Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Autor článku je nezajímavý manipulátor s fakty, nepoznamenatý ani minimem ekonomického rozhledu, takže dokáže zcela cool plést páté přes deváté.

    Hledat vysvětlení je možno začít zde zde: Pokud jste v loňském roce poskytli finanční dar, můžete toho využít a
    snížit si základ daně. Má to ale svá pravidla. Jakožto fyzická osoba si
    můžete dar odečíst v případě, že



    • hodnota tohoto daru byla alespoň 1000 Kč,

    • hodnota daru byla více než 2 % vašeho základu daně.



    Stačí přitom splnit jednu z podmínek. Hodnota se počítá souhrnně,
    tudíž pokud jste darovali 10× částku 100 Kč, máte souhrnně 1000 Kč a
    podmínku jste splnili.


    • Synu, jestliže někomu něco dám, činím tak z křesťanské lásky k bližnímu, pomáhám tím jedinci, který je na tom hůře než já. Samozřejmě když je možné odečíst si ten dar z daní, proč toho nevyužít. Ale důležitější je hřejivé vědomí, že jsem pomohl někomu, kdo to potřebuje.

      • Vy jste zjevně nečetl článek, takže netušíte, čeho se moje poznámka týká, ale přesto napíšete rekci. Nepřijde vám to poněkud neužilé?

        Jinak: žijete ve stejném bludu, jako autor článku. Dar si v ČR není možno odečíst z daní. Záměnu procesů "odečíst z daní" a "snížit daňový základ" uvedli do života čačtí investigativní novináři počátkem devadesátých let a vida, jak je nesmysl trvanivý.

        Pokud já někomu něco dám, chci mu prostě pomoci. Nejsem křesťan, nemohu tak činit z křesťanské lásky. To neznamená, že nejsem schopen empatie či soucitu, často neznalými vydávané právě za křesťanskou lásku.

        Podarovat šnorera je obyčejem slušných lidí mnohem déle než dva tisíce let, kdy o křesťanství nebylo ni tuchy.


  • KIMCID

    Dávám peníze státu. Ten pak posílá peníze sirotkům do Sýrie,boj proti terorismu v Afghánistánu,Uprchlíky v Řecku.Tak že asi tak 😉

    • Anebo na odbahnění Kchárlových rybníků, nebo nákup Kalouskových padáků kterými parašutista seskočí jenom jednou a to rovnou do rakve a pak se vybírá pomoc jeho truchlící rodině. To asi bude ta charita....🙂 případně jiná charitativní pomoc polistopadovým demogratyckým "soudruhům" cirka pět bilionů korun mínus.....

  • Ve Velké Británii dá průměrný obyvatel na charitu ročně 156 liber šterlinků, to je zhruba 4700 korun českých. Průměrný Čech dá charitám korun zhruba 800.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    No já dávám na charitu ročně několik tisíc. Jestli ono to nebude tím že jsem průměrný Moravan...?😯

    • felix.julec

      Ad realista xxx Taky jsem si všiml,že hokej hrají taky jen Češi,Koruna je česká,Svitavy jsou v Pardubickém kraji,Dačice zase v Českobudějovickém.

      • VŠECKO JE ČESKÉ. 🙂 I Slovensko je české. Jen nechápu proč se to Slovákům nelíbilo a trhli se. I Podkarpatská Rus je česká. Měli bychom ji chtít po Ukrajincích zpátky. Se divím že i Polsko a Rakousko není české. Na ty si asi Praha netroufne bo by ji poslali do pr..ele....😉

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit