Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • bohužel i smrt mladých lidí, kteří bohužel hájili (nevím, snad) z nevědomosti zájmy USA a NATO v Afghánistánu, podnítí k diskuzi o totální naší podřízenosti cizí mocnosti v souvislosti s naším členstvím v NATO. Proč mnoho lidí stále nevidí, že jediným plíživým cílem bylo kdysi rozbití akceschopnosti naší armády, jeji rozdrobení na malé části, aby jedině takto mohli naši vojáci sloužit cizím mocnostem, tedy hlavně USA, ve světě. A bohužel mnoho našich zabedněných a zaprodaných politiků a bohužel i nejvyšších vojáků už převzalo tu nepochopitelnou rétoriku o obraně našich zájmů ve světě. Ať mi někdo vysvětlí, jaké zájmy naši vojáci hájí v Afghánistánu. Kdyby Amíkům opravdu šlo o eliminaci teroristů, tak už je tam dávno klid a hlavně by už měli Amíci přestat vnucovat světu svůj styl. U nás stále je moderní mluvit o tom, jak nás Rusové okupovali a řídili nám zemi. Ale copak dnes ten přístup USA není stejný, ba dokonce horší? A to po celém světě?

    • Jo,jo soudruhu tak už to na světě holt chodí - každý chvilku tahá pilku - jak říká staré české přísloví.

      Komouští zmr.i tady úřadovali víc jak 40.let pod taktovkou vychodostepních nájezdnických rusáckých bestií. Kam to dovedli je dodnes dostatečně známo.

      Teď hold nastoupil čas přimknout se místo k rusáckým hnídám k civilizované části světa a pokusit se postupně i do něj začlenit. A že takový nepatrný ostrůvek jako je česko nemůže být samo je víc než zřejmé.

      • anna.tvaruzkova.58

        Ono nás snad Rusko nutilo k tomu, zůčastňovat se teroristických akcí ve světě?

        • tolik nám zas nevěřili,jim stačilo,že nás okupovali.Aspoň jsme si všimli jak nám jsou cizí.

          • dle současné mediální "afgánské" logiky byli ruští vojáci srpna 68 hrdinové a to ještě navíc dělali zadarmo. Vojáci NATO včetně našich si za okupaci nechají platit. Tak naco si stěžuješ? 

      • Pepíku, vyskoč !

        • A hodně vysoko!

  • Příští rok končí dvacetiletá smlouva s NATO. Málo lidí to ví a hodně politiků to před lidmi tají. Zaslouží si vyházet z oken kanceláří. Pro zbabělost a faleš. Pro absenci demokracie, které mají jinak plnou hubu. Nehlasovali jsme o NATO před 19 lety. Tak se sakra nedivte, že si to celé neslavné. zbytečné a agresivní americké NATO můžete strčit do "píp". 😈

    • Vyházet z oken - výborný nápad - první ten hnijící vřed - vlastizrádnou rusofilní obludu z pražského hradu, za ním negazlodějského komoušského práskače STB kobliháře a možná by neškodilo i pár takových gaunerů jako je např. genitální nájemník ÚV a spol. zločinecké smečky jakou KSČ (se směšným přílepkem M) nepochybně je a bude na čas zase klid.

      Že agresivní smečka rusáckého vychodostepního chanátu plundrovala tuto zemi více jak 40.let vám evidentě nevadí.

      • Buď už jednou chlap a nestyď se za svůj jeden jediný nick. Ta šaškárna s multinicky je pro děti. 😈

      • Esence inteligence se opět vyzvracela...

      • Blbečku Sajmonů, ty můžeš kvákat akorát zde na Tischcali. Jsi hovnoo, nula pitomečku...ha...ha...

  • Jak to vidí spoluobčané je vidět na všech existujících diskusích. Některé raději cenzor ukončil. Docela mi vadí, jak pokrytecky se vyjadřují tzv. elity. Takže to shrnu, v tom duchu, který je v éteru: Nejsou to hrdinové, protože nevykonali žádný hrdinský čin. Naši vojáci nemají co být v Afghánské islámské republice, kde dělají užitečné idioty USA. Protože se tam nic nezměnilo za 17 roků, co tam USA jsou. Naši politici se budou předhánět, kdo má před TV kamerami větší kapesník. Média dávají prostor i kreaturám jako je pornoherec gay Jakub Janda.  Anketa jasně ukázal, jak to lidí vidí a jak se marně elity snaží překroutit pravdu a realitu za lež a fikce. 😈

  • Každá armáda v cizí zemi je vždy okupační. Němečtí okupanti u nás za protektorátu či jinde v Evropě, američtí okupanti ve Vietnamu, sovětští okupanti,1968 u nás, okupanti NATO v Afgánistánu. 

    Drobný rozdíl tu ale je, němečtí vojáci šli za války do Sovětského svazu povinně (někteří třeba chtěli, ale byli i tací kteří neměli zájem otravovat okolní svět), ruští vojáci šli do Afgánistánu povinně, kdežto vojáci NATO jsou, pokud je mi známo placení žoldáci, kteří jdou okupovat cizí země v podstatě dobrovolně za úplatu. Vojáci základní služby kteří jsou povinně nahnáni do cizí země a zemřou, jsou hrdinové. Vojáci za úplatu, kteří okupují cizí zemi dobrovolně (ať v naivní víře že "je to správné" anebo z touhy po penězích a dobrodružství) prostě jen zemřeli při práci stejně jako třeba řidič kamionu na dálnici nebo havíř kterého zasypalo v dole. Pracovní úraz......

    Pokud jsou ti, co jdou za úplatu okupovat cizí zemi a zahynou, hrdinové, kým byli němečtí vojáci (ne Nacisté, nýbrž řadoví vojáci) kteří zahynuli rukou partyzánů v protektorátu a kým byli případně sovětští vojáci základní služby  povinně nahnaní proti své vůli do Československa 68?


    U Sajmona IQ vydlabané dýně nečekám že pochopí tyto myšlenky, ale normální inteligentní lidé by si mohli položit tuto otázku....... 

    • anna.tvaruzkova.58

      Normální lidé si tu otázku nemusí položit. Je to vidět ve všech diskuzich.

    • Německý voják byl bojovníkem proti židobolševismu (tedy proti nezaměstnanosti a potravinovým lístkům) a nositelem německé kultury a německého nacionálně-socialistického světového názoru v Evropě a evropské kultury mimo Evropu.Z jeho hlediska to mělo hluboký smysl,z pohledu těch ostatních právě naopak.

      Sovětský voják s tím německým mají společné to,že se jich nikdo na jejich osobní názor neptal,neb oba systemy potláčely lidská práva,jenže ty se objevily až po roce 45,takže to oba považovali za normální.

      A teď co chci říct-lidi jsou nám buď vuřt,nebo jsou to přátelé kterým pomáháme nebo nepřátelé,kterým bez výčitek škodíme a chceme je zabít.

      No a právě ta poslední kategorie u nás nějak není vnímána asi proto,že jsme Němcům uhnuli.Pak jsme uhnuli Rusům.Správně bychom měli oba druhy okupantů nenávidět.Jenže ani to jsme se nenaučili.Takže nechápeme co je to nepřítel a nevážíme si hrdinů,protože jim nerozumíme.A protože neumíme ani nenávidět,tak jsme mdlí.

      No a to je ten postoj,ze kterého většina lidí u nás vidí smrt těch tří vojáků.

      Růst do velikosti je nejen růstem do výšky,ale také do hloubky a do hrůzy.My jsme tak nenarostli.Nejsme zlí,nejsme dobří,jsme cosi uprostřed.

      Amen

    • Velmi trefně napsáno. Děkuji za skvělé popsání tvrdé reality. Proto mi vadí ta pompéznost po celé naší zemi. Proč si nezaslouží stejné pocty normální člověk, který při záchraně třeba lidského života u nás při živelní pohromě zemře? A přitom by si to zasloužil mnohem, mnohem, mnohem více! Voják šel přece do mise pro těžké prachy. Kdo říká něco jiného, ten je buď totálně naivní nebo záměrně lže. A copak si někdo mohl myslet, že když tam jdou bojovat proti teroristům, že ti teroristé budou čekat se založenýma rukama? Pokud ano, pak by měli být hnáni k zodpovědnosti ti velitelé, kteří ty vojáky na to nepřipravili. Celý den jsem dnes poslouchal nesmyslné kecy o tom, že se bude incident prošetřovat. Co tam chtějí jako vyšetřit? A další kecy o tom, že pokud se nevyloučí pravděpodobnost podobného incidentu, že naši vojáci nebudou vyjíždět... Tak já jim poradím: Ať se seberou a jedou raději domů. Ta pravděpodobnost bude vždycky. To těm zeleným mozkům může říci každý rozumně uvažující člověk. Jenže oni tam zůstanou i zašití v baráku. Jenom aby se prachy sypaly....

  • Anketa

    Považujete účast našich vojáků v Afghánistánu za smysluplnou?

    Ano 6%        Ne 94%

    hlasovalo: 6433 lidí

  • čí zájmy tam ti žoldáci hájili?

    • anna.tvaruzkova.58

      Zájmy USA.

  • Je zajímavé, že na fórech je smrt našich žoldáků většinově hodnocena jako zbytečná , za jiné zájmy jen ne za české. Ve vyváženém zpravodajství Čt však jako jeden muž hlásají něco jiného. Připadá mi to jako za normalizace , něco jiného si myslit můžeš ale navenek musíš razit normalizační vůli.  Je to smutné ale je to tak. Za pár dnů budou v televizi ukazovat jak za nezřízené diskuze někoho stíhají, že má jiný názor  na tuhle věc než ten oficiální a co mu hrozí za trest. Není to obdoba vyvěšování rozsudků na sloupy po Heydrichiádě jako zastrašení národa ?

    • no oni padli v Afghanistánu a tam byli pro zájmy spojenců-Američanů,což není  totéž jako naše české zájmy.Ale padli při ostraze českého objektu v české uniformě a ve službě české armádě,což bylo našim zájmem.Když se na to dívám takto,tak to smysl mělo,ale úplně správné by to bylo,kdyby je platili Amíci.

      Jinak se naši politici chovají nemožně-nemají projevovat smutek,ale hrdost.Nestydí se ani předstoupit před vojáky v civilu.Je to ubohé,měl by jim to někdo říct.


      • anna.tvaruzkova.58

        Hrdost, na co? Na to, že jsme se stali okupanty a posíláme vraždit civilisty v cizích státech? Ta základna v Afghánistánu nemá co dělat.

        • Ale my přeci žádní okupanti nejsme,my tam jsme jen na chvilku.A základna tam má co dělat,když už ji tam postavili tak k tomu asi nějaký důvod měli.

          Náš důvod a proto tam taky jsme je,že se učíme válku,jak se dělá a tak vůbec.Prostě naši vojáci k tomu jinde nečichnou a aby byli skuteční vojáci tak musí být v ohni,jinak nám na moc nejsou.Ti kluci by si tam taky měli někoho zabít a taky by si tam měli vyzkoušet důstojníci co se ve škole naučili,manévry a tak,protože jinak se to nenaučí a budou nám k ničemu až je budem potřebovat.

          Prostě afghánistán je jak tenisovej kurt,učíme se tam hrát.

          Jo vraždění civilistů?---ale tam nejsou žádní civilisti,tam jsou slimáci! Civil to je občan a tam žádná demokracie ani stát nejsou,tam jsou bandy,tak jací civilisti?

          A hrdost-no přece na to,že to ustáli,že na to mají! A taky na to,že byli připravení na oběť a že ji dali!

          • Ale sovětští vojáci přeci žádní okupanti nejsou,byli tady jen na chvilku.A
            základna tady měla co dělat,když už ji tady postavili tak k tomu asi nějaký
            důvod měli.

            Jejich důvod a proto tady taky byli,že se učili vést okupaci,jak se dělá a tak vůbec.Prostě do té doby k tomu jinde nečichli a
            aby byli skuteční vojáci tak musí být v ohni,jinak by jim na moc nebyli.Ti
            kluci by si u nás taky měli někoho zabít a taky by si tam měli vyzkoušet
            důstojníci co se ve škole naučili,manévry a tak,protože jinak se to
            nenaučí a budou jim k ničemu až je budem potřebovat.

            Prostě ČSSR je jak tenisovej kurt,učili se tady hrát.

            Jo
            vraždění civilistů?---ale tam nejsou žádní civilisti,tam jsou revizionisté a oportunisti!
            Civil to je občan a tady žádný socialistický stát nebyl,tady byly
            bandy,tak jací civilisti?

            A hrdost-no přece na to,že to ustáli,že na to mají! A taky na to,že byli připravení na oběť a že ji dali!

            Další dobrovolník by mohl vytvořit německou variantu.

            • jo,mohl,ale když se na to díváš z české strany tak platí co jsem napsal a z jiné se na to dívat nemůžeš,protože jseš Čech!


              • Reakce na příspěvek:

                Já, zaplať Bůh, Čech nejsem.

                • Reakce na příspěvek:

                  jestli nejseš Čech,tak nestrkej prsty do české rány!

                  • Reakce na příspěvek:

                    Dokážete ve svém svatém nadšení pochopit, že občanem ČR může být člověk libovolné národnosti, nebo jste i na to příliš tupý?

                    (Nedávno jsem zjistil, že v množině občanů ČR je příjmení Nguyen mnohem četněji zastoupeno, než moje.)

                    • Reakce na příspěvek:

                      jo,občanem ČR může být člověk libovolné národnosti,ale ne Čechem! Rozumíš -jsi občan státu,ale ne součást národa, tak se necpi  kam nepatříš! (Ty Nguyene,nicméně Nguyen je lepší než Ivan)

                      • Reakce na příspěvek:

                        Mýlíte se zásadně. Čechem může být nyní kdokoli, kdo se za Čecha prohlásí, bez ohledu na státní příslušnost, jde o projev svobodné vůle jedincovy. V praxi je tento fakt různě aplikován, známý je případ z Ostravy Vítkovic, kdy se při sčítání lidu z asi třiceti tisíc Cikánů k romské národnosti přihlásilo šest občanů, ostatní se hrdě prohlásili Čechy. Podle psaného projevu a myšlenkové mohutnosti soudím, že jste jeden z té většiny.

                        • Reakce na příspěvek:

                          nebudeš mě poučovat kdo je a není Čech. Sám jsi řekl,že jím nejsi tak se necpi kam nepatříš.Pro mě jsi nic,póvl.

                          • Reakce na příspěvek:

                            Omlouvám se, disgustace poněkud opadla a nedá mi to, musím se ještě na něco zeptat:

                            1) Jak jste poznal, že jste Čech a jak se jako Čech projevujete?

                            2) Jak nezúčastněný pozorovatel pozná, že jste Čech?

                            3) Myslíte, že by nezúčastněný pozorovatel označil za Čecha spíše mne, nebo vás?

                          • Reakce na příspěvek:

                            Myslím, že jste právě nepotěšil mnoho Moravanů.

                            "A s tímhle k nám do hospody nechoď! Nebo ti rozbijeme hlavu židló." (Vrchní, prchni! Ladislav Smoljak, Praha, 1980)

  • NEBYLI TO ŽÁDNÍ vojáci ale jenom strážní služba. tj. takoví ti prostáčci co chodí kolem plotu, na nikoho nestříleli a s žádnými islámci nebojovali.

    na vojně se dávali na strážní službu jen sígři a lemplové a vždy za trest.

    až to budou opravdoví válečníci kteří bojují a střílejí tak si jich budu vážit.

    takhle jsou jenom chodící terče

    • Ale kdepak, neznalče! Vojáci určení do strážní služby byli jediní vojáci, kterým bylo vydáno k jejich odbornému splnění jejich výcviku  "ostré střelivo". Zpravidla obden. Ne každý voják splňoval kritéria pro strážní službu. 😈

      • pane, já jsem byl 3 roky v armádě. a na strážní službu se dávali ti co se prali, sígři a nebo co měli nějaký kázenský přestupek.

        to že měli patnáct ostrých neznamená vůbec nic

        • Patrně jste sloužil u nějaké zcela speciální jednotky, moje motostřelecké zkušenosti vaší thesi neodpovídají.

        • Pane, sloužil jsem u strážních jednotek. A těch ostrých měli 60. Takže ke vzájemné komunikaci potřebujeme každý "sobě rovného". A tím Vy, patrně, nejste.😈

    • Zemřeli mladí lidé a je mi to líto. Prostě lidsky je.

      Stejně tak ale cítím, že tam prostě naši vojáci nemají co hledat. 

      Všechny ty politické kecy stojí životy kluky, co si jdou vydělat koruny (nejede o žádné ideály), a navonění frajeři posílají kondolence. Jaké státní zájmy máme v Afghánistánu?? Žádné!!!

      Obežeňte Afghánistán plotem, aby ti negramotní agresoři nemohli infikovat svět a nechte je, ať si tam udělají pořádek podle svého. Je to jejich právo. 

      • Některé firmy z ČR prý mají zájem v Afgánistánu stavět komunikace a dodávat vozidla MHD - takový Kábul je rozlehlý a předválečná trolejbusová síť je zcela zničena.

        https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1168623-afghanistan-rad-ceske-trolejbusy

        Obehnání Afgánistánu plotem by napřed musela schválit Saudská Arábie, která tam provozovala a provozuje (nebo už jen jen platí ?) školicí střediska, ne? (Frederick Forsyth, Afgánec, Knižní klub, Praha, 2007)

        Proč bojovat proti teroristům školeným a placeným Saudskou Arábií podporovanou USA po boku členů NATO v Afgánistánu je logický problém, který neumím vyřešit.

    • jo,to bylo když byli naživu,ale teď ukázali,že umí padnout no a my z nich teď uděláme hrdiny protože jiní nejsou po ruce.

      A tak když jsou tu padlí ,tak odtud můžeme odvíjet nepřátelství ke slimákům,zrušení mešity,atd.Jenže to závisí na politicích a ti jsou zbabělci.Takže jestli měl život těch kluků smysl to teď záleží na nás jak my občani dovedeme využít tu událost a zatlačit na ty zbabělce nahoře!

  • "Ten kdo v zahraničí střílí islamisty je hrdina, ten kdo islamisty v Evropě kritizuje je xenofob a rasista"😈.

    • Ano,je třeba být hrdinou i v Evropě!

      Fotky a jména těch padlých vojáků by se měly objevovat často,protože padnout v boji za vlast se vlastně nikomu už desítky let nepodařilo,je to velká čest jak pro ně,tak pro českou armádu  a má to zásadní význam pro český stát.Taky by se mělo dbát aby se ta památka nezprofanovala.

      Ona totož naše armáda jaksi má z ostudy kabát.Utekla opakovaně z boje-v r. 38,48,68 a 89 taky.Takže tito padlí vlastně začínají budovat její dobré jméno.Teď nám musí naši důstojníci předvést ráznou a brilantní trestnou akci.Vystřílení místní vesnice nebo tak něco...

      • anna.tvaruzkova.58

        USA prozatím ještě nejsou naše vlast. 

        • USA to je jako kdysi byl Řím.Západní svět vznikl bitvou u Aktia ,Západní Evropa pokřtěním Chlodvíka(500-560AD),který dědictví Říma převzal a pak máme Novověk objevem Ameriky a nezávislost USA= demokracie a po WW1 vzniká mocnost USA která pro nás znamená jistotu Západu.Proti Rusku,proti Číně.To jsou sousta,na který nemáme,takže USA naše vlast nejsou,ale aby nám ta naše vlast zůstala,tak je potřebujeme víc než oni nás..

          • Po WW1 vzniklá mocnost USA nás chránila až dosud pouze před Německem. To bylo sousto, na které jsme neměli.


            • filius je jméno pro papouška?

              • Reakce na příspěvek:

                Vy skutečně nic lepšího neumíte? Přiznám se, že mi vás není ani líto.

      • Stačí napsat, že "nesouhlasím"?😈 



Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit