Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já pro přepravu zásilek většinou používám zásilkovnu. Tato služba tu není dlouho, ale poměrně jsem si ji oblíbil.  Mám svoji živnost s kovovými předměty a když to lidem posílám, tak používám práv je. Ale co musím uznat, tak zdražily teda... :/ kdysi to stálo 49 Kč a ted již 70Kč, takže se třeba ukáže někdo nový a levnejší. A pošta? Ta jde uplne do kopru :D

  • mun.go
    Clo se musí platit vždy - a ještě se z něj platí DPH. Zlodějna na druhou.
    ---
    https://www.celnisprava.cz/cz/clo/Stranky/default.aspx
    Odkazy s problematikou cla:
    Odbavování poštovních zásilek na odd. 23 celní - poštovní styk Celního úřadu Praha Ruzyně, nákupy přes internet od 1.5.2016
    ---
    Výpočet celního dluhu:
    CLO = x% z (hodnota zboží + poštovné)
    DPH = x% z (hodnota zboží + poštovné + CLO)
    • u zásilek do 22 euro se neplatí DPH a CLO
      u zásilek od 23 euro do 149 euro se platí pouze clo
      až nad 150 euro se platí CLO a DPH
      vyřízení těchto formalit můžete využít přes poštu (zpoplatněno), nebo si zajedete na celní úřad sám, máte na výběr (zdarma), poučte se





      *3*
      • mun.go
        To ovšem neodpovídá na otázku, proč by se ze cla měla platit DPH.
        Jakou přidanou hodnotu má clo?
        V článku je vysloveně uvedeno:
        ---
        "Nová pravidla také znamenají, že clo se musí platit vždy.
        Dříve se clo, které bylo menší než 10 euro, po příjemcích zásilek nevyžadovalo."
        ---
        • přiznám se že nevím, pravděpodobně nás stát škube jak vždy
  • Český ovčan je bohatý. Český ovčan proto bude platit. Je vám to jasné, ANO?

    Hell yeahhh *15*
    • ANO, je to jasné, ovčan za to dostal koblihu *15*
      • na Klikáčka kobliha nezbyla? *8*
  • vyplnil formulář na webu ČP, do příloh jsem hodil kopii objednávky a doklad z bankovnictví o zaplacení a odeslal. Toť vše. Žádná lejstra a balík bude v pondělí doma. Dokonce i vím, že budu doplácet DPH ve výši 253 Kč a poplatek poště 190 peněz. Rozhodně jednodušší jak jet do Prahy na celnici a protáhnout si to sám.
    A protože nejsem úplný trotl, tak si před objednáním spočítám, kolik budu doplácet a promyslím si, jestli se mi to vyplatí, abych pak nemusel v různých diskuzích brečet, jak je na mě ta pošta zlá *5*
    • vanhorne
      "Toť vše"
      Vis kolik si posta za to uctuje?
      Česká pošta Vás může při celním řízení zastoupit
      Od ledna 2014 zastupuje Česká pošta, s. p., v celním řízení na dovozu právnické osoby (a fyzické osoby podnikající) při dovozu obchodního zboží v poštovních zásilkách ze zemí mimo EU a to na základě komisionářské smlouvy.

      Česká pošta, s. p., předkládá zásilky, obsahující zboží dovážené ze zemí mimo Evropskou unii a podává na ně celní prohlášení na základě udělení plné moci ( Plná moc (pdf, 234kB) ) od příjemce zásilky. V případě udělení plné moci k celnímu řízení se partnerem pro veškerou komunikaci s Celní správou stává ČP, která příjemce zastoupí i v případě použití opravných prostředků v rámci celního řízení (odvolání, obnova řízení, atd.).

      Účelem zastupování klientů ČP (příjemců zásilek) v celním řízení je zajistit, aby zboží obsažené v zásilkách bylo propuštěno do příslušného celního režimu (převážně se jedná o režim volného oběhu) a byl vyměřen celní dluh (clo/DPH z hodnoty zboží). Teprve po ukončení celního řízení lze zásilku dodat adresátovi. ČP v rámci zastupování uhradí za klienta Celní správě vyměřený celní dluh, který při dodání vybere od příjemce, včetně případných správních poplatků, jakož i odměnu za předložení zboží a zastupování v celním řízení.
    • Ty kecko jeden. *15*
      • Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses kokotem čapisrale *3*
        • Ty jeden lháři. Na webu ČP žádné online clení není. *15*
  • Mám jiné zkušenosti. Z ciziny nakupuji již několik let a to jak věci od cla a dph osvobozené, tak i ty, na které se clo vztahuje. Jasně že poprvé to bylo trošku komplikovanější s tím, že jsem musel podepsat a oskenované odeslat plnou moc pro Českou poštu, ale pak už v pohodě. Přijde SMS a e-mail, že zboží přešlo do celního režimu, já odešlu již připravenou ofocenou stránku se zbožím, kde jsem to kupoval (je tam i cena) a pak už to jde rychle. Nikdy jsem neměl problém, že by po mě někdo chtěl clo, na které neměl právo apod.
    Ale třeba jsem měl jen kliku i u těch mnoha desítek zásilek
    • problem je to ze clo a dph se plati jiz od velmi nizkych castek tedy zbozi za sotva 600,- uz musi projit celnim rizenim a odvest z nej a postovneho *11* DPH to je HNUS! a levnejsi zbozi to snad nema cenu kupovat v zahranici to date vic za postovne (jasne pokud to neni z ciny kde vam poslou i 2 dolarovou klicenku a postovne zdarma)

      hlavne nechapu to DPH z postovneho, kde kuva bere ceskej stat pravo vybirat DPH za sluzbu ktera probehla z vetsi casti v jinem state/statech???
      • Clo se platí až od 150 EUR, DPH už od 22 EUR. Do 22 EUR se neplatí nic.
        Pokud je z průvodních nebo jiných dokladů patrné, že je poštovné součástí ceny skutečně placené (např. „postage included“) – poštovné se připočítávat nebude
        • A za mobil se neplatí clo, ani když cena přesáhne 150 Eur
      • postupuje v souladu s platnou legislativou EU že?
        • a to je právě ten hnus, celá EU je hnus...
  • Naprosto 100% s článkem souhlasím.Sám jsem si prožil toto martýrium s mobilem cca za 4 t.z Číny.Zásilka byla tady relativně brzy,ale pak začala úřadovat Česká pošta s celníky a mně došla trpělivost.Nervově jsem to už navydržel a musel jsem se tzv.lidově nasr..!Ostrým dopisem jsem jim vzkázal,že už jejich službu nikdy využívat nebudu.Abych čekal 14 dní na nějaké přiblbosti s vyřízením,tak na to už jsem neměl nervy/zplnomocňovat poštu v mém zastoupení,opisy objednávky,souhlas k vyřízení celní deklaraci aj.čekat na kladné vyřízení až 14 dní a pak zaplatit clo skoro litr/.Že jsem si raději proto nejel na koloběžce,to bych to měl daleko dřív.Připomíná mi to tuhýho bolševika!Všem radím,vyser... se na ne cizinu přes poštu,zešedivíte!!!
    • Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses kokotem.
      Zaplatil jsi jen DPH a poplatek za celní řízení 190,- Pokud chceš nakupovat v zahraničí, tak si nejdřív prostuduj podmínky pro dovoz a nemusíš pak brečet.
      • nekvič *3*
  • fakt nejsem homosexuál, fakt ne *13*
  • Presne objednal jsem rucnik s logem jedne hry stal v prepoctu 460,- korun, clo se sice pri tak male castce neplati, ale musel jsem zaplatit za celni rizeni + DPH a to DPH nejen z ceny zbozi, ale i z postovneho!!!! takze nakonec rucnik stal vic jak litr jen proto, ze celni poplatky + DPH vyslo draz jak cele zbozi HNUS TENHLE STAT a jeho ANO dane!!!
    • *11*
  • Pokud by tak uvažoval každý tak by to bylo OK.Uvolnilo by se místo pro ty parazity co sem lezou. *16*
  • Ještě bude zavedena horská přirážka když to povezou přes Šumavu nebo přes Krušné hory. *1* *2* *6* *7* *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit