Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan prezident Trump učinil gesto skutečně státnické. Domluvit se na genocidě statečných a možná jediných opravdových bojovníků proti IS ze strany nastupujícího fašisty v Turecku.

    Podepsal se pod novou vyhlazovací etnickou válku. Všem vrahům a fanatikům z IS se značně ulevilo. 

    Také mě není jasné, proč česká novinářská klaka nazývá ty degenerované masové vrahy a islámské fanatiky slovem - bojovník???!!!
    Bojovník je titul pro někoho, kdo uznává pravidla, má čest a projevuje se fér vedeným bojem, ne takové špíny!! Nařídil to někdo těm našim pisálkům v rámci politické korektnosti??? 

    Opravdu demokratické a opravdu v duchu tradic USA. 


  • Kampak tu bandu gaunerů zase přesunou

  • Kampak asi pojedou vraždit teď?

    • na ukrajinu

  • špíny se už stahují, nadělaly se tam zvěrstev dost, co si bez nich počne damašská kavárna

  • Situace v Sýrii není jednoduchá. Kurdové bojovali proti teroristům z Islámského státu, který je nezvedeným dítkem Západu. Erdoganovští Turci považují všechny Kurdy, kterých je čtyřicet miliónů a nemají svůj stát, za teroristy. Mnozí západní propagandisté tvrdili, že v Sýrii žádná americká vojska nejsou, že tam bojují jen vlastenci proti režimu Asada, který ovšem nechce servilně křepčit podle falešných tónů ze Západu. Takže se nabízí otázka pro prozápadní propagandisty: "Jaká vojska vlastně Amíci stahují ?". Situaci částečně osvětlil Macron, který je rozčarován z rozhodnutí Trumpa o stažení amerických vojsk, takže Trumpovo rozhodnutí lze považovat za správné a rozumné. Asadova Sýrie  byla vyspělým demokratickým státem, který respektoval a chránil i náboženské menšiny včetně křesťanů, což se nelíbilo nadšeným islamizátorům typu Merkelové či Macrona, proto byl na Asada vytvářen nátlak, aby odstoupil. Američany vyzbrojení a vycvičení syrští odbojáři proti režimu Asada byli spojenci Islámského státu. Nezřídka platilo, že syrští "vlastenci" se nechali vyzbrojit Američany s tím, že po vyzbrojení okamžitě přecházeli i s novou americkou výzbrojí k džihádistům z Islámského státu, který byl významně podporován tureckým režimem Erdogana. Situace na konec vykrystalizovala tak, že Asad je mírotvůrce a ochránce Syřanů, kterým pomáhá omezený kontingent ruských vojsk. Nejhorší hodnocení si odnášejí eurohujeři ze západní Evropy, kterým se podařilo za pomoci režimu Obamy zlikvidovat režim Mammara Kaddáfího a Libye se tak stala rájem pro teroristy, převaděče a pašeráky a generátorem migračního šílenství. Libyjský scénář chtěli Macron, Merkelová a spol. zopakovat v Sýrii.
  • A kdy odejdou z Afganistánu, Iráku, Lybie, Itálie, Německa, Japonska a další více než stovky zemí po celém světě ?

    Anebo nám nějaký politruk bude zase tvrdit že zájem svrchovaných vlád na cizích vojenských základnách ve vlastní zemi je totožný se zájmem okupačních jednotek ?

    • rebel 1234 - jak si tedy vyložit smysl voj. základen v rámci pozvání Asada směrem k RF?

      • KIMCID

         nonsens jedna základna a ofiko pozvání proti těm mnoha?

  • V duchu nejlepších bojových tradic Kačer využil statečnosti kurdů v okamžiku, kdy byl IS silný a nikdo neměl tolik odvahy jako Kurdové se jim postavit.

    Milí boys si nadělali do kalika. Teď když je IS na kolenou, tak uvolní ruce Turkům, aby statečné (ale už unavené) bojovníky zmasakrovali. Nebudou svědkové - bude americké vítězství. 

    To je mi tedy strategický spojenec, tenhle Kačer! Nechal by nás bez ohledů v průšvihu, kdykoliv se to nebude hodit jeho načesané patce. 


    • Problém příliš personifikuješ, resp. vztahuješ na jediné jméno - Trump. Islámský stát a všechny další související významné problémy existovaly již před vstupem Trumpa do Bílého domu. Rozhodování Trumpa v blízkovýchodních záležitostech není a nemůže být dokonalé. Tentokrát bohužel budou vážně poškozeni Kurdové, kteří si počínali sympaticky a zaslouží si přízeň každého demokratického státu. 
      • Dobrý den, jen jsem reagoval na obsah diskutovaného článku a tam se píše o americkém prezidentovi. 

        Nejsem strategický expert a ani se za něho nevydávám, ale tuším, že odpovědi, na které tenhle těžce zkoušený region bude muset odpovídat nemohou být jednoduché. A ani jednostranné. Sýrie se nemusela každému líbit po politické stránce, ale byla to prosperující země se spokojenými lidmi (asi ne všemi, samozřejmě, to ale nejsou ani u nás) a jak jsou na tom tihle lidé dnes? Díky komu?

        Sobě, američanům, rusům, turkům??? Asi od každého trochu. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit