Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lékař a senátor ANO Ladislav Václavec uvedl, že společný očkovací kalendář EU bude složité vytvořit, neboť povinné očkování je jen v 10 z dosavadních 28 států EU. "I u nás jsou organizace, jako jsou ty poblázněné matky, které využívají dezinformace typu vzniku autismu po očkování," řekl.

    Snahu EU uvítala senátorka a dětská neuroložka Alena Dernerová. "Nás se nikdy nikdo neptal, jestli chceme být očkováni, nebo ne. Prostě přišli do školy, oočkovali nás, sami jsme byli rádi, že nedostaneme onu chorobu. Teď všichni mají internet a všichni vyznávají mistra Googla a najdou si tam tolik nesmyslů, které potom musím já pracně v ordinaci vyvracet," podotkla.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Soudruhům senátorům se stýská po socialistickém středověku. Strana nařídila že se prostě bude očkovat a basta. Nikdo se rodičů a dětí neptal zda souhlasí s tím, že jim nějaký imbecil vpíchne do těla bůhvijaké sv...nstvo s rtutí formaldehydem a bůhvíčím ještě a že tak mocipáni svévolně poškodí zdraví a životy nevinných dětí. Senát už tak je spolek darmožroutů zadarmo drahých a ještě v něm perlí takoví myšlenkoví totalitní exoti kteří kdyby mohli, tak by asi nejraději naočkovali hned v porodnici děti čipem ať je vše pěkně pod kontrolou. Je vidět že někteří mají problém s akceptováním svobody a zodpovědnosti u druhých. Staré zlaté časy kdy se jen nařizovalo a diktovalo, že....co takhle si přečíst nějaké materiály o očkování například  "očkování, obchod se strachem" a nechat to na rodičích kteří se musí o děti starat a nesou za ně zodpovědnost. Senátor se akorát vyžvaní za těžké prachy, poškodí lidi, ale za nic neručí a nenese odpovědnost....to se nám to šéfuje, že, když naše účty a chyby odnáší někdo cizí.....

  • Stát? Ten by žádné odškodnění vyplácet neměl měl by se postarat jen o zákony které bude uplatňovat a v případě újmy odškodné vyplatí příslušná farmaceutická firma, ono by to pak otupilo hrany páč by si neriskly očkovat něčím co není 100%

    • Ale v životě živého organismu není  100% nic, jen zánik. Člověk zatím stále podléhá tomuto zákonu.

    • Nejsem lékař, ale trochu si myslím, že pan ministr zdravotnictví by se měl především postarat, aby k negativním dopadům očkování nedocházelo a ne řešit nějaké náhrady a odškodnění. 

      • O to přesně se pan ministr zdravotnictví postarat nemůže již z principu. Rozebírat problematiku na tomto webu je zbytečné.

        • To asi ano, ale asi žiji v omylu.

          Domníval jsem se, že ministr obrany odpovídá za kvalitu obrany, dopravy za dopravu a zdravotnictví za kvalitu zdravotní péče. 

          Na co jinak bychom tam ty "vrcholové manažery" měli? 

          • Negativní účinek očkování s kvalitou zdravotní péče nesouvisí - nelze předem odhalit nevhodného příjemce, je zde volba neočkovat nikoho, potom nebude vykazovat negativní dopad nikdo, nebo očkovat někoho. I v případě očkování jedince je pravděpodobnost, že účinek bude negativní.

            Zelenina je zdraví prospěšná, nicméně jsou popsány případy jedinců, kteří zemřeli po požití (například) celeru.

            Manager - ministr zdravotnictví - se stará o rozdělení prostředků (financí) uloupených produktivním občanům (česká aplikace zdravotního pojištění je normální daň). Na bezpečnost očkovacích látek (a léků vůbec) prověřenou zavedenými postupy v rámci státu nebo mezinárodního společenství vliv mít nemůže. To je ale dobře - uplatňovat stranické programy v této sféře by bylo zhoubné. Ale jak jsem psal výše - rozebírat dále takovou problematiku na tomto webu je zbytečné, krátce reaguji jen na váš přímý konkrétní dotaz.

            • Ještě bych dodal, že právě přijetí odpovědnosti a řešení kompenzací a náhrad je projevem fungování managera - ať spadne most nebo má výjimečný jedinec negativní reakci.

              • Reakce na příspěvek:

                Ale já s Vámi v celku souhlasím. Pokud jde o objektivní příčiny a nepředpokládatelné důsledky, tak ano. 

                Bezpečnost očkovacích látek ale někdo schvaluje, definuje kontraindikace - třeba SÚKL? Nebo je to tak, že se něco plošně použije a potom se konstatuje, že prostě létají třísky a lidi umřou i po celeru?

                Ale děkuji za věcnou reakci a Váš názor, který samozřejmě respektuji. 

                • Reakce na příspěvek:

                  Možnost použití očkovacích látek schvaluje SUKL: http://www.sukl.cz/sukl/zadost-o-poskytnuti-informaci-ze-dne-2-4-2015, který by měl být na politické representaci nezávislý. Politickým rozhodnutím, tedy odpovědností ministra a prostorem ke korupci, je úhradová vyhláška - tenhle lék proplatíme, tenhle ani náhodou - bez ohledu na účinnost a kontraindikace toho kterého léku.

                  Proces zkoušek léčiv je proces dlouhodobý a drahý, přesto, jak vidno, nedokáže pokrýt 100 % možných případů.

                  To ale není případ jen očkování - typicky u "prášků na tlak", možná nejrozšířenějších léků u pacientů nad 45 let, je obtížným prvním krokem léčby najít lék nobo dokonce kominaci několika léků, které pacientovi pomohou a zároveň mají snesitelné vedlejší účinky. Druhým nesnadným krokem je změna těchto léků, ať již je v průběhu léčby důvod jakýkoli.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Ještě jednou děkuji za odpověď. Jste zajisté v této oblasti odborníkem. S tím tlakem mám bohužel i osobní zkušenosti, ale zvládlo se to. 

                    Přeji Vám hezký den

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit