Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • já jsem se na státní půjčku na bydlení byl zeptat a prý na to nemám nárok, nakonec jsem naštěstí dokázal vyřešit financování mého bytu přes hypokéku od https://www.burinka.cz/hypouver/ , takže to dobře dopadlo.

  • Schvalovat půjčky ihned by měli každému kdo chce vlastní bydlení. Je přece přirozené, že mladý člověk se chce osamostatnit.

  • Já nevím, nic není asi jednovrstevný problém. Ale myslím, že každá pomoc začínajícím rodinám dobrá. Tedy pokud nemusí mocí mermo bydlet v centru Prahy (potom na nic nedosáhnou).

    Jenže je pravda, že když se lidem na jedné straně pomůže, tak překupníci (developeři a realitky) s byty okamžitě zdraží. 

    Bydlení by asi nemělo být typicky volný statek. Stejně jako voda a energie. Bez těch se totiž nikdo neobejde. 

    Ale nemám v tuhle chvíli po ruce jednoduché řešení. Sorry jako. 

  • mun.go

    Tak jak se píše níže: "Zjednodušit a především zlevnit (nižším zdaněním) výstavbu nových bytů ... " a především podpořit družstevní výstavbu.

    Nesmyslný zákon, který likviduje bytová družstva a nutí občany kupovat si byty do vlastnictví, následně pak vytvářet společenství vlastníků jednotek a potom stejně někomu svěřit správu, protože vlastníci

    1) nechtějí nic dělat, 2) nemají na to čas, 3) byt si koupili kvůli kšeftu (aby jej pronajímali)

    - ten zákon by měl být zrušen. 

    V ČR banky straší před družstevním vlastnictvím kvůli svým předpisům o hypotékách.

    To vše je zcela v rozporu s okolními zeměmi na západ od ČR, kde je jednak větší podíl družstevních bytů, jednak stát družstevní neziskovou výstavbu přímo podporuje.

  • Nesmysl který opět zdraží byty všem! Pokud chce vláda udělat něco proto aby zvýšila dostupnost bytů existuje jediné správné řešení: Zjednodušit a především zlevnit (nižším zdaněním) výstavbu nových bytů a případně stavět státní byty za rozumnou cenu!

    • Já nevím Tony205 - bydlet se dá docela dobře i mimo Prahu. Podívejte se na ceny bytů (třeba 3+1) v Ústí, Chomutově atd.

      Jo, teď je tam sice milion cikánů, ale když se tam mladí nastěhují (budou ve svém), tak tam přijde i práce, služby a bude se tam nechat žít. Bydlel jsem tam 15 let. A žiju....

    • Stát nemá v žádném případě stavět státní byty. T.zv. rozumná cena a regulované nájemné jsou živnou půdou korupce na jedné straně, omezením zdrojů na provoz a údržbu na druhé straně.

      • Ještě bych dodal, že "státní byt" je pozůstatek socialistické éry. Byty uvedeného typu staví, když už, tak obec.

      • Škoda, že už mi není 36. Já bych do toho šel a takový byt si koupil. Třeba v tom Jirkově nebo Chomutově. Copak tam nežijí také lidi? A peníze by na to stačily. 

        Hnízdečko na Václaváku je holt kapinku dražší. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit