Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na vyžraných fráternících je vidět jak trpěli...
  • Snad z restitucí dostane stát refundaci za 65 let financování mezd a prostředků na provoz církví. Za údržbu restaurování majetku, který byl zařazen do kulturních památek. *12*Vyčíslil to někdo, nebo se o to nikdo nezajímal?
  • Celkově to vypadá, že je restituce jsou snahou zájmových skupin mimo církev ještě urvat z toho, co je ještě k dispozici.
    Církve samy po restitucích kdovíjak netouží. Přeci jen - po těch 65 letech onen slavný církevní majetek (budovy a polnosti) není v kdovíjakém stavu.
  • Restituce nejsou věcí sympatií vůči církvím, nýbrž věcí práva. Chceme dvojí metr na vracení majetku zabaveném komunisty? S kým se tedy bude jednat podle práva a ukradený majetek se mu vrátí? Soukromým osobám ano, šlechtě možná a církvi ne?
    Jaký signál do světa posíláme? Že český lid chce mít právo rozhodovat o způsobu naplňování zákona? Že máme dvojí metr?
    Pokud chceme takto jednat, tak se nám to může vymstít na tom, že Česká republika nebude důvěryhodnou zemí pro zahraniční kapitál....
    • Církve byli vždy správci majetku státu a najednou jsou majitelé??? to je potom majitel (vlastník každý údržbář). *8*
    • To naše právo (zákon vytvořený poslanci) nemá se spravedlností (natož s důvěryhodností) co dělat. Tato restituce je závazek, který asi není spočítaný podle účetních zásad (opatrně, konzervativně) a hlavně, ten výpočet a ani jeho "výsledek" není zveřejněn.
      Když jsme u toho, restituce pozemků fyzickým osobám a náhrady byly vypočítané skutečně podle mnohem horšího "metru" (špatně se ho tu dovoláváte!). Stát svoje závazky převedl na družstva, která prakticky všechna zkrachovala (byla vytunelována) právě proto, aby nevracela ani tu ubohou cenu (určovala se ve výši v době vyvlastnění), o nějakém úroku se ani nehleslo a "zhodnocení" proběhlo tak, že mi les vykáceli, než se úřad po 7 letech konečně rozhodl, že jako jo - že máme nárok... fuj.

      Podle mě státní dluh (závazky) nemá být rozpočítáván (médii) na občany a kojence ale na politiky a jimi jmenovanou reprezentaci aktivní v době vzniku nebo vzniku příčin budoucích závazků. Stále mají motivaci beztrestné zadlužit stát miliardou, když z toho mají třeba jen 50 000 prospěchu. A to samozřejmě ne na nějakém úplatku - možností prospěchu je nepřeberně, proto je nepůjde nikdy taxativně postihovat trestním ani majetkovým právem. Záleží jen na mravní síle a kreditu volených. Říká se tomu monarchie nebo utopie. Nezapomínejme, že demokracie byla a dosud je hlavní zbraní zneužitelnou bolševiky, fašisty i gangstnery! A církevní ideologie není nic extra proti jiným -ismům. Taky jsou to dobré úmysly a podívejme, jaká to např. během konkvisty byla cesta do pekel.

      A ke kapitálu: Budu si moci koupit akcii nějaké církve, když ji platím z daní? Kde je (a kdo vlastní) ten privatizovaný kapitál ze všech těch vln? Proč nemají všichni investoři povinnost mít akcie zaknihované na jméno a nabízet je efektivně na burze? Proč mohou mít miliardové holdingy povinnosti pouhého s.r.o.? Jak to, že připustili právo vytěsnit menšinové akcionáře? Já věřím, že o kapitálu mají rozhodovat jen akcionáři-občané a mají mít možnost jakékoliv (!) akcie koupit a vlastnit a to hlavně u monopolních (státních, církevních) firem.
  • Omluva Němcům a podpis smlouvy o veletunelu přes církve. Vyžraný Duka, co mu z odlulého ksichtu vyčůranost jen kape a za ním posránek matlák Nečas, tvářící se jako když nadloube volovi. Skoro prezident Český, rakouskoněmecký Švýcar Kchárl, mu udělil za tu ližprdelnickou řeč pochvalu a jedničku s hvězdičkou. Kchárl s nejlepším kámošem Kalouskem, na něho musí mít v záloze nějaký hrozný průsery. To předsedovi vlády a ODS z toho jeho odevzdaně hroutícího se výrazu jen čiší.
    • V tom výčtu byla jaksi pozapomněna nejdůležitější osoba současné politické scény a to Karolina Peake, která plní funkci ministrině pro udržení Nečasovy vlády.A kdo je v současnosti víc?!!!
    • Nebo mají všichni úplatky,které jim za to stojí. Proč by jinak pospíchali, aby je nepředběhlo rozhodnutí Ústavního soudu. Také to možná považují za odpustky, kterými si chtějí koupit svědomí za nakradený majetek *16* bráno ironicky. To první je jisté.
  • Komouši, máte to marný, marný, marný. Skončíte v pekle
    • Tam se alespoň zahřejeme. Až nebude ve vašich silách zaplatit zvýšenou energii, třást se ve sněhu pod mostem zimou, budete závidět a chtít do pekla také.
    • Neskončí. Peklo bude plné kněží a jejich věřících až na půdu.
  • Tak to je tedy ha j zl, nemám slov
  • Všichni "politici", co si v tomto tunelu století smočili zobáky, musí být exemplárně potrestání
    od nářezu devítiocasou kočkou přes zavření do klece s pěti nadrženými kočkodany zelenými až po zavěšení za jejich nepochybně zakrnělá varlata na horní futro a do průvanu, každý pravý český vlastenec by měl přijít se svou troškou do mlýna a nezůstat jen u keců... to já např. neprodleně využiju svých mnohačetných obchodních konexí a zařídím,aby na příslušném místě tomu špinavci Pekárkovi z bolševické ODS, co si myslel, že svou vlastizradou při hlasování o tomto megatunelu snad získá odpustek, naši husitští bratři
    (v drtivé většině političtí vězni) udělali ze sracáku trhací kalendář!!! *12* *16*
  • Bez jakéhokoliv politizování platí to základní, že když se něco pomoci malé menšiny bere většině i přes její jasný nesouhlas a dává se to jiné menšině, tak platí to poslední...PŘIJDE DEN !!!...Pak už mnohým zlodějům a pokryteckým bezbožníkům i hladovcům nepomůže ani ten Bůh či jiný svatý ! Tohle jednou škaredě skončí a lidé se budou mstít a útočit tam, kde budou kradeny jejich peníze, které patří právě jim a díky tomu se budou mít hůř všichni skutečně potřební, záslužní i jejich potomci právě v dobách, kdy skutečně není na rozdávání a země smrdí korunou ..Peníze darované tzv.církvím jim boží ochranu užitek a štěstí nedají, naopak budou hořké, pálivé a prokleté v tom co to v budoucnu způsobí za problémy a zlou krev .
  • Ústavní soud rozhodne podle znění Ústavy a ne podle Nečasovy nevymáchané huby !!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit