Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vivat I S R A E L
  • Izraelci si dobře pamatují, co jim vyvedl německý dobytek. To jenom my jsme tací troubové, kteří si myslí, že se zázračně obrátili, ale je to pořád stejný xindl.
  • izraelští kluci hadráky z Palestiny. Vypustíš raketu? Hned vyletí bombardéry k hadrákům. Takto by to mělo fungovat všude. A to ještě lépe mají vymyšleno na frajery v dynamitových vestičkách. Necháš se bouchnout? Dobře buldozer ti srovná rodnou chaloupku. Panečku to je pedagogické.
  • Bude zajímavé sledovat, jak se naplní prohlášení unijní šéfky diplomacie. Pokud se ale naplní, bude jistě možno očekávat izraelskou odplatu jednou z možností v oblasti peněžnictví. Vyhlídky zřejmě nebudou růžové, protože Izrael a světové židovství má dost kohoutků, které vůči EU může utahovat. Neměli bychom si přát, aby se to naplnilo. Nic radostného.
  • Izrael vznikl rozhodnutím OSN v r.1948.Většina arabského světa to nechce respektovat, ani palestinci.Proto v tomto obludáriu musel Izrael lavírovat a několikrát bojovat zbraněmi za zachování existence.Kroky,které dělá,dělá s maximální citlivostí a ze strachu z odezvy ve světě.Občas přeteče číše,jako v případě budování osad na území očekávaném pro Palestinu.Nebo v případě USA,které odhodilo možnost být arbitrem ve sporu Izrael-Palestina a uznalo Jeruzalém jako hlavní město Izraele.Jako vyústění neochoty Palestiny uznat Izrael a uzavřít s ním mírovou smlouvu.
    Je mi líto,že svět vidí jen přišlápnutá kuří oka Arabů bojem Izraele za přežití.Pro svět jakoby frontální útok Arabů proti Izraeli neexistoval.
    Příklonnost Židům dlužíme.Nechte si v mysli znovu vytanout hrůzy,které židovské diaspory musely především v Evropě za 2.svět.války vytrpět.
    Proto souhlasím,aby Jeruzalém byl hlavním městem Izraele.A současně i Palestiny.Pro velikost Jeruzaléma bych ho vyhlásil mezinárodním a svobodným pod dozorem OSN.To by nemělo statutu hlavního města 2 států bránit.
  • Izrael požaduje až moc a nenabízí nic. To jsou ksefty,aby vás to nestalo příliš a vůbec kdo chce mír?
    • Izrael požaduje právo na svébytnost,v podstatě na žití.Nabízí mír,soužití a vzájemné respektování.To bude možné jen tehdy,když arabský svět uzná existenci židovského státu v intencích rozhodnutí OSN z r.1948.Už 70 let se tak neděje.Izrael se po 2.000 letech své pravlasti nemůže vzdát a lidstvo by to po krutostech na Židech mělo uznat.
      • Ti nastěhují do obýváku cikány a chci vidět jak budeš zářit blahem.
  • Arabové nakrátko obsadili násilně Jeruzalém až koncem 11. století, než je odtud vyhnala 1. křížová výprava. Poté na ca 197 let tam existovalo křesťanské Jeruzalémské království.
    Než Jeruzalém obsadil, jak jinak než opět násilně, sultán Saladin.
    Židé tam prokazatelně byli více než 2000 let před araby!
    Už za krále Šalamouna někdy kolem r. 900 před Kristem byl Jeruzalém hlavním městem Israele. O Arabech nebylo tehdy vidu ani sluchu! *2* *2* *14* *4* *7* *1* *1* *16*
    Tolik historie, a ta se změnit nedá!
    • Jsem rád za Váš vstup.Mohu jen doporučit lidem,aby to četli,četli,četli.Pak snad konečně pohrdnou antisemitismem.
  • povedlo ? Snad jen brečet před televizními kamerami. Je to ten správný člověk na svém místě ??
  • Je více, než logické, že za hlavní město státu Israel je nutno považovat Jerusalem,
    kolébku židovského a křesťanského náboženství, které je starší 2016 let.

    Muslimové vznikli až po roce 610 našeho (křesťanského) letopočtu. Nemají v této zemi co pohledávat! Nota bene oni "Palestinci" ("Filistiniens" ve Starém zákonu), které i Arabové považují za něco, za co my považujeme jistou - snědější část obyvatel této země!

    Je pravidlem, že AMBASÁDY MÍVAJÍ ZPRAVIDLA SÍDLO V HLAVNÍCH MĚSTECH
    HOSTITELSKÝCH ZEMÍ!
    Je to jen uznání reality - i historických souvislostí! Po II. světové válce Židé, vracející se do země předků - Israele - VYKOUPILI TUTO ZEM, právě od Palestinců (potažmo od jejich předků) za nesmyslně vysoké ceny - a udělali z ní kvetoucí zahradu!

    Jaký kontrast proti území, co - i (s Židy vybudovanými) farmami - byl Israel přinucen vydat nedávno oné "Palestině"- tak zplundrovat kvetoucí zem, zničit její ekonomiku - to jen a jen důkaz neschopnosti Palestinců cokoli smysluplně budovat!
    • Majore,mluvíte mi z duše.
    • Je starší 3000 let! *1* *1* *1* *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit