Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Současná BIS se stává bezpečnostním rizikem pro zideologizovaný přístup šéfa BISu, který se veze na módní vlně protiruské hysterie. Naopak domobranci jsou ve své podstatě zodpovědnými občany. Pokusy kriminalizovat některé naše vlastenecky smýšlející občany, kteří chtějí bránit naši národní identitu a integritu, jsou odsouzeníhodné. 
  • ...školí je prý i vojáci z Izraele. A to by vadilo? Není snad Izrael náš přítel s obrovskými zkušenostmi s terorismem a teroristy? Tak proč tato slova? Mám se snad domnívat, že by autorovi článku více vyhovovali instruktoři "nadšenci" z islamistického Hamásu? Na které straně autor článku stojí? Na straně Izraele, nebo na straně Hamásu? (Já na straně Izraele!).😈 

  • Adresováno jeho nadřízenému Neumannovi z "ústavu nezávislé žurnalistiky", jeho jedinému zaměstnanci a řediteli v jedné osobě. 

    Nechápu, co autor článku sleduje? Že se najdou dobrovolníci- občané, kteří se snaží svou činností napomoci k obraně vlasti? Že svou činnost mají natolik ošetřenou, že nabízejí vše a odkrytě státu-armádě? Výborně, to je přímo záslužné. 

    Nikde jsem v článku nezaznamenal jeden podstatný fakt. A to ten, že současní občané, podléhající branné povinnosti, vojáci v záloze, nesmí být povolávání na vojenská cvičení. Tedy, mrhá se tímto potenciálem, který, v horizontu krátkého času, nebude k dispozici. Jde o stovky tisíc bývalých vojáků základní služby a vojáků z povolání. Tito všichni mají brannou povinnost, vojenskou knížku, ale nejsou a nebudou za současné legislativy povoláváni na vojenská cvičení, což zcela nechápu. Desetiletí se to už neprovádí. 

    Existuje malá, nepočetná skupina vůči těmto vojákům v záloze, která se nazývá Aktivní Zálohy - počet je cca 2 000 členů.  Cílem armády je v horizontu několika let získat 5 tisíc těchto (placených) členů.  

    Proč ale současně nemá armáda-nebo politické špičky o vojáky v záloze, to mi hlava nebere. Bez nějaké formy udržování v těchto specifických odbornostech, se postupem času všechny nabyté znalosti a zkušenosti ztrácí. Armáda bohužel nesmí, či nechce-kdo ví?...svůj potenciál využívat naplno, nebo, chcete li, smysluplně. Proč-to by měla armáda sdělit veřejnosti. 

    K tomu náčrtku, nikde není uvedeno, nebo zdokumentováno, jak proběhl možný nácvik cvičení "četa v obraně". Ale, v náčrtku jsou zobrazeny transportéry a kulomety. Je jasné, že takovou technikou a výzbrojí ti domobranci nedisponují. 

    A co se týče těch "slovenských branců", viděl jsem video z jejich výcviku a tam tu "techniku" napodobovala stařičká civilní Praga "espětka". 

    Nechápu postoj vlády i armády, kdyby to bylo na mně, tak spolupracujeme a jsou "pod kontrolou". Návrhy ministra vnitra a BIS mi připadají jako neskutečné neprofesionální. Pokutovat členy Domobrany 200 000 Kč pokutou, či je dokonce trestně stíhat? No comment!  Nikdy nevíme kdy ty naše občany s tímto elánem budeme potřebovat. V případě nečekaných událostí totiž třeba už nebudou. Situace v Evropě k tomu přímo vybízí.  

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit