Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mladí studenti, kteří chcete spasit svět , souhlasím s vámi , nežli připomínat okupaci a uctít památku všech těch co se obětovali proto aby jste dnes mohli svobodně studovat.Půjdeme na ulici budeme manifestovat ale to musíme odložit vše co bylo vyrobeno z ropy s pomocí velkého množství el. energie  , stabilní a nedegradované povětrnostnímu vlivy. Takže  sundat plastové tenisky , pokud nejsou z recyklovaného papíru, svléci oblečení , pokud jste si ho sami neušili nebo neuštrikovali,O mobilech ani nemhluvě protože težba nerostů se bez fosil. neobejde a pak můžete mudrovat. Jinak se učte ať vynaleznete něco nového, protože na ulici je každý hrdina , ale když má něco pořádného udělat, tak skutek utek. Jako PR dobrý ale to už tu bylo, něco nového.

  • Cha,cha, cha,kdo to organizuje netiskovky, význam protestu odpovídá výkalu Blbunu nejapnému.
  • Čeští středoškoláci - a vlastně všichni obyvatelé Čech a Moravy by si dnes měli především připomenout, že den je dnem výročí anexe zbytku české a moravské části území ČSR (po zradě Slováků vedených Tisem), která proběhla 14.-16.3.1939, kdy bylo obsazené zbylé území Čech a Moravy Německem - po naplnění ustanovení Mnichovské smlouvy, uzavřené mezi Německem, Italií, Francií a Velkou Britanií - anektováno a zřízen "autonomní" Protektorat Böhmen und Mähren 

    - smlouva o jeho zřízení byla koncipována podle francouzského vzoru - východiskem byla smlouva, podepsaná ministrem zahraničí Francie a tuniským bejem 12.5.1881, podle níž byla nadvláda Francie nad Tunisem na tuniském území praktikována.

    Protektorat Böhmen und Mähren byl vyhlášen 16. března 1939 výnosem o zřízení Protektorátu Čechy a Morava.

    Je nepochybné že anexí zbytku území Německo (i Slovensko - co vytvořilo samostatný Slovenský štát) flagrantně porušilo Mnichovskou dohodu, kterou s Italií, Francií a Velkou Britanií 30.9.1938 uzavřelo a ČSR potupně vnutilo.

    Z pohledu mezinárodního - i tehdy platného československého - práva se jednalo o
    maskovanou formu nelegální anexe území.

    • Pane Janáku, je zcela zřejmé, že velmi často nesouhlasím s Vámi uváděnými příkrými hodnoceními, ale tentokrát zcela souhlasím. 

      Tento den bychom měli se vší pokorou vzpomenout na den, kdy jsme doplatili na bezmeznou důvěru se "spojencům", kteří nás prodali. Na den, kdy jsme zažili velké ponížení jako stát a národy v něm žijící. 

      Nemám potřebu někam vyrazit a hulákat naučené slogany na Václavském náměstí, jen tiše sklonit hlavu a nezapomínat.

      P.S. Je docela s podivem, že se na dnešek přes sociální sítě nesvolávají v Praze žádní vlastenci. Tohle výročí se jim nehodí? Kde jsou "aktivisté a svědomí národa?"


    • Neutralitu Stalinova SSSR zaručovalo jednání o "Paktu Ribbentrop-Molotov" - t.j. smlouvě o neútočení mezi Hitlerovým Německem a SSSR, podepsaná v Moskvě 23.8.1939

      Smlouva se jmenuje podle dvou vyjednavačů - Joachim von Ribbentrop (ministr zahraničí Německa) a Wjacheslaw Molotoff ("lidový komisař" zahraničí SSSR za Stalina).

      A jednání o smlouvě probíhala už dříve - v roce 1936 Besonov jako nový obchodní představitel do Berlína, měl jet do Německa podepsat pouze obchodní dohody. 

      Ale už prosinci 1936 dal ministru financí Hjalmaru Schachtovi najevo, že je zplnomocněn jednat i o politických otázkách. A tak začaly rozhovory o smlouvě o neútočení mezi Německem a SSSR aby v únoru 1937 byl dokončen první projekt smlouvy.

      Ostatně je známo, že v dějinách Německo mělo k Rusku vždy blízko - i ve 20. století. V době, kdy bolševické Rusko sklízelo opovržení ostatního světa za zvěrstva, spáchaná za "revoluce" a potom za občanské války, mu podalo ruku Německo.

      A Berlín, co podle mírové smlouvy z Versailles nesměl mít velkou armádu, tak ten podle smlouvy z Rapalla, uzavřené v roce 1922, cvičil svou armádu – reichswehr – v Rusku. Dokonce se na tamních vysokých školách vzdělávali i němečtí důstojníci.

      Existence smlouvy, včetně tajných dodatků, byla sovětskou vládou vehementně popírána až do roku 1989. Vladimír Putin sice připustil, že pakt byl „nemorální“, ale zároveň to obhajuje jako „nutné zlo“

  • Merkelovskými propagandisty do zblbnutí omílané téma o šetrnosti k životnímu prostředí přináší výsledky. Vedle zohyzdění krajiny tisíci větrníky a zastavění rozsáhlých pozemků s ornou půdou jedovatými solárními panely a rekordně rostoucí cenou energií zasáhlo merkelovské ekoteroristické šílenství i školáky, a to přímo do srdce, a tak školáci svojí plamennou láskou k životnímu prostředí a k aktivitám za lepší klima se rozhodli změnit svět a spasit nás všechny nechápavce před osudem dinosaurů. Studentíkům odpouštím a chápu jejich nadšení a naivitu, neboť zatím neví o životě nic, protože nemají žádné životní zkušenosti. Ale zákulisním manipulátorům, kteří si z nadšených studentů dělají úderné oddíly mající za úkol prosadit temné parciální zájmy, bych vzkázal, aby nezneužívali lehce zranitelné skupiny obyvatel k prosazení svých obskurních cílů.
  • Studenti, kteří zaplnili náměstí, byli vybaveni transparenty s nápisy jako "Dinosauři si taky mysleli, že mají čas", to je roztomilý nicneříkající slogan kreativce eléva. Dinosauři nemysleli, ostatně dodonové také ne - v průběhu existence planety vyhynulo kmenů, rodů a druhů nepočítaně, ale ne všechny jsou kchůl, že. Starší ročníky mezi v článku zmíněnými podpůrnými akademiky vědí, že Brontosaurus to nepřežil a zjistili, že sami přežili rok 2000 a dokáží jistě zpaměti vypočítat frekvenci módních vln a v duchu zhodnotit jejich možný ekonomický přínos v podobě grantů.

    Poté následovalo prohlášení, ve kterém zaznělo varování před nečinností politiků v otázce snižování emisí. Podle studentů je zásadní, aby politici přestali ignorovat prokazatelně existující problém změn klimatu a začali prosazovat aktivní opatření, která jej zmírní.

    To je líbivý nesmysl. Politici nemají žádné možnosti, jak snížit množství emisí produkovaných současným kapitalistickým průmyslem a zemědělstvím. Jedinou cestou k snížení emisí je snížení spotřeby surovin a energie, a to je možné pouze na straně spotřebitele.

    Který stávkující jako první přišel na demonstraci pěšky ze vzdálenosti větší než 1 km a odložil ajfoun alespoň na dobu trvání demonstrace? To, zda si doma, v kavárně a, pokud tam zajde, ve škole nechá topit na více než 18 °C, raději ani dotazem nezjišťuji. 

    • Synu, v podstatě souhlasím a proto jsem cvaknul bodík. 😉

      Docela se mi líbí to inteligentní a věcné vyjádření, svědčící o úrovni znalostí pisatele, s nímž jinak nikoli vždy souhlasím. 🙂

  • Zeptejme se stávkujících pražských studentů co je to klima a co jsou to emise? To bychom s doslechli věci😛 

    Ale hlavně, že se ulijou ze školy - dorost Pirátů a Sluníček. Hlavně že je sranda a máme je rádi, jsou to pořád naše děti.

    Hajdy zpátky do školy, zasednout ve školním parlamentu, hlavně né písemnku z matiky.

    Skoro jim závidím, že tohle za mě nebylo. To bych byl hernajs revolucionář na úkor výuky. 😉

    Co takhle milí budoucí Einsteinové sejít se kolem trati ve Stromovce a vysbírat tam binec? To je příspěvek k ekologii. Ale líp se huláká na náměstí. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit