Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vlastní bydlení je něco co jsem si přála velmi dlouho. Konečně se nám s manželem povedlo dosáhnout na vlastní dům, který nám postavila firma https://keramickedomy.com/ Máme od nich dům postavený novou technologií z keramického betonu. Je to spojení betonu a keramických částic. Díky tomu dokáže dům perfektně izolovat teplo a je pořád pevný díky betonu. 

  • Zdravím, my budeme rekonstruovat a tak jsem se už nějak začal dívat po materiálu kde výhodně nakupovat. Jaké máte zkušenosti, kde s vyplatí třeba kupovat víc materiálu za lepší ceny? 

    • To náhodou zkušenosti máme. Já jsem tohle musela řešit když se u nás začínalo rekonstruovat a potřebovalo se to udělat za co nejlepší cenu. Poznala jsem ,že se vyplatí nakupovat hodně věcí online, protože se to tak dá sehnat hlavně i třeba při větším množství za fakt lepší ceny. 

      • A odkud se to teda vyplatí nakupovat online? Hele tohle by mě fakt hodně zajímalo, kde se po tom prosím mrknout? 

        • Jestli jste ještě nic sama nenašla, tak za mě zkuste https://www.1122.cz/ Tam najdete opravdu mega moc věcí a za fakt top ceny. Super je taky to, že to prostě drží skladem, takže když si něco objednáte, tak na to potom nebudete zbytečně dlouho čekat, což je podle mého názoru dost velké plus. 

  • I v dnešní době se dá stavět celkem rozumně. Stačí si nechat udělat projekt tak, aby se to dalo poskládat vše v systému. Já jsem si vlastně hrubou stavbu vyzdil sám. Akorát třeba na omítky a podlahy, tak na to bych si netroufnul, a proto jsem si na to vzal odborníky http://omitkyapodlahy.cz/

  • My budeme mít co nevidět dostavěno, a tak bych se chtěla zeptat. Kde si nechat nějak výhodně pojistit dům? Víte někdo? 

    • Zkoušela jste se už dívat na nabídky na online srovnávači pojištění? Zkust se tam mrknout. Můžete tam pojištění najívt výhodněji klidně i o desítky procent. 

      • Popravdě ne, nevím o tom. Nevím o tom, že by něco takového existovalo. Kam bych se teda měl podívat? 

        • Tak pak se určitě podívejte na stránky srovnváače pojištění https://www.klik.cz/ Na úvodní stránc si vyberte pojištění, které chcete srovnat a pak tam vyplníte potřebné údaje. Během chvíle pak uvidíte porovnání od všech pojištoven. Když si pak některou z nabídek vyberete, tak si pojištění můžete rovnou online sjednat. 

  • Já jsem chtěla s manželem postavit rychle a levně menší dům. Ale jen povolení trvalo docela dost dlouho. Naštěstí třeba s PBŘ to šlo dobře díky firmě https://pozarne-bezpecnostni-reseni.cz/ , která to kompletně udělá do stavební dokumentace za dobrou cenu. 

  • Nám stačil modulový dům. Krásné bydlení za krásné peníze. Kompletně dodaný dům od firmy https://www.celorocnimobilnidomy.cz/ , který je úplně v pohodě pro rodinu. Hlavní pro nás je, že bydlíme ve vlastním. 

  • milacekpublika

    Na dovolenou karavan určitě, ale že bych v něm musela bydlet? Možná někde na jihu, kde není v zimě taková zima. Nedovedu si představit, že nemám třeba můj velmi oblíbený krb, u kterého si při dlouhých zimních večerech čtu a popíjím svařák nebo můj oblíbený grog. :) Ale karavan mám taky ráda, jezdíme v něm pravidelně na dovolenou po Evropě a vždycky je to skvělé dobrodružství. :) 

    • No, já jsem třeba koukala, že někteří lidé v karavanech nebo dokonce i upravených dodávkách bydlí celoročně. Taky bych to ale asi nezvládla. Mně se ale třeba dost líbí takové ty mobilheimy. To má jeden známý na zahradě a právě v něm žije celoročně. Má tam i skvěle pořešené vytápění. Stačí mu na to bohatě krbová kamna a nerezový komín.

  •  Někde jsem dokonce slyšel, že by v Praze rádi nevyužité byty začali zabavovat, a tak jsem si řekl, že je pravý čas začít svoji jedinou nemovisto chránit i po právní stránce. Založil jsem si přes https://www.alphacitizen.com/cs/ svěřenecký fond, takže se teď přecejen cítím o něco jistěji.

  • mun.go

    Ještě se nezmínila taková drobná věc, jako daň z nabytí nemovitosti (dříve daň z převodu nemovitosti), kterou emeritního prezident prof. Ing. Václav Klaus, CSc. zvýšil na 4%.

    Nikdo se nemá k tomu tento nesmysl zrušit.

    P.S.

    Bezdomovecká iglú, která před časem do Česka přivezla
    dvojice mladých lidí, už překročila hranice Ostravska. Zájem je o ně z
    dalších měst napříč republikou.

    Iglú se šíří Českem

    • Pavel.Jegl

      Daň z nabytí nemovitosti jsem nezmínil proto, že jsem psal o činech současné vlády.

      Tuhle inovaci vymyslela Nečasova vláda. Teď ji ódéesáci (mezitím prozřeli) chtějí zrušit.

      • mun.go

        Možná že prozřeli, leč k činu se nemají.

        Ostatně výše zmíněný emeritní prezident taky prohlašoval, že se budou postupně sbližovat horní a spodní sazby DPH, až se sejdou uprostřed na jedné sazbě ... zlaté oči.

      • Pavel.Jegl

        Je to jasný případ dvojího zdanění, protože lidé si nemovitost pořizují z peněz, ze kterých jim stát už jednou daň sebral (daň z příjmu).

        • Karel

          A případů dvojího zdanění jsou stovky za blahé Kalouskoviny především vyniká Superhrubá mzda s dvojím zdaněním zdravotního, sociálního, a důchodového "pojištění" kdy je tato daň strhávána hned dvakrát(z "rovné" 15% daně se stala nerovná pro chudší(po zastropování až diskriminační kdy běžný pracující nízkopříjmový člověk zaplatí mnohem větší % daně) větší 4% proto super hrubá bez dodatečného zdanění nelze jen tak zrušit) o   a samozřejmě i tkzv poplatky televizní, a donedávna nemocniční, DPH nejen na spotřební zboží, ale i na potraviny, energie, vodu  a jiné pro život nezbytné věci které Kalousek dokonce zvedl na 23%(tato vláda zatím nemocniční poplatky, a DPH postupně snižuje).

          Mimochodem u nás v malé vesnici se platí daň z nemovitosti ve výši tří násobku základní daně takže Praha je na tom ještě dobře.

          Takže super hrubá +různé povinné poplatky  i na nezbytné věci pro přežití a stát má z vašeho platu téměř 80% samozřejmě u vysoko příjmových pracujících občanů je to procento menší(nikdo si nebude normálně kupovat dvacet rohlíků když sní jen deset).

           Hlavně že se z matematiky stal nepovinný předmět i pro maturanty aby si člověk nedokázal spočítat co ho pře byrokratizovaný  a pře umělcovaný a pře soucovaný stát stojí, kdy 1 200 000 podnikatelů, živnostníků a pracujících v soukromém táhnou ten zbytek

  • Všechny vlády po roce 1989 výrazně podcenily otázku bydlení. Pořád bylo něco důležitějšího na práci. Hmmm, a teď by se nám sem tam nějaká králíkárna hodila. 

    • Všechny tyto vlády otázku bydlení abstrahovaly, ponechavše ji neviditelné ruce trhu. Největší chybou byla privatisace bytů ve veřejném majetku a privatisace družstevního majetku.

      Tyto dvě operace přinesly zisk několika málo subjektům a jeho řešení bude ztrátou pro velmi mnoho subjektů - jakákoli podpora bydlení, obecní či státní výstavba, budou hrazeny z daní - peněz uloupených občanům - aniž by bylo možno dát záruku, že některá z budoucích pravicových vlád tento majetek oět nevyužije k vytvoření okamžitého zisku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit