Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Šantovka je pěkný název, ale připlácnout k tomu tower, to je pěkný humus!
  • No tak já jsem taky olomoučák a tato stavba by mi vyjímečně moc nijak nevadila. V podstatě RCO stojí nedaleko, naproti Moravská vysoká škola, pak tu je jeden unikát, kdy si majitel postavil kvádr na starém silu ještě před vznikem Šantovky.., takže teď by si tak akmorát všichni mohli podat ruce a podívat se sobě navzájem do okem smířeni s faktem, že za těžké prachy už ani jedna stavba nemá punc vyjímečnosti a některé by i těžce tato stavba zastiňovala. Objektivně to beru tak, že historické centrum je sice nedaleko, ale tvoří s náměstími samostatnou část, a ty budovy bokem by to zas tak neomezilo. V podstatě La defense v Paříži mi taky vůbec nevadí a tohle do toho rozmachem má daleko. Akorát vidím spíš nový trend do těchto budov umisťovat různé městké instituce a spojení soukromého kapitálu a například různých odborů Olomouce se mi teda vůůbec nezdá a zavání to velkou domů..., a tyhle zvěsti kolují po Olomouci již od doby vzniku prvních takových budov s jejími majiteli, takže ta protikorupční zmínka by nemusela padnout vedle. Mnohem ale mnohem doslova hnusnější záměr nevím koho, byl ale nápad v proluce jedné z historických ulic přímo v centru Olomouce postavit tuším že muzeum umění s odkazem na obdobné stavby ve světě a to byl přímo betonový hnus, to byste měli vidět..., oproti tomu je Šantovka naprosté UNESCO:) Doufám, že tuto zrůdnost jako nové muzeum umění v představené podobě nikdy nepostaví, protože to asi architekti vykouřili trávu v inspiraci na betonové bunkry z druhé světové. A pro mne v poslední řadě je tu fakt, že už teď se sice obchody plní ale ty na okrajích krachují a nerad bych tu viděl bronx jako někde v centu Vídně a prázdných kanceláří, kdy má prý Olomouc již teď třetí největší prodejní plochu ze všech měst v Evropě, a to se zákonitě nedá do budoucna zaplnit!
  • Že by někdo dostal rozum ? Bylo na čase *5* *5* *5*
  • Nevím,kde jste přišli na stovky lidí,kteří loni protestovali proti této výstavbě.Já jsem jich viděl maximálně 20-30.Jsem Olomoucký rodák,stále zde bydlím(63let) a tato stavba mi zde vůbec nevadí.
    • Patrně postrádáte cit pro architekturu. Říkává se, že s věkem přichází moudrost, ale ve vašem případě přišly roky samy ...
  • Zaprvé se ta "stavba" do Olomouce vůbec nehodí a zadruhé máte opět chybu v titulku článku !
  • ostapkotab
    vo *12* nu mene
    • ... by tady mohla být práce pro protikorupční ... *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit