Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dryml je blb a gauner, ale v tomto případě má možná pravdu.
    Ale možná je taky jenom "nas..anej", že mu to neřekli, aby se nakópil včas Euráče!. *14* *14* *15* *2* *2* *1* *1* *6* *6*
  • Nejrozumnější by bylo všechny lumpy z NB protáhnout katovskou mučírnou.A to za to,že neupozorňují národ,na to,že co zde čtyřiadvacet roků vládne,že zatahuje Česko do státního bankrotu.Za dobré koryto poslušně mlčí.
  • Jasně. Prověřit nejen přímé "odměny" ale i všechny, kteří si "zavčas stihli vyměnit za EURO" a popohnat k soudu jako v Řecku. Včetně vedení. Když má tratit národ, tak oni především......
  • Víte co je na tom nejlepší?!!!!Že ,každý cizák to s náma myslí dobře.Tak to už tu taky ,bylo.
    • Když nám vládli "cizáci" Habsburkové, byly koruny z pravého zlata = inflace 0.
      Tahleta svoloč je daleko horší. *16* *12*
  • Odpovědí zřejmě bude, aby si dal pan doktor Dryml mokrý hadr na hlavu, neb ČNB jen dobro lidu činí! *1*
  • Tak to vypadá, že najednou každý všemu rozumí. Ten Dryml by se měl starat o to, čemu rozumí. Vždyť musíme být ve světě pro smích. Před tím Sobotka, který mi připadá svými praktikami spíše jako Stalin. Ten se taky obul do ČNB. Netvrdím, že posílení koruny muselo být tak velké a zrovna v tuto dobu na konci roku, ale nezbytné to je. Pro důkaz je vhodné se podívat a rozebrat situaci, kdy by inflace klesla pod nulu, tedy deflace - a to právě hrozilo.
    Podobnou situaci zažilo nedávno Japonsko a dodnes z toho není venku. Není vhodné posuzovat aktuální sílu ekonomiky Japonska a naši, i přes velké problémy Japonska, jsme na tom určitě hůře. Ale problémy, které deflace v Japonsku přinesla, nebyly malé.
    A také je nanejvýš důležité, abychom ČNB, jako bankovní instituci nezávislou na Evropě, měli. ČNB tak může regulovat inflaci, a to je velká přednost. Asi ideální je kolem 2%.
    Jenom takový malý příklad. Když bude základní úroková sazba 0%, pak se nikomu nevyplatí vkládat peníze do bank. A to ani těm, kteří mají peněz dost. Tak nejsou v bance peníze a nebudou ani pro ty, kteří by si rádi půjčili, tedy ekonomika zůstává spát. Lidé nebudou momentálně utrácet peníze, protože jim hodnota zůstane zachována. A pokud budou malé útraty, tak není třeba vyrábět a tak dokola. Je to mnohem složitější, ale není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. A ten, kdo si myslí, že nulová nebo záporná inflace je výhoda, tak se hrozně mýlí.
    A proto mne s.r.u takoví, jako Sobotka a Dryml, kteří strkají nos i do toho, do čeho nemají
    • Vítězslave, máte nějaké peníze v některém z velkých bankovních domů u nás? O čem to tu proboha píšete.Termínované vklady, nejvýnosnější produkt spoření mimo stavebko, nepřesáhnou u žádné z bank působících v ČR 2 %, běžné účty 0,05%. Měsíční bankovní poplatky za vedení účtu a bankovní transakce cca 100 kč,úrok pro klienta při 100 000kč na účtu 1,8 kč!!!To je bohužel realita našich hlavních bankovních domů.banky bezostyšně vysávají naše účty a teď nám ještě i ČNB pustí žilou.Až zase ke konci roku zveřejní kolik si vyplatili páni bankéři na dividendách, také budete spílat Sobotkovi a DJ6Rrymlovi za to, že do toho strkají nos? I když je oba nemusím v tomto s nimi souhlasím.
      • Já nehovořím o poplatcích bank. Ty jsou asi vyšší než by měly být. Jen je potřeba si zkutečně zjistit, jak funguje koloběh peněz přes banku. A hlavně pokud budete vycházet z velmi nízké sazby od ČNB. Pokud bude základní sazba od ČNB vyšší, pak banky nabídnou vyšší spořící procento a vy budete spokojenější. Proto je nyní výhodnější doba na spoření, ne na půjčování.
      • No to je asi marné a nad vaše chápání. Ty úroky s tím právě souvisí. O tom píšu.
        Proč by byl úrok vyšší, když základní sazba z ČNB je téměř nulová ?
    • Částečný souhlas,částečný nesouhlas.Tam je důležité to,že Dryml upozornil,že něco je shnilého v tomto státě skoro 24 let.Myslíte si,že bude někdo dávat peníze do bank s 0 úrokem?Takový Kott a další nemají zájem o lidi,ale o sebe.Proto Drymlovi dávám plus.Koruna byla znehodnocena již nástupem Klause na MF a dalšími tzv.žvanícími odborníky z prognosťáku.Dnes nakupujeme draze nekvalitní zboží a budeme kupovat ještě dráž.Vzpomínám na svého prof.ekonomie,který nám do života dal něco navíc a vysvětlil nám kapitalistické svinstvo a přednosti socialistického a kapitalistického záporu a kladu těchto ekonomií.Plně mu dávám za pravdu a každý den se vztekám nad nekvalitním jídlem,botama,oblečením a nechutným oblbováním ve všem.O elektronice a elektro zboží.Takový kotel Junkers byl pojem a dnes po dvouch letech mám z něj průjem.
      • Ty si asi pleteš pojmy s dojmy. To je celé. S tím, že Klaus způsobil problémy, které jsou dodnes patrné, to je jasné. S tím není možné, než souhlasit.
        Já chtěl jenom naznačit obecné pojetí inflace, která prostě musí být v určité rozumné výši tak, aby to hnalo ekonomiku dopředu a také zase nesmí být moc vysoká, aby to neznehodnocovalo tvorbu hodnot. Je to obecně asi něco nad 2%.
        Nic víc, nic míň.
        Kontrola by měla být ve všech směrech, ale přístup některých politiků je za hranicí zdravého rozumu.
      • Nelži, že z Junkersu. Ty máš průjem ze všeho. Hlavně z té pravé demokracie o které ani nevíš, co to je.
  • Ono stačilo kouknout co je to za hnusného floutka , takový mladý deb..... , kterému to nevadí hazl.........za to hov........ co dělá ČNB jako guvernér bere měsíční plat přes milion tak jeho to bl.........neohrozí. Těmto rádoby ekonomům přeji jednou velký krach a rozb-............úst od spoluobčanů. *12* *12* *12*
  • Podle našich informací senátor Dryml nepožádal ředitele BIS, ale naopak požádal Jamese Bonda. Má prý totiž povolení zabíjet.
  • Vypadá to na zatím největší tunel v historii, ale moc tomu vyšetření nevěřím, vše je v rukou mafií.
  • Kdybych toho hajzla neznal,možná bych mu mohl věřit,ale takové samolibé prase se jen tak nerodí,skoro rarita *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit