Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak rád já vzpomínám na táboření... Dlouho se chystám na našem pozemku u lesa postavit si nějakou menší chatku, kde by se dalo přebývat o víkendech s rodinou, ale pořád na to nějak nemůžu najít čas... Ale až to jednou udělám, tak to bude paráda. 

    • Také jsem to dlouho plánoval, ale z hlediska pracovní vytíženosti jsem se k tomu nikdy pořádně nedostal. Proto jsem to nakonec řešil tak, že jsem si koupil rovnou hotový posed. Luxusní posed musím dodat, ve kterém bez problémů přepíte i ve více lidech. Posed se dá dát kamkoliv, nepotřebujete k tomu ani zasíťovaný pozemek, vše to jede vlastně na solární systém a když je špatné počasí, tak si to dobijete plynem. 

      • Od koho jste ten hotový posed koupil? Celkem by mě zajímalo jak tohle vypadá? 

        • Koupil jsem posed Maxík https://www.kupsiposed.cz/posed-maxik/ Vypadá to fakt super. Objednal jsem ho a 70% platil předem. Zbytek vlastně až po montáži. Mají jich tam na výběr víc, takže doporučuji stránky pořádně prozkoumat. 

  • Tak to jsem netušil, měl jsem dokonce pocit, že trempování zažilo rozmach právě v době komunistů. Sám si i teď moc rád zajdu do lesa a trávím tam i dlouhé zimní večery. Koupil jsem si totiž opravdu kvalitní outdoor výbavu z https://armik.cz/ , takže mě nějaká zima jen tak neodradí.

  • Se Sokolem měl pan Svojsík společné jen to, že se nejprve pokusil začlenit vznikající skautské oddíly do této organisace (založené už v roce 1862 - tedy 52 roků před Skautem), kde ale neuspěl. 

    Založil 15.6.1914 samostatný spolek Junák – český skaut, jehož prvním starostou se stal městský fysik (obdoba dnešního šéfa zdravotního odboru na radnici) pan MUDr.Čeněk Klika

    SOKOL vznikl už 16.2.1862, za jeho zakladatele jsou považováni pánové Miroslav TYRŠ a Bedřich FÜGNER


    • Bedřich ne, ale Jindřich Fügner. Oba dva pánové byli původem Němci. Tyrš si jméno počeštil, původně se psal Tirsch. Takže Čechům Sokol založili dva Němci - to jsou paradoxy, že?!

      • Ono se tenkrát tolik nehrálo na Čechy a Němce. Ještě před WW2 tady celá třetina Čechoslováků hovořila německy, to bylo víc jak Slováků. 😯

        Ale je pravdou, že už v 19.století byli tací jako ten s "typicky českým" jménem Josef Jungmann, který říkal, že prý "Čech je pouze ten kdo mluví česky, kdežto ten kdo mluví německy je Němec." 😯

        Neříkal ale, kdo byli ti, co mluvili brněnském hantecem nebo ve Slezsku "po našemu" anebo v Holomócu nebo na Chodsku...😉

        Nebo ten co napsal v básni, že prý "Rusko je dubisko a my jsme jednou z jeho větví." Nevím, jestli už tenkrát to dubisko mělo shnilé kořeny a bylo prolezlé červotočem. 😈

  • Kdyz vecer vlezu do spacaku, za hlavou mam strom a pres jeho vetve koukam na hvezdy - to je takova nadhera...

  • A.B.Svojsík byl zakladatelem organizace Skaut-Junák, nikoli Sokol!

  • Pink
    "Nasypu to vás olova cizinče, že vás budou spouštět do hrobu jeřábem".
  • Od šedesátých let min. stol. nastaly zlaté časy pro trampující lidi. A trvaly až do devadesátých let minulého století, od kdy zase nastal obrat a postupné zavádění řetězce nesmyslných až buzerujících opatření. Po krátké ochutnávce větší svobody přichází éra temna a utahování šroubů. V rámci budování diktatury bruselských byrokratů přijde doba, kdy si budou trampové nostalgicky připomínat blažené časy trampingu v dobách první republiky, která zdaleka nebyla tak zatížena předsudky a chorobnou libovůlí byrokratických šéfů jako současná ČR.
    • V osmdesátých letech se ještě mohlo volně vyjít na Lomnický štít. Pak si z toho Slováci udělali byznys a rýžujou z toho, že tam ti jejich  takzvaní "horští vůdci" vodí turisty za tučnou úplatu jak bača ovce na pastvu. A tak je to ve všem b..zerace, zákazy, omezení i bez EU.

  • co se nepodařilo za první republiky, pak nacistům a komunistům, to se podaří dnešním globalistům, protože hrozit zničujícíma pokutama si nedovolil nikdo, jenom dnešní demokraté

  • KIMCID

    Ona tramping vymítí demokracie a chamtvivá společnost.Od zákazů ohňů,nožů, spaní v lese neb soukromí pozemek atd.

  • A co že to vyhláška zemského prezidenta Kubáta ze 9. dubna 1931 zakazovala?

    "Všeliké nepřístojné jednání nebo chování na místech veřejných, nebo veřejně přístupných, kterým se ruší neb ohrožuje veřejný pořádek, klid, bezpečnost, dobrý mrav nebo slušnost nebo se vzbuzuje veřejné pohoršení zejména:společné táboření osob různého pohlaví v přírodě i ve stanech, chatách a srubech – vyjímaje táboření rodinné - pobíhání v nedostatečném úboru koupacím mimo obvod vykázaných koupališť, zpívání popěvků obsahu nemravného, dále nošení zbraní, zvláště zbraní zakázaných bez platného zbrojního pasu a koupání na místech zakázaných."

    Noc ve stanu s děvčetem tak mohla neposlušného trampa stát docela slušné peníze. Trestem byla totiž peněžní pokuta od 10 do 5000 korun, nebo dokonce pobyt ve vězení v délce 12 hodin až 14 dnů.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Nojo, co taky čekat od českého zemského prezidenta Kubáta? Taková blbost by moravskoslezského zemského prezidenta Černého ani nenapadla. Ono taky bolševici pro jistotu zrušili zemské zřízení a zavedli jakési krajské "jenomčesko" aby se kraviny nešířily jen v Praze a okolí, ale i k nám na Moravu. A v tom chlívě žijeme dodnes i s pokryteckými velkohubými pseudodemograty.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit