Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak moc jde Fialovi  modrým ptákům nebo Topkaři Kalouskovi jsme už zažili. Myslím, že dědové a babinky by si místo pmilodaru zasloužili stanovení minimálního důchodu (při řádně odpracovaných letech) kolem 15 tisíc. Cca 45 - 50% průměrné mzdy

     

  • Roušky na 2 cesty tramvají tam a zpět a na jeden nákup, náhubek na 4 hodiny. Jsem důchodce, ale ANO nebu volit za žádnou cenu !

    • Myslím, že Vás nikdo nenutí. Volte si podle libosti. 

  • Můj hlas máte jistý Pane Babiši. Jste nejlepší premiér v dějinách ČR.

    • Hmmm - tak jak se ti vede v Bohnicích na uzavřeném oddělení...?

      Dle tvého příspěvku vidím, že léčba zatím nezabrala...

    • vanhorne

      "Můj hlas máte jistý Pane Babiši." Dekuji mila ovecko, tvuj bacza Bures.

      Opravdu neotresitelna a zavidenihodna vira v proflaknuteho estebaka a jeho slovo, ktere nema vahu ani komariho prdu. A od ktere doby maji v PL Bohnice a dalsich, volebni mistnost? Neco v novinach bylo, ze si firma ANO nechala nedavno udelat nejaky pruzkum, podle ktereho zjistili, ze prave tam by ziskali 99.1% hlasu. Tech 9/10 chybejicich hlasu, patrne pripada na staff a pacienty po lobotomy.

  • No a co?

    To má být vtipné?

    • No a co takhle nekrást mi mou přezdívkou...

  •  Těch 5000,- důchodcům k Vánocům není 100%  jistých...

    Od ledna navýšení důchodů je ze zákona...

    A už jste, Chmelo, viděl a hlavně očichal koblihářův " dárek"  ( úplatek voličům ) ...?!

    On ten dar - nedar  je na cca 2 dny - pokud budou vaši rodiče dodržovat dobu po kterou se rouška a respirátor mají nosit...

    Pokud chtěl koblihář a jeho parta udělat něco pro důchodce, proč ne až po volbách...?!!!

    Určitě by vše stačili odhlasovat - teď to také šlo...

    • Holt, když někdo chce řídit stát jako (svůj) podnik, tak těm "svým koním" musí dát nažrat, aby tahali.

      No a když důchodcům rozdá po 5 tisících a k tomu náhubky, tak budou jistě hodní a nebudou reptat. A že to bude něco stát? Pchee... však on to nedá ze svého a jinde si to zase vezme. Ovečky budou hodné a bude líp (ale komu).

    • Co dal těm stařečkům pan Fiala nebo Kalousek? Nebo fanatička z Top? Taky by rádi rozdávali jako pan velkouzenář, ale nemají k tomu pozici. 

      • No já si myslím, že je lepší nic, než nekvalitní čínské zmetky, které mohou, při jejich použití, seniorům spíš uškodit, než je ochránit...

        • Jak moc jde Fialovi  modrým ptákům nebo Topkaři Kalouskovi jsme už zažili. Myslím, že dědové a babinky by si místo milodaru zasloužili stanovení minimálního důchodu (při řádně odpracovaných letech) kolem 15 tisíc. Cca 45 - 50% průměrné mzdy

           

  • Jégl na Hrad....

  • A proc teda vlastne zrovna duchodcum nejake prispevky , nahubky cokoliv. Proc ne treba blondakum nebo plesatejm ? 

    Jak jsou vubec ti 60 + vice postizeni nez jini. Ti co jsou v duchodu nedostali vyplatu duchodu v terminu nebo jak. Vyhodil je nekdo behem krize z bydleni , zavrel plyn , odpojil elektriku ? Jejich lekar je vyradil z evidence , jsou bezprizorni , smrt na jazyku ? 

    Kdo je potom na tom asi hur . 25 lety napr , nebo 62  lety treba , oba z jedne firmy ktera to neustala  a sla ke dnu .. Myslim ze ten mlady . Ten 60 + muze jit do predcasneho a ma vystarano. Mlady ne . 

    Cele je to jen buresova propaganda nic vic. Brzy budou volby , bures se boji kriminalu a sve minulosti. 

    • josef.chmela

      Protože staří už mají odpracováno a většina z nich už pracovat nemůže a snaží se přežít z 10 tisíc důchodu. A když nějaká firma propustí lidi, mladí mohou pracovat jinde, práce je až nad hlavu. Ale to by se mladým muselo chtít pracovat.  Mladý má vždy na výběr, starý důchodce již ne. Tomu musí stačit důchod, když už pro stáří nemůže pracovat.

      To však ty stejně nepochopíš, protože na to nyní mentálně nemáš. Počkej si ještě min. 50 let až  dospěješ a mentálně dozraješ.

      • Ohanet se vekem je dost ubohe. Nakonec ten chmela ... Jak se zmenily pomery pred virusem a ted u tehle skupiny ? Tak zni moje otazka dedku. Rekl bych ze duchodce to zasahlo v podstate nejmene. Prachy prijdou od statu stejne jako driv. Pokud mladeho vyhodi , neprijde nic , tedy podpora a stress. 

        Chmelo , kolik roku jsi pracoval a kolik jsi stravil v kriminalu , ze mas takovy prd duchod ? 

        Existuje neco jako marketing trhu , funguje nepretrzite a monitoruje pocinani zakazniku. Takze se nemusim divat duchodcum do kosiku co koupili , delaji to jini a jsou za to placeni. Tim odpovidam na dalsi otazku , proc nejake extra doby pro + 65 byla totalni blbost a buresova reklama. Tahle skupina chodila do obchodu cumet a udavat , ne nakupovat. Nahubky pochopitelne nula , nebo tak nejvys tyden stare uslintane a na pul zerdi.  Cili cely ty chmelo cune . 

        Mimochodem , tvoje fotka . Nedavaji ti v nekde ve vybehu dost nazrat , ze meles takove buresoviny , nebo te krmi bures sam . Hadej cim opicaku. 

    • vanhorne

      "A proc teda vlastne zrovna duchodcum"

      Protoze ti tvori jadro jeho farnosti a jak jiste vis, kdo maze ten jede a kdo dostane extra donut ten voli. Tem nejchudsim duchodcum at da, ale at nezapomina na dalsi bidniky, treba ty matky-samozivitelky. Malacova pripad 'rouskovne' vysvetlila prece jasne, duchodkyne nebo manzelky duchodcu si za ty penize mohou zajit ke kadernikovi. Toto uz Malacova nerekla, stastne to zeny,  jinak by mozna musely pouzivat papirove natacky. Matky-samozivitelky jsou porad jeste mlade, krasne, mimo peci o decka makaji, zadne prikraslovani ani bonus nepotrebuji a na toho kadernika si vydelaji. K volbam take nemaji asi moc casu chodit, tak nac jim davat predvolebni bonus. Nejaka podobnost mezi tim prazvlastnim bonusem a predvolebnim uplatkem nebo kupovanim hlasu, je ciste nahodna! Je to zase jenom utok spiklencu na uslechtileho cloveka, ktery nejen, ze nelze a nekrade aj ked vsetci kradnu, ale on ani nesmilni, svaty to muz.

      • V podstatě jsem tento elaborát shrnul do jedné věty. Té poslední v prvním příspěvku . O kadeřníkovi jsem neslyšel , je to pro mne nové. 

        Ovšem má to logiku. Ne každý důchodce má choť o třeba 40 50 let mladší . Čili jejich možnosti přivýdělku jsou mizivé. Taková matka samoživitelka může vstoupit v mladém věku na tenký led šedé ekonomiky a přivydělávat si v těchto těžkých ( Slavných , opraveno cenzurou ) , dobách prostituci . O uplatnění důchodkyñ v tomto segmentu raději pomlčím. I kdyby jim manžel dělal snad pastýře , bylo by to marné . Až na patrně několik výjimek gerontofilie zvaných .Jinak z estetických důvodů patrně neprůchozí . Takže ANO , balíček pro geronty všech pohlaví má smysl. Uznávám že jsem se mýlil a nyní prozřel. 

        • vanhorne

          "O kadeřníkovi jsem neslyšel" 

          Jezisek se letos prasti pres kapsu a duchodcum da na holice.

          >https://www.seznamzpravy.cz/clanek/malacova-rouskovne-udela-duchodcum-hezci-vanoce-pujdou-treba-k-holici-118034<

          • Jak to bude kompenzovat plešatým ? 

  • dzixy

    I když pan Jégl tentokrát argumentuje dosti závažnými fakty, přece mu jenom ušlo, že stát, coby poskytovatel roušek 60+ nemůže vědět, kdo z nich je se zdravím natolik na štíru, že ty roušky by byly pro něj přínosem nebo zbytečné. To ví jenom lékaři, především praktičtí. No a ty zapojit do této giga akce by byl pokus naprosto beznadějný.

    • Ale Vy jste úplně vedle. Té křivácké podlé prolhaní křivopřísežné bestii - soudruhu konfidentovi STB Bureš/babišovi je přece úplně jdno nějaké zdraví důchodců - je to jen další z jeho křiváckých tahů - nákup volebních hlasů. Neb je snad něco jiného třeba tzv. finanční příspěvek 5.000 kč pro důchodce.

      Přesto že věkem patřím mezi příjemce obou "dárků" od té podlé swi.ě babiše - rozhodně si můj hlas ve volbách za to ty .... Bueši nekoupíš.

      • josef.chmela

        O takové voliče ani nestojí. Ten se baví pouze s inteligentními lidmi - voliči. Ty bys mu nestál ani za odplivnutou slinu.

        Mám proti Babišovi také výhrady ale stále je lepší než zloděj a podvodník Kalousek nebo Fiala.

      • Nováku Nováku není nic krásnějšího jak koukat na tebe jak se rozčiluješ.Koukat se na tu tvoji naprostou bezmoc.Nikdy s tím nic neuděláš.To už je úděl celoživotních žalovníčků.

    • Pavel.Jegl

      Ví to nejen lékaři, ale i zdravotní pojišťovny, dzixy. Mají své pojištěnce rozškatulkované. Stačilo je obeslat. V článku o tomu píšu:

      Že vláda nemůže ohrožené a fyzicky či psychicky křehké jedince vyhledat? Stačilo oslovit zdravotní pojišťovny. Ty je znají. Takových lidí je určitě míň než tři miliony, takže vláda mohla ušetřit. Anebo by nemusela šetřit a zaslat těm potřebným kvalitní respirátory a roušky z nanomateriálů, které se dají používat opakovaně.

      • No jo , napad dobrej ale.. Tam se to zase zadrhne na tom srandovnim zakonu , pardon fakt tu smesnou zkratku nevim. Cili zase ni. Nakonec by to skoncilo ze stara Wajtyngrova by je mohla udat , kdyz v kasliku najde nahubky a obojek , nebo co to bures rozesila , ze ji smirujou , neni dementni dylyna a citi se ukrivdena na ychtelegtu. Vona ma nejakou tu cesko VS na hoodne vysokym kopci . Kruh se uzavira. 

  • Nebýt koronavirů, byly by roušky zbytečné pro všechny, nejen ty, co je dostanou od vlády. Ale važme si toho, naši rodiče narození po roce 1900 se prakticky nedočkali žádné úplně nové choroby, my narozeni o pár desítek let později, už jsme se dočkali celého houfu nových chorob, počínaje AIDS a ž po poslední "šlágr" - covid-19..  

  • Dá se toto nazvat chaos? Těžko, je to bordel, ostatně jako všechno co dělá tato vláda nýmandů, tak to stojí za "kulový" !!

    • Poněkud pozměněný titulek článku evokuje myšlenku.

      Všechno "plošné" zavání nerozumem. A teď budu asi vypadat jako "přemoudřelý" jedinec nebo generál po bitvě. 

      Nic proti pomoci seniorům (osobně si 99% z nich moc vážím a moc rád jim osobně pomůžu), ale celý systém mohl být nastaven tak, aby byla k dispozici výdejní místa - a kdo ze seniorů chce a může, tak by si balíček vyzvedl nebo o něj jednoduše (přes  obecní úřad, Červený kříž, Charitu atd. - třeba přes milion neziskovek) požádal. 

      Bylo by to adresné, bez bloudění a nákladů na jednotlivou zakázku.

      No a všichni ti, kteří vykřikují, že od Babiše nic nechtějí - by si to prostě nevyzvedli a bylo by vymalováno. 

      • vanhorne

        "Bylo by to adresné, bez bloudění" 

        Jindrichu, vyborny navod, jednoduchy, srozumitelny a nizkonakladovy, prave proto z pohledu uradu neproveditelny. Dalsi okolnost, Ceska Posta by prisla o mimoradny vydelek, coz by mohlo nepriznive ovlivnit vysi Vanocnich premii pro radu lidi ve vedeni. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit