Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V uhlí to zas tak není. Chce to nakládat kamiony co jen projíždí, nebo jedou dále než 100km na vlak. Omezit leteckou a lodní dopravu. Neházet odpadky do vody apod. Navíc Země potřebuje spalování fosilií. Rostliny potřebují CO2 k tvorbě kyslíku, který zase potřebujeme. my.

  • gaheris

    Když to uhlí nechceš tak ho milá holka prodej, nebo i dej, on si ho někdo rád vezme!

  • Už tady máme plod práce DUHY, zvýšení ceny elelktřiny o cca 20 % a to nás ještě čeká zvýšení ceny plynu k otápění bytových domů až o 41 % (20 % plyn + 21 % DPH).

     Je to, mimo jin zvýšením nákupních cen na burze díky zvýšené poptávce kvůli německým opatřením pro  neutrální uhlíkovou stopu Německa. Zaplatí to celá EU.

    • Obchodováni na burze s elektřinou je zvěrstvo. Už v tom, že máme elektřinu stále dražší, tak že to není pro nás, lidi, ale pouze pro "byznysmeny s energiemi". 

      K hnutí Duha, ta šílenka citovaná v článku, nedala absolutně nic, co by bylo řešením za náhradu uhlí. Jen tupě žvanila dokola o tom, že je uhlí třeba zakázat co nejdříve. Ale čím je nahradit konkrétně  a  jak by to mělo postupovat v čase, to neví. A já topím právě uhlím. V kotli splňujícím požadované emisní nároky.  Tak "vo co sakra gou"?!" Proč jsem si ho musel zakoupit?! Podotýkám, za své, ne za dotace! S jasně danými daty, do kdy "splňuji" emise. A nyní slyším, že uhlí je fuj. Kdo mi vrátí ty vložené peníze za splněné emisní požadavky? A čím nahradím uhlí? A co mne to bude zase stát,než přijde další pitomec s dalším "promyšleným" plánem na snižování emisí?! O tom ta šílená nýmandka nemluví! A teď si to vynásobme počtem podobných lidí, jako jsem já. Tito hlupáci a nýmandi mne vysoce uráží svou tupostí. Moje trpělivost má omezené meze. Nevím, kdo stojí za hnutím Duha a platí ho. Aby pro něj dělalo tuhle špinavou práci. Ale nabízí se to zcela evidentně. Uhlí bude nahrazeno něčím jiným. Protože byznys! Spalovací motory budou nahrazeny protože proč? Protože byznys! Ale proč tyto byznys špinavosti máme zaplatit a odskákat  my? A proč v tom naši politici nic nedělají?! Ale naopak, jedou v tom s těmi šmejdy!😈

  • G94003

    Jediná známá technologie, která dokáže ve větší míře omezit antropogenní produkci CO2 na této planetě je jaderné štěpení.

    Dokud to budou zelení fanatici odmítat, nemá žádný smysl je považovat za ochránce přírody či biodiverzity, ale jen za aktivisty, kteří netuší, co říkají a Zemi v mnoha případech jen škodí.

    Rozumný plán na výrazné omezení CO2 se může skládat jen z těchto 3 věcí.

    1/ Jaderná energetika

    2/ Podpora výzkumu nových technologií (a nikoli zvrácená podpora jejich neekologického a neekonomického nasazení v době, kdy ani zdaleka nejsou konkurenceschopné a prakticky ještě nedokáží prospět celku)

    3/ Úspory

  • Extrémní akce typu přivazování se ke kůrovcem napadeným stromům a lezení na chladicí věže jaderné elektrárny jsou extrém (který hnutím jako je DUHA spíš škodí), na druhé straně to co tvrdí bývalý prezident Klaus, tj. že neexistuje žádné globální oteplování ani klimatická změna, je druhý extrém. Obojí je špatně, je potřeba být někde uprostřed a reálně zjištěné problémy řešit, ne o nich jen žvanit. Což už kdysi konstatoval Jan Werich v jedné ze svých písní:

    Ještě že svět má tu

    řadu delegátů

    kteří hovoří a hovoří

    jak maj v cuku letu

    formulovat větu,

    že i když svět hoří neshoří... atd

    Mimochodem: Jaká uhlíková stopa vznikla při výrobě jachty, kterou se Greta plavila do New Yorku ? Jakou uhlíkovou stopu zanechalo cestování mnoha státníků na klimatický summit ? Jakou uhlíkovou stopu zanechává cestování mnoha poslanců na zasedání našeho parlamentu kde pak jen žvaní o trestně stíhaném (vlastně už nestíhaném) Babišovi a abolici ? Jakou zelenou stopu zanechává tzv. "těžba bitcoinů", kterou se zabýval i některý z našich milých pirátských (se zelenými spřízněných) poslanců, a ještě k tomu za státní peníze ? Atd, atd...

  • dzixy
    Kdo je vlastně šéfka Hnutí DUHA Anna Kárníková? Ať je kdokoliv, čímkoliv, vítězí "ředitelka DUHY". A o tom, co je DUHA je již popsáno dost. Nic, co by ji dělalo čest a dobré jméno. Duháci i ostatní "zelení" jsou jako ostatní neziskovky jenom vyžírky státní kasy a zdroj nevraživosti.
  • josef.chmela

    Když té blbce dá za to její nesmyslné plácání nějaký peníz, tak proč ne. Využívá pouze hlouposti druhých, že ji to platí a poslouchají ji.

  • Stále je jen slyšet SNIŽOVAT UHLÍKOVOU STOPU ale jak konkrétně? Větrníky jsou fajn, ale všechno neutáhnou. Fotovoltaika je natom podobně.  Nemluvě o tom že na výrobu těchto produktů nutně vzniká opět uhlíková stopa. Vody pro hydroelektrárny asi taky nemáme nazbyt a o jádru je škoda mluvit. AŽ NĚKDO OTEVŘENĚ ŘEKNE MÁME UŽ STO LET OD TESLY VOLNOU ENERGII POUŠTÍME JI VEN pak nadšeně řeknu ano, hned zítra dám svou benzínovou motorku do šrotu. Dokud ale není vidět žádná alternativa, tak opravdu nevím jak chtějí uhlík snižovat. Jen kecy kecy kecy.....

  • Nedivte se jí, protože ona patří k národnosti, která by ráda ovládala celou zemi. Nejlepší ji bude ihned poslat do zádele. V České republice je kretténů registrovaných v hnutí Duha asi 5000 a těchto pár kretténů by chtělo diktovat České republice co má dělat?

    • mun.go

      Kdo "ona"? Myslíte tuhle - jakou má podle vás národnost?

      PhDr. Anna Kárníková: Zástupkyně ředitele odboru poradců a poradkyň a vedoucí oddělení pro strategické vládnutí. Analytička, projektová koordinátorka. Působila v
      pražském zastoupení nadace Friedrich-Ebert-Stiftung, pracuje také jako
      místopředsedkyně komise ČSSD pro lidská práva a rovné příležitosti.

      ---

      Celou (tehdejší) zemi už téměř ovládlo římské impérium. Římané zůstali také na Britských ostrovech a po nich zdědili světovládné choutky Anglosasové.

      Anglosasové ... kolektivní označení obvykle užívané k popisu kulturně a jazykově spřízněných kmenů žijících na jihu a východě ostrova Velká Británie zhruba od poloviny 5. století až do doby normanského dobytí země v roce 1066. Anglosasové hovořili germánskými dialekty a podle Bedy Ctihodného byli potomky dvou mocných germánských kmenů, Anglů a Sasů původem ze současného severního Německa, a Jutů z dnešního Dánska.

      Early Anglo-Saxon history (410–660): The early Anglo-Saxon period covers the history of medieval Britain that starts from the end of Roman rule - viz: Anglo-Saxons

  • Prozacatek muzem topit DUHOU az duhacci dojdou vratme se zas k uhli!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit