Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podavani ruky je zvyk nejmene od casu Krista, neli jeste drive. V nejake forme se to tak dlouho praktikuje.
    Za ty roky, dejme tomu zase od Krista , probehlo svetem tolik pandemii, morovych ran a jakeho jeste svinstva, ze se to spocitat neda. Prislo odeslo, jako zmizi tahle koruna. Vubec nechapu proc by melo mizet ted, zrovna ted podavani ruky treba. Nejaky cas se to asi upozadi a pozdeji zase obnovi. Asi jako kdykoli v dejinach lidstva drive. Lidska pamet je milosrdne nedokonala. To je to jedine co nam umoznuje prezivat a dale existovat, ta lidska nefokonalost.
  • Karel

    No jestli ten koronavirus tady nebyl o hodně dříve a teprve v Číně se jej podařilo díky sofistikovanému výzkumu identifikovat a popsat. Vždyť úmrtí na respirační nemoci byly v minulých letech nejen v Itálii ale i jinde ve světě  mnohem větší než obvykle a než zmutoval méně infekční, nejprve na A ve Spojených státech Anglii a Austrálii potom více infekční B Čína jej identifikovala, až na C který nyní řádí po celém světě. Paralela se španělskou chřipkou je ta že jinde v Evropě o chřipce  byly informace cenzurovány,  ale ve Španělsku kde bylo více svobody ne proto pojmenování Španělská(nyní díky pokročilým technologiím nebo všímavosti Čínská). A pokud si vzpomínám podobné plicní selhání s podezdřením na Americkou armádu(šíření od místa dislokace)  bylo nejen ve Španělsku již před mnoha desítkami let, ale tehdy se to svedlo na "technický řepkový olej".

  • Uprostřed koronavirové pandemie přichází ze Saúdské Arábie zpráva, že tamní fašistický totalitní režim nebude napříště vždy aplikovat trest bičování. Tedy údajně. Jiné drakonické tresty, například amputace končetin, zůstávají.
    A to je prý spojenec našeho spojence ???

  • Velmi zajímavý projev slovenského premiéra,poslechněte si ho :

       https://www.facebook.com/OficialRomaneGilory/videos/537691510202103/

  • Podle tajných služeb USA nebyl koronavirus uměle vytvořen

    • podle těch služeb v lednu 2020 USA nic nehrozí , no asi si v létě zmrzku v New Yorku nedáme , neb nás tam ani nepustí a mrazáky nejsou.

    • Opravdu??? A jak se tím nakazili a co zemřeli ti dva odborníci z toho "výzkumného" ústavu ve Wu-Chanu?

      • Sověti by ti to vysvětlili , těm když fouknul antrax neb zapomněli namontovat filtr , naštěstí vítr foukal od města Sverdlovsk, tak těch pár desítek vesničanů umřelo na otravu z jídla , Biopreparat pečínka holt byla nestravitelná.Po tý svačince z Wuchanskýho netopýra teda marodí celý svět , prostě pokrok nezastavíš .No a na okurčičky z Palomares taky nezapomínat neb rakovina skoro u všech vojáků z USA co je povinně pojídali byla jen souhra náhod , či papričky z Bhopálu Union Carbide ty taky dávali.

  • Exekutiva USA požádala o možnost inspekce v laboratřích vojenského institutu ve Wu Chan, odkuď se virus prostřednictvím krys rozšířil do města a poté nosokomiální cestou i po světě.

    A USA, kde počet obětí je za pár dnů vyšší, než počet padlých během Vietnamské války (přesto, že se jedná o kohorty mrtvých rozdílných souborů věkových skupin)  mají na požadavek inspekce plné právo!

    • O Číně je to jasné ať to bylo odkudkoliv a její kroucení typu křištálově čistá a teď nemáme čas , něčemu napovídá , snad miliardářský  dutohlavec Donald nebude chtít licenční poplatky označené shc014.Teď je to únik C19 v ČLR , zítra totéž může být v RF ,či v USA.Teda v RF na to nešli s chřipkou ale rovnou s ebolou tak tam by to mohl být únik první a pro lidstvo i poslední , těžko víme kam kde  došli  ,či jim to zase někdo nezkopíruje jinde.To jsou jen spekulace a v nejstarší demokracii světa (jak si říkají) Velké Británii zapomněli tak nějak po čínsku počítat důchodce v důchodáku na c19, sory jako ale to má taky štávu .

      Sem úplně zapomněl chrante netopýry , vypadá to že to na ně chtějí všechno schodit a do jeskyní napustit CO2 a ještě by mohli přidat i některé človíčky.

      • Přestože USA měly dostatek času se připravit na pandemii,neprovedly nic a výsledek je přímo děsivý.

        Zprvu Trump tvrdil,že se jedná jen o malou rýmičku,která nic neznamená.Jakmile se koronavir tam začal šířit,zjistilo se,že chybí zdravotní pomůcky a tak se trump obrátil o pomoc na Čínu.Ta  stejně

        jako skoro všem zemím,ihned poslala zdravotní materiál.Navíc ještě američané na letišti v Bankogu

        odcizily zásilku zdravotního materiálu Francouzům.V dalším postupu Trump zcela selhal,když dokonce tvrdil,že by bylo možná vhodné,použít desinfekci na léčbu.Sklidil tím posměch v celém světě.Značným způsobem se na koronovíru v USA podepsal i fakt,že skoro jedna třetina Američanů

        nemá zdravotní pojištění a zdravotní péče je dosti drahá,takže raději raději nechodí.

        • pokud něco tvrdím tak si zjistím co nejvíc , Babiš a celá sebranka okolo Zemana tvrdila že to je jen chřipka , Čína celému světu i svému obyvatelstvu tají skutečné údaje , materiál byl zabaven na základě stavu a zákonů USA které to umožnují , pobočce firmy sídlící v USA (tím nehájím ten přístup) , korupce při dodávkách zdravotního materálu z ČLR dosahuje měřítek jaká má jen obchod se zbraněmi v době války , a to že je Trumpeta hlupák ví každý a že se najdou lidi kteří tvrdí že roušky z ČLR jsou to pravé a mi to umíme vyrobit doma ? , viz.ušití a ještě nám předhazuje prezident učící se demokracii od čínských komunistů , kteří vesele prodávají co potřebují doma a nechávají vlastní lidi umírat , že to je to pravé ořechové tak taková zabijačka prasete s anorexií je jen vtipná epizodka.České firmy stojí a místo soběstačnosti ještě musíme děkovat někomu kdo už v listopadu 2019 věděl co je za problém a je nám předkládán jako vzor .S tím pojištěním mate pravdu jediný kdo chtěl základní pojištění pro všechny byl ten černoch Obama , takže tady máte to USA v čele starý domýšlivý hlupák , stejně jako v Lánech stařec opírající se o systém papalášů jak za komunistů a premiérem člověk který je rizikem už jen pro tu svoji nenažranost , zaplat panbůh za Prymulu , ale ten se tam nedostal standartním politickým systémem a už jim vadí a opozici je líto že u toho není , tady je každá rada drahá , ale ono už nejde o houno ale o život , neb ještě jsme nepřeskočili.

          • martinko,máte bohatou fantazii,ještě kdyby byla pravdivá.Je vidět,že posloucháte na ČT pořady

            s propitým Kalouskem nebo ufňukaným Fialou.Bylo by dobré používat k myšlení vlastní mozek,pokud existuje.Většina občanů,ale je vděčná naší vládě za skvělé zvládnutí pandemie

            v Česku.Kdyby,u nás vládla,nedej bože, současná opozice,byly by naše statistiky pandemie tak 

            děsivé jako jsou v USA nebo ve V.Britanii.Doporučiji vám více číst a vzdělávat se.

            • jsem ani jinou odpověd nečekal je vidět že jste přesvědčená anoistka či zemanistka , sory jako já kalouskovec a pod.nejsem a vzdělání nechte na mě a co sleduju též tak až se podvodník Bureš bude klanět bednám ppf z Číny a poradní výbor v čele se Zemanovci budou nakupovat roušky za 10ti násobek místo výroby v ČR vezměte mávátko barvy rudé na srp kladivo našijte žlutou hvězdu a hurá vítat 🙂 ,na rautu nejezte netopýry či luskouny co kdyby to byla ta proklamovaná čínská pravda  , přece na svatý viry nejdou.

            • Zde máte možnost,vidět platy poslanců Kalouska a Fialy a premiera Babiše :                                                                     1. Babiš,                                 2.Fiala,                       3.Kalousek . . .   telefon, internet                            0,-                                    16.462,-                        31.004,-   za ubytování                                 0,-                                    204.000,-                     204.000,-  za kanceláře                                 0,-                                    362.400,-                     211.640,-  na reprezentaci                             0,-                                    117.600,-                     117.600,-  na cestování                                  0,-                                    366.000,-                     328.800,-   na odborné konzultace          75.211,-                                  181.000,-                     180.000,-   na asistenty                          468.000,-                                 430.000,-                      430.000,- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ za rok, mimo výplatu:       543.211,- Kč                     1.677.462,- Kč           1.503.044,-Kč             Kalous v té sněmovně ordinuje i s letoškem skoro 28 roků. A když to přepočtu na skutečnost roku 2016, tak je to nějakých 42.085.232,-Kč v náhradách od pracujících. Ty jsi vlastně už probydlel, procestoval, protelefonoval, prokonzultoval a proreprezentoval 4/5 dotace na Čapí hnízdo. 







              • Reakce na příspěvek:

                nepochybuju že pro čobolského zbojníka by to byly jen drobné a Kalouskovi bych to dal klidně k náhradě , akorát náhrady dotací jsou řádově jinde , takže burešova famílie by platila do stého kolena , ale Vám i mě už to bude asi šumák (to 99 koleno)😎

  • Když někomu nevoní pravda tak vás smaže. Jo demokracie plná ústa, ale skutek utek že pane Jégl?

    • Pavel.Jegl

      Nezaměňujte pojmy, Zdeny. Nadávka není názor a hulvátství není pravda. Diskuse nemá sloužit k výměně urážek.


      • Až někoho urazím budu to vědět.

  • R<1 důvod k 🙂

  • Prymulovská sekta vyznavačů rouškové věrouky se nám snaží vnutit obtěžující roušky pod heslem "S ROUŠKAMI NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK !!!"

    • josef.chmela

      Bez komentáře. Na výlevy bezmozků se prostě nereaguje. Bohužel, i s takovými tady musíme žít.

      • Tvoje výdechy vytváří na vnitřní straně roušky bakteriální žumpu, která škodí. 

    • Ty nahubky nejaky smysl maji . Ovsem .... Zase na druhou stranu . Vseho s mirou. Sikana typu nahubek v lese kde neni kilometr v okoli zivacka nema take smysl. Pripadne osamocena navsteva na hrbitove ... 11 prikazani Nanakazis !! 

      Naposledy tady neco takoveho bylo pred presne 100 lety , tak se zeptejte pametniku co s tim .. Ten cesky epidemiolg si spatne nevede . Pokus / chyba , ale to uplne vsichni. Tech chyb moc nedela. Nejsem v CZ , jsem v jine zemi. Ani bych tam nyni za tech podminek nesmel. Predminuly tyden jsem byl na zvlastni memorandum v Italii , mimo jine. Tak si dovolim srovnavat. Lepsi trocha az snad hysterie , nez na to ze zacatku kaslat - nekdy doslova - a potom to takhle dost draze urovnavat . 

      Cesky model - zabrzdit virus a nedat mu sanci se prenaset , po urcite dobe sam zahyne , neni spatny. Disciplinu a kazen az dejme tomu teror trochu , bez toho to nejde nikde. Kdyz se to podari , ty hadry pres prirozeni , jak jsem videl jednu odusevnelou Heeerecku v CZ novinach , mely svuj smysl. Jinde je ted zavadeji v jistem meritku. Doprava , obchody, vsude kde je vetsi koncentace lidi. Smysl to opravdu ma i kdyz je to otravne. Na vecne casy to neni , to nebyl ani ten Konev , jak jsem se ted docetl. 

  • Změní životy (?!)- to se týká  ostatně také:

    - všech RNA virusů, nejen 2019 CoViD všech známých typů

    - ale i DNA virusů

    - Mycobaxteria tuberkulosae

    - Mycobacteria leprae

    - Plasmodia falciparum, Plasmodia vivax, Plasmodia Malariae, Plasmodia ovale

    a mnoha dalších infekčních agens, kterým padá za oběť násobně větší množství lidských životů

    • Mě by zajímalo, kam se poděla tzv.španělská chřipka. Nakazila a zabila daleko více lidí a najednou byla pryč a to i bez očkovací vakcíny.

      • Pavel.Jegl

        Odezněla zejména proto, že:

        Lidstvo získalo imunitu stáda - viru ubyli hostitelé

        Dědičný materiál viru mutoval - mutace většinou vedou k oslabení  virů

        • Spravne zmutoval . Na SARS , nasledne Covid 19. Mimochodem , zacal uz nekdo se sbirkou na Morovy sloup , az tohle odezni postaveny? Nejaka neziskovka , naprosto nezistne pochopitelne ? Vraci se to tak jednou cca za 100 let , vzdy s obmenenou / inovovanou  tvari. Mor , cholera , Tyfus, anglicky pot , nestovice ... Ta " prvni " vetsi dochovana morova vlna ze 14 stoleti , trvala asi 350 let. Takze uz mame asi 3 mesice za sebou. Tedy , jestli ta tehdejsi vlna ted jen po nejake pauzicce dal nepokracuje .. Tvrdy dopad je vzdycky tak 3 5 let, potom to mizi. Takze uvidime. 

        • Děkuji...

        • Souhlasím - hlavně RNA virusy (díky své jednoduchosti) podléhají mutacím ve zvýšené míře. S tím souvisí např. každoroční očkování proti "obyčejné" chřipce, která svou strukturu mění během jevu, který lze nazvat "oběhnutí zeměkoule"

          A srovnání epidemie "španělské" chřipky (1918-19) s chřipkou, způsobenou 2019-CoViD (nyní) laskavý čtenář najde na - za povšimnutí stojí  zejména vztah počtu všech nakažených k celkovému počtu obyvatel zeměkoule...

           https://magazin.aktualne.cz/spanelska-chripka/r~668ef38e7e5f11eaa6f6ac1f6b220ee8/?utm_source=volnyHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=default&utm_term=position-1&utm_campaign=Aktualne

            

          • mun.go

            Právě tato mrcha (SARS-CoV-2) mutuje jen zvolna, neboť má genom o velikosti zhruba 30 000 bází, což je na RNA virus hodně.

            Jak SARS-CoV-2 mutuje?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit