Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Domnívám se, že ministerstvo školství nemělo vyhovět požadavkům zaměstnavatelů ve věci ekonomických témat u závěrečných učňovských zkoušek. Je to v podstatě zátěž, která může snížit odborné znalosti tím, že ekonomické předměty budou na úkor odborných, profilových. Zaměstnavatel nemusí mít ekonomicky vzdělaného učně, protože zakázky vybírá on, a také on provádí ekonomickou agendu, ne zaměstnanec. Tyto požadované vědomosti naopak budou prospěšné těm vyučencům, kteří se budou chtít osamostatnit a vyřídit živnostenský list. Těm to přijde vhod. Ale požadavek zaměstnavatelů je spíše šikana na učních, kteří stejně ve většině případů do firem nenastupují. Ministerstvo opět prokázalo svou malou znalost potřeb učňů pro praktický život. Bodejť ne, když jej řídí úředníci, od praxe vzdálení míle a míle.
    • Ale zase indoktrinace, proč je ekonomicky výhodné že stát dostane většinu peněz z výdělku je nutnější než potřeba aby řemeslník něco uměl... Že nic neumí? To není problém... přeci nezapomeňte, že zároveň chtějí zrušit možnost opravovat si v domácnosti věci bez certifikovaného "odborníka".
      Takže i když nic umět nebude, klientela se najde... už jen kvůli razítku :)
  • Tak, správně. Ještě by měl každý řemeslník povinně složit zkoušku z marxismu-leninismu. *8*
    • *1* *1* Tvá ironie je namístě *1*
  • To je podle mně pro většinu řemesel zbytečná věc. Účetnictví dělá většině řemeslníků odborníci a ne oni sami, protože na to ani nemají čas.
    A pokud je řemeslník šikovný, tak nepotřebuje žádné další doporučení, protože jde od zákazníka k zákazníkovi a každý mu může utrhnout ruce.
    Takže šikovný řemeslník často neví, kam jít pracovat dříve.
    A že se nikdo na řemesla nehrne, no to je podle mne proto, že řemeslná práce hlavně současným mladým lidem dost smrdí a je velmi náročná. Většinou se u řemesla práší,je tam horko, nebo chlad, musíte často dělat při nedostatečném osvětlení, často ve výškách, ve stísněných prostorách atd. Koho to ale baví, pro toho je to skvělá seberealizace a radost i bez mistrovských zkoušek. Zdraví váš řemeslník *4*
    • Dnes je "in" sedět v klimatizované pracovně u PC a u mobilu. Zvláště ženské se tam hrnou. *2*
  • ... degen degenů BIJEC by tedy neprošel :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit