Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • JanaKveton

    Souhlasím s "Občanem" i s panem Frantou. Mám velice ráda Gustava Klimta, ale tento jeho žák se tedy výrazně pohnul někam hodně daleko. Mám ráda akty. Lidské tělo je krásné. Ale tak, jak ho maloval E. Schile, je spíš pornem. Možná to příroda zařídila dobře s tou španělskou chřipkou. Když si člověk představí (je to mimochodem nepředstavitelné!), kolik ještě asi s "uměleckým růstem" dalších prasečin by ten malíř vytvořil, tak NAŠTĚSTÍ se tak nestalo. Ty krajinky nebo obrazy města, na to se kouká moc dobře. Je vidět, že techniku malby a kresby zvládnul. Jinak - tři tečky: ...

  • Schiele byl zjevně nonkonformní, nerespektoval dobové konvence, vlastně předstihl svoji dobu. Nebyl prvním a ani posledním rebelem. Všichni posunujeme pozemskou civilizaci kupředu, ovšem lidé typu Schieleho tvoří avantgardu nás ostatních "posunovačů" civilizace.
    • V podstatě souhlasím. Až na to, že civilizaci sotva "posuneme kupředu" tím, že si budeme ukazovat a malovat genitálie a na potkání se navzájem ukájet. Civilisaci můžeme posouvat tím, že budeme poznávat, zvažovat a hodnotit důsledky svého jednání a podle toho regulovat své chování. V opačném případě si Příroda poradí s tím přemnoženým namyšleným jakýmsi "homo", který chce poroučet větru, dešti.

      • Franta

        Velký souhlas !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit