Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V jednom pražském zdravotnictví je zaměstnaná uklízečka bulharské národnosti a ta je schopna vytřít jedním hadrem cca 150-200m2 podlahové plochy vč.záchodu bez prkénka a mušle.Nevím kolik jí za tak pečlivou práci platí a kontroluje.Již se nedivím za zhoršenou čistotu ,která tady byla před r.1989.Dnes je to ve stejném stavu a daleko horším,protože k nám jezdí na léčení a naše náklady různé existence z EU i východu a jihu.To je skutečnost,kterou jsem viděl na vlastní oči.
  • Jestli tu práci žádný český občan nechce dělat za nabízenou mzdu, pak to prostě znamená, že nabízená mzda je příliš nízká a je třeba ji zvyšovat, dokud nabídku někdo nepřijme - i kdyby pak pečovatelky měly brát třeba sto tisíc měsíčně. A pokud by zaměstnavatel zkrachoval, kdyby měl platit adekvátní mzdy, pak prostě má špatný obchodní model a musí začít fungovat jinak, třeba investovat do pečovatelských robotů.
    Nabírání levných pracovníků z Ukrajiny je podvod a oddalování nevyhnutelného. Kdyby zaměstnavatel Ukrajinců měl zaplatit i všechny externality, zejména zvýšenou kriminalitu v místech výskytu ukrajinských imigrantů, nemohlo by se mu zaměstnávání Ukrajinců vyplatit.
  • Nechápu nenávistné komentáře k tomuto problému. Na našem trhu práce je silný nedostatek pracovních sil a vidím to sám v naší firmě, kde získat do dělnické profese člověka i za rozumné peníze je prakticky nemožné. Znám dvě zdravotní sestry pracující jako pečovatelky v různých ústavech i v oblasti soukromé péče a jsou to velmi pracovití a patřičně vzdělaní lidé, kteří zde žijí již mnoho let. Také jsem přesvědčený, že právě díky zásahu z pozice ministra je velká šance vyhnout se tomu, aby byli najímaní lidé odíráni různými bandami zprostředkovatelů a parazitů.
  • Nevíte proč u nás Češi za naše peníze studují a nic pro nás nedělají?Asi je čas nechat je to zaplatit.
  • Otázkou je, zda z nich ministryně udělá agenturní otrocké nevolníky. Je běžnou praxí, že ráno čeká na práci npř. 100 pracovníků, agenturní pasák jich vybere 30 a ostatní pošle pryč, bez nároku na cokoliv. Dobrý pracovně právní vztah, že paní ministryně? Po určité době nemají tito lidé ani na žrádlo, tak začnou krást, vyhledávat měkké cíle loupežného přepadení, aby se dostali k penězům, dobrá společnost, že p. ministryně. Vy to nevíte? Tak jste buď zcela blbá a vaši podřízení také, nebo nemáte zájem toto řešit. Tento stav vám však nevolničtí otroci neuvedou neboť doufají, že na ně také přijde řada výběru a něco si vydělají, aby se najedli a odcestovali domů. Samozřejmě se jedná o občany EU i mimo EU. Jinak vás trošku nasměruji Plzeň, Borská pole - průmyslová zóna, myslím, že máte paní ministryně dost možností provést vlastní utajené šetření.
  • Svůj vliv má i prodloužený odchod do penze, kdy se mohli děti o své rodiče postarat o 5 let dříve a nemuseli se starat cizí, kteří k nim stejně vztah jako děti mít nebudou a náklady, dvakrát více než činní důchod potřebných - prostě havloidní kapitalismus. Kde jsou plamenné řeči (lži) církve před církevní restitucí o pomoci potřebným. Již za to je ten Bůh nemůže mít v oblibě - lháře pro vlastní prospěch.
  • Firmám nejde o to hledat české pracovníky. Hledají někoho kdo bude otročit za malý prachy. Jestli to budou Ukrajinci nebo Mongolové je jedno... Hlavně aby makali a drželi hubu a krok.
    Když na to přijde tak firmám chybí přímo 5milionu levných pracovniku. A stačilo by aby ministerstvo povolilo otěže a autobusama je přivezou odkudkoliv.

    Kdyby fakt chyběli llidi, tak by firmy s uchazečem a nejednali jako s onuci.
    Ale teď zpět k tématu ukrajinské zdravotnictví.
    Já měl tu čest s ukrajinským doktorem... To jak jedna s pacientama za zenitem, když sebou nemají doprovod, kterej by jim za takový jednání dál přes zobák si nepřejete ani představit. Když si člověk stěžuje tak se mu dostane odpovědi formou smutných oči a vety "a to ještě bude hůř". Každej tady má představu že taková Ukrajinka sestricka bude makat protože se bude bát... Houby bát, ta tady bude jen kvůli prachům a moc dobře ví že za ní žádnou náhradu nemáme a navíc ji je u zadku co si o ní budou ve městě, v bydlisti nebo na pracovišti myslet .
  • budou parazitovat ve špitálech? No nazdar! To se teda tady moc pomějem. Misto zaplacení běžné mzdy našinci tak tady zaměstnáme cizokrajný balast? Fuj! Balast se tady bude chtít navíc uchytit, asi i rozmnožovat. Budeme se nakonec podílet na polidštění křováka co vydává zvuky v azbuce.
  • České zdravotnictví jde do kytek. Naši doktoři a zdravotní sestry vystudovaní podle přísných standardů odchází za lepším platem do západní ciziny a naše vlády zalepují tento problém doktory a sestrami z Ukrajiny a jiných východních a afrických států, kteří tyto standardy nedosahují ale zato jim stačí místní platy. Že na to doplácí český pacient je jim jedno.
    • Je tam sděleno něco navíc. Takto se rabují ti šikovní do ciziny a vlastní země strádají. V naší "okresní" nemocnici už češtinu člověk jen tak neslyší.
      Život je otázka priorit. A schopnosti vést zemi. Naši zemi vedou neschopní nýmandi. Umožňuje jim to neschopný volební systém. To je to, co jsme tak dlouhá desetiletí nesvobody chtěli? *16* *16* *16* *12*
      • K tomu stačí .6 let i více jsi studoval ?Zaplatíš cca 100000 Kč za semestr jako zálohu a po praxi v cizině dostaneš zpět cca 50% na další rozkvět našeho zdravotnictví.Nevrátíš se ,vše propadne lidem zde na rozvoj a platby cizinců.Za Husáka běžný standard.To samé i u dalších profesí.Platově zvýhodnit techniky a další pracovníky,kteří přinášejí hodnoty lidem a tomuto státu.Komedianti průměrné platy a ne exes jako je nyní.Sudeťácká chalupa v Kytlici cca za 7000 Kčs a dnes se prodává za kolik milionů.Proto si víc vážím K.Gotta,který si jí postavil za vlastní.Nebo za jeden natáčecí den 20000 Kč.Opravdu nemorální a to nepíšu o některých sportech a tzv.umělců.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit