Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prokristapana kolik ze je let tomuhle " po pred listopadovemu hysterikovi " ?? 

    Dalsi zvanil , flakac a parazit ktery nikdy a za zadnych okolnosti nesahne na praci. Proto a diky takovymhe jako je tohle , to v Cechach tak vypada jak to vypada. A nikdy jinak vypadat nebude . Lepe uz bylo. Jedina jistota. 

    • Každý rodič chce mít potomka s vysokou školou, titulem, teplým místem v kanclíku.

      Proč to vyčítáte právě tomuto jednici?

      Vaše děti se na Univerzitu nedostaly? (píšu to v ironii prosím). 😀

  • mun.go

    Pan historik opomněl, že Češi nají na triku ještě jednu křivdu:

    Jistý občan Sybera píše zde O češství jako sociální konstrukcí

    "Češi, ani jiné národy nemají pojítka, na základě kterých by se o národech dalo hovořit jako o nadčasově definovatelném celku. Snahy hovořit o českých tradicích, o českém jazyce, o českých dějinách, či o české kultuře mohou být zajímavé, ale nikdy se jim nepodaří postihnout abstraktní myšlenku národního pouta tak, aby se vyhnuly svým vlastním kontradikcím."

    "Samotná existence České republiky je příkladem konstrukce myšlenky češství. Je to země, ve které se obyvatelé nazývají Čechy a často tak vytlačují (někdy záměrně, často i nevědomky) své německé, židovské či romské předky z úvah o sobě samých."

    Pan Sybera sice vidí třísky, ale nevidí břevno v oku svém: Češi vytlačili také Moravu a Moravany (takřka úplné vymazání těchto pojmů z mapy i veřejného povědomí). Přitom tradice Velké Moravy jsou starší a historicky doložitelné lépe než pohádky o nějakém praotci Čechovi.

    A právě po listopadu 1989 byla příležitost napravit zločinné komunistické zrušení historických zemí. Tuto příležitost Češi promarnili - i toho plyne část jejich frustrace. Vymazali své historické kořeny (vždyť ani ty Čechy na mapě nejsou, pouze Česko a NUTS II).

    Karel Kryl, moravský a československý písničkář, básník a skladatel, který se narodil před 75 lety dne 12. dubna 1944 v Kroměříži, řekl: "Když chci svou národnost, svou moravskou národnost, ještě nemusím být zločincem. Chci být jen Moravanem."

    • vanhorne

      Za Protectoratu, byla Morava.

      • Protectorat...co to je? Tys tópry čéštin...

        • To je normální Canadian Frenchglish Czech, ta nepřekvapí, ale ta čárka uprostřed jednoduché věty, ta je prostě boží.

    • Měli bychom se cítit jako

      1. především jako Lidé

      2. Potom jako Evropané

      3. A teprve pak jako Češi Moravané, Slezané, Horní-Dolňané...

      Od dávných dob platí: Dividae et impera: ROZDĚL A PANUJ

      • vanhorne

        "Měli bychom se cítit jako"

        Citit se jako clovek, to se citi kazdy lump, ale chovat se jako clovek je jina kapitola. A v te dnesni podivne dobe se zda, ze cloveci chovani je jen balast, zpravidla cim vetsi lump, tim dale dosahne.

      • Bylo by lepsi prohodit 2 a 3 ...

        • Přesně. 

          A navíc se může cítit jako Evropan lehce kdokoli - jde o prázdný pojem, který lze vyplnit čímkoli, i marmeládou.

      • mun.go

        Jistě. Všichni lidé mají dostatek potravin a všichní Evropané mají stejně kvalitní potraviny ve svých českých / moravských / slezských supermarketech.

      • Mluvil jsem s tvým psychiatrem. Prý trpíš utkvělou představou žes reinkarnovaný Němec. Asi proto tak obdivuješ Esesáky jako údajně nejmenší zlo a nenávidíš Rusy a Moravany protože si pamatujeme své kořeny a máme odpor k vašemu ZLU....vy jste přece vždycky chtěli "sjednocovat Evropu", že....?!😉

        • vanhorne

          "Mluvil jsem s tvým psychiatrem."

          A o cem si vypravis se svym psychiatrem? 

          • Se svým psychiatrem se radím zda tě má přijmout mezi své pacienty anebo jsi už beznadějný případ jen pro klecové lůžko a nemá s tebou marnit čas....

        • Vypadá to na paranoiu, což může být vlivem přibývajících let, v mladším věku by to mohla být počínající schizofrenie. V každém případě bych doporučil psychiatrické vyšetření.

          • Je super žes dokázal pojmenovat své zdravotní problémy. To je první krok k tvé úspěšné léčbě....teď se ještě dle své diagnozy zařiď a budeš za vodou....

    • Kdybyste nám to nenapsal, byli bychom do smrti hloupí...

      • mun.go

        No někdo to musí napsat, když si nic takového nepřiznáte ...

  • KIMCID
  • Po bitvě je generálem každý frajtr!

    A všichni víme, co se mělo...

    • Jenže pane Janáku to už je řemeslo historiků a všelikých dějepravců. 😛

  • Přesně to řekl pan Urban. Disidenti zkazili na co sáhli, včetně Havla. Nikdy jsem mu neprominula to, že nechal komanče v klidu přežit bez trestu. Ted je máme všude ve vsech stranách, na úřadech, ve vládě, podnikají a dál rozkrádají. Největší podnikatelé jsou komunisti nebo jejich parchanti. Sedí v EU Sojuzu -Jourová, Telička, stbák je premiérem, byvalý komunista, byť vyhozený prezidentem, komunista předsedou senátu. Díky pane Havle, země ti buď nelehká. Co budeme slavit? Jedině defenestrací a na tu nemáme odvahu. Zase totiž vyhazují z práce. 

    • Soudružko Blažíčková, on snad byl V. Havel nějaký vožď ili Führer oder vůdce, který by o všem rozhodoval? On pouze vyjádřil svůj názor. Za všechno si mohou ovcané. Stačí se podívat jak voli. Pokud vůbec nejsou líní zvednout zadek od televize a jít volit tak kolika z nich stačí dát koblihu a pár keců, že bude líp, nebo pár sprostých hospodských rádoby vtipů,  nebo jim slíbit, že oni sami budou o všem rozhodovat v referendu, i o tom čemu vůbec nerozumí. A dokonce neváhají zvolit si do parlamentu členy organisace podle zákona zločinné a opovrženíhodné.

      • Nejsem žádná soudružka, moji rodinu komunisté minulí i současní likvidovali a proto je pro mě Havel symbol podpory komančů, byť by jejich režim kritizoval a měl fešácký kriminál. Vzpomeňme na Kryla, ten přesně věděl, co Vašek byl zač a tvrdě ho kritizoval.

        • Za to oslovení "soudružko" se omlouvám, ale to vyjádření tomu odpovídá. On svět není dvoubarevný a ani v tom Listopadu to nebylo jednoduché.  Není jenom dobro a zlo, a tenkrát bylo menším zlem to "nejsme jako oni". Veškerou stání moc měli v rukou právě ti "oni". A navíc nás okupovali východní "bratři".

          Proč tedy ten nick s.blazickova ???

        • Flastříček na bebínko?

          Je až s podivem, kde najednou vyrojilo tolik ubližovaných a perzekuovaných!  Každý druhý protikomunistický revolucionář!! Jak je tedy možné, že byli tak dlouho u moci? Když všichni přítomní celoživotně se systémem bojovali? Nebo jenom pusou? A jenom po sametu?

          To Vy by jste se s komunisty minulými a současnými vyrovnala jinak že, pěkně po bolševicku - do žalářů a na šibenice s nimi! V čem jste potom paní Blažíčková jiná než oni? 

          • Nikdo neřekl, aby šli komančové na šibenice, ale za zločiny vražd a umučení nevinných lidi do vězeni URČITĚ ANO. Budu jmenovat: Urvalek, Mácha, Vaš, Polednová, Kárník. A každy známe ty správná jména, ne? A tyhle gaunery Havel zachránil. Kryl to věděl a nemohl se s tím smířit. 

            •  Po vysvětlení to vypadá jinak.
              I když je to proti mým zásadám, v případě výše jmenovaných monstrózních fanatiků by bylo pravomocné odsouzení (vzhledem k jejich věku asi ne výkon trestu - to už by byla pomsta) naprosto na místě. 

              Protože zločin se musí pojmenovat. 

              Osobně se obávám, že sice ubývá politicky zaměřených fanatiků, ale geometricky přibývá "ekonomických fanatiků", kteří jdou za penězi a ziskem stejně tak přes mrtvoly. 

              Stejně jako kdysi se lidé nedivili militantním straníkům, dnes se nedivíme různým zlodějům, podvodníkům a hochštaplerům a minimálně je tolerujeme. 

      • KIMCID

        Opakuji Havel jako občan viděl na režimu špatné věci a dokázal o nich psát.Ale jako prezident Havel neviděl jak jeho kamarádi rozkrádají na úkor sebe tuhle republiku. A neřekl ani neudělal nic.Buď byl naivní hlupák nebo lump co dělal že to nevidí.

        • A co jako měl dělat? Vždyť moc měly v rukou stále rudé bestie. A měli jsme tady "východní bratry" od r. 1968, kdy nám "poskytli bratrskou pomoc".

          • Nikdo už nikdy nebudeme vědět jak to opravdu bylo. Faktem a skutečností jednou pro vždy zůstane, že pana Havla zvolili unisono komunisté.

            A to i v době, kdy u nás "hostovalo" sovětské vojsko. Proč asi? Co bylo dojednáno jako oplátka? 

            To nikdy nebudeme vědět.

            • Nechci spekulovat, ale možná o něm věděli, že se nebude mstít, protože je příliš dobrý a bude hlásat "nejsme jako oni".

              • Reakce na příspěvek:

                Spíše přesně věděli, co má ve smlouvě.

          • KIMCID

            Od roku 1990 do roku1997 mohl cokoliv ale neudělal. Měl komary nechat pozavírat.No teď už je to jedno. Ale nikdy tento ochránce rudých nebude pro mě symbol sametové revoluce.

            • vanhorne

              "nebude pro mě symbol sametové revoluce."

              Co je symbolem te sametove komedie kterou rezirovala STB?

              • Reakce na příspěvek:

                Divná otázka.

                Přece jediná oběť, ubitý student Martin Šmíd. Onen student byl samozřejmě v duchu cimrmanovském osobou fiktivní a zároveň byl umělecky ztvárněn příslušníkem StB, je tedy symbolem tuplovaným, ztělesňuje ty nejlepší české tradice. Josef Švejk od té doby zaujímá pěkné druhé místo, o které se, nic naplat, dělí s Matějem Broučkem.

              • Reakce na příspěvek:

                Pro mě je symbol sametové revoluce StB pod taktovkou KGB. Zrežírovali to náramně. Rusové, jsou prostě machři a dnešní zbohatlíci - "demokrati" by měli být Rusům vděční a ne na ně neustále kydat hnůj. Ty báchorky o tom, jak lid a především studenti svrhli režim jsou zábavné a úsměvné, ale připouštím, že při oslavách této "revoluce" by se jaksi nehodilo oslavovat StB a KGB a tak se stádu naservíruje ta správná báchorka. Při tom velkém svátku demokracie můžou různí bývalí bolševici (dnešní demokraté) a jejich dítka (také demokraté) řádně exhibovat. A tak je to spravne a tak to ma byť.

    • KIMCID

      A má pravdu.

  • Několikrát na historické křižovatce jsme špatně odbočili. Například září 1938 jsme se měli bránit. Nestalo se. Tak následoval Německý protektorát a poté logicky Sovětský  socialismus. Potom rok 1992. Mělo být obnoveno zemské zřízení České Moravskoslezské a Slovenské. Měl být instalován Švýcarský demokratický model. Místo toho se 1993 Československo nedemokraticky rozpadlo na dva mrzáky jakési Čečensko a Slovensko a v obou vznikla jakási parodie demokracie kde se k moci derou zkorumpované samozvané stranické sekty. A nyní je z nás rozkradená zadlužená Americká kolonie. 

    Jsem zvědav kdy a jaká bude DALŠÍ KŘIŽOVATKA? 

    • Ten Protektorat Böhmen und Mähren bylo ze dvou zel to menší. Kdybychom se bránili proti Hitlerovým "hnědým" socialistům, tak by nám v zápětí Stalin se svými "rudými" socialisty poskytl "bratrskou pomoc". Vždyť ti dva budovatelé socialismu si přece rozdělili Evropu (Pakt Molotov-Ribbentrop). A jak by to dopadlo? Těch pár co by to přežilo by skončilo na Sibiři. Odlifroval by je tam Hitler nebo Stalin nebo oba dohromady. 😈

      A Švýcarský model? K tomu nám scházejí občané, převládají tady ovcané, a podívejme se koho si volí. ☹

      USA má nějaké kolonie? Kéž by to u nás fungovalo tak jak to funguje v USA. Leť se tam podívat a budeš zírat. 😯

      Nepřeháněj to s tú slivovicú. 😀

      • Z vašich příspěvků do zdejších diskusí ovšem i průměrný čtenář dokáže odvodit, že lze snadno, libovolně a účelově zaměňovat občany a ovčany, takže vypovídající hodnota takových sdělení je nulová.

        Pro vaši informaci: USA je označení poměrně přesné množiny států, nelze tedy v přísudku použít sloveso v singuláru. 

        Můžeme být, a mnozí z nás jsou, rádi, že to u nás nefunguje tak, jako v USA. Ti, kteří se u nás neřadí do dolních deseti milionů, to arci vidí jinak, a jejich poskoci to dokáží alespoň verbálně také, jistě..

      • Vy už máte dnes zase v ústavu vycházky? Budu si muset promluvit s Primářem o vaší medikaci abyste nás stále neobtěžoval se svými halucinačními bludy....😯

  • KIMCID

    To u nás máme "knížete" v parlamentu, i když šlechtické tituly byly zrušeny jedním z prvních zákonů Československé republiky. A "demokratičtí" novináři se v užívání tohoto titulu předhánějí: kníže řekl, kníže...

    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/502504-slechticke-tituly-v-rakousku-zustavaji-tabu.html

  • Co slavit?

    Tu zlodějinu po ´89?

  • No po bitvě je dnes každý generál ale podstatné je že kdyby tady nebyla 40 let totalita s loupeží století (znárodněním)  tak by žádný listopad nemusel být a ani všechno co potom  následovalo a nikdo by to tady  dnes vůbec nemusel řešit .
    • Na smetiště dějin patří v první řadě Habsburský rod, který zejména nám tolik uškodil. Když procházím česká města a vesnice a prohlížím si pomníky českým vojákům 1. světové války, je to smutná podívaná. Tolik mladých chlapců zahynulo pro ješitnost a hrabivost Habsburků. Byl to jeden z nejbezohlednějších a nejnenažranějších panovnických rodů v Evropě, jejichž touha po moci byla až příslovečná, že už jim nestačila ani Evropa a jeden z nich, Maxmilián, dokonce natáhl hrabivou pazouru po mexickém trůnu. A Karlu Habsburskému bych radil se moc vznešeným původem neohánět, protože je historicky dokázáno, že Habsburkové zfalšovali svůj původ falešnými listinami (ne jednou), dokonce se prolhali až k římským patricijům.
      • Na smetiště dějin patří především praotec Čech, že sem naše předky vůbec vodil. 😂

        • KIMCID

          Ano jeho lenost dojít jižněji za teplem 😉

          • vanhorne

            "Ano jeho lenost dojít jižněji za teplem"

            To byl stary otuzilec, kteremu zima nevadila. Ten mel v planu preplavat Elbe a usadit se tam nekde u Ryna, protoze slysel o krasne madchen Lorelei a chtel s ni splodit, zdrave Rynem krtene potomstvo. Ale bohuzel potkal Libusinu praprababu, byla z toho laska na prvni sup, Lorelei byla daleko a proto zacal plodit male cechacky v Ceske Kotline. 

            • Ale on to přece udělal. Cestou z Rujany by se k Řípu jinak nedostal.

              • vanhorne

                Reakce na příspěvek:

                Tak to musel nekde preplavat, mozna vychodni breh byl schudnejsi.Kdovi jak putoval, my jsme se ucili ve vlastivede, ze prisel nekde od vychodni strany. Nekde jsem cetl i Balkan a dokonce i Caucas, cert vi.

            • KIMCID

              Jestli on ta Libuše neviděla ten nápor čmoudů.

          • 😀
  • Pan Spurný je zrnkem naděje v moři ideových historiků.

    Pokud se z historie stane služka ideologie, je to vždycky na pováženou. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit