhovuje a vyžírají peníze.Hlavně že potřebují peníze.Chtěl bych vidět absolventa zvláštní školy,který bude moudrý za peníze.Prostě tu bandu rozpustit-chytrý si pomůže a blbce živíme z podpory Úřadu práce.
  • arne1234
    Proč tolik divíte diskutující.Vždyť se podívejte na vysoké školy.Místo učení se jde demonstrovat kolikrát nevědí ani proč a za co.Páni rektoři to je instituce na peníze jinak jsou
    k ničemu přemyšlí jak by k nim přišli a o studenty nemaji zájem.Jediný jejich zájem je aby se dostali s celou rodinou do Pražské smetánky a aby byly vidět jak jsou inteligentní přitom je opak pravdou.Převážné části jim chbí inteligence to má být náš elitní výkvět.Hamba.Jedině o co jim jde pomlouvat prezidenta či Babiše to je jejich učení
  • To chcete naznacit, ze CT je nestranna a objektivni? Delate si srandu?
  • JaZa
    K tomu se nedá vlastně říci,jen že šéf ČVUT zblbnul.Kolik grantů dostala ČVUT a výsledek žádný.To by jej mělo zajímat.A že ČT bude hlásit o jeho dovolené déšť,tak by se jí to mělo zatrhnout.Že v minulosti ČVUT dostala dobře zaplaceno za "poručíme větru dešti"mu asi nepomůže.
  • Odsouzení rektora ČVUT Robertem Břešťanem naopak ukazuje, jak si novináři nezávislá média představuji. Je to pro ně bezbřehá šance psát kde o čem, kde o kom za každou cenu, nezávislé na tom, jaký dopad to bude mít na jednotlivce, dokonce i na celou společnost. Příkladů na to je více než dost. A tento Břešťanův ortel nad rektorem ČVUT je toho čerstvým důkazem. Osobuje si právo odsoudit, aniž by na to měl právo, poslání, nebo nějaký mechanizmus a pověření. Jeho odsuzující postoj je o to více zarážející, že rektor vše dělal v zájmu univerzity, aby uvedený neobjektivní pořad neškodil. Chránit dobrou pověst školy je jednou ze základních povinností každého "šéfa" instituce. A Břešťan z něj udělal "škodnou", která brání svobodě slova. Jeho slova. Kde je jistota, že právě on, Břešťan, má pravdu???
  • Soudruzi, komunisti, STBáci, Trollové, viděli jste vůbec odvysílaný pořad ? A pokud ANO, pochopili jste z toho něco ? Zvlášť nesmyslně vyvolaný článek ?
  • Na stejný příspěvek jsem reagoval u "HlídacíhoPsa".Se zlou,čili bez odezvy, jsem se potázal.Jste spojeni pupeční šňůrou,tak si můj text předejteJinak byste unavovali.
  • na tomto "Vysokém učení" vydala v r.2015 prohlášení že zdarma nechá vystudovat všechny běžence, kteří o to požádají. Jmenovitě sdělují že odpustí poplatky za ubytování a studium. Tak tyhle pumpy veřejných peněz jaksi za nás rozhodly, že tady vyžírky budou studovat za naše peníze.A tady toto má tu drzost ještě diktovat co bude v balast TV? Tedy na ČT 1? Neuvěřitelné. Takový odpad se nám vyhřívá na fakultách? A bere státní peníze? Taková společenská bezcharakterní banda vyučuje studenty? Ne. Odmítám uvěřit.
    • No tohle je jeste vysoke uceni technicke... Nepokousejte si ani predstavit co se deje na universitach a skolach s mekkymi dovednostmi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit