Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo, i tady u nás jsme to sucho letos docela pocítili. Bazén jsme třeba letos ani nenapouštěli, to prostě nemělo smysl. Ještě štěstí, že na zahradě sbíráme dešťovou vodu, se kterou se alespoň dá zalévat. Máme i docela vychytaný zavlažovací systém, který s vodou umí docela šetřit, takže díky tomu jsme si letos vystačili i s tím málem, které jsme měli.

  • dante

    DODATEK--zas ukázka debility farmářů chtějí trávit  jedem myši--chcíplou myš sežere divoké prase toho střelí  myslivec a na mase si lidé pochutnají a hned nové= onemocnění--jak na myši statkáři a jezedáci používali starou osvědčenou metodu--na podzim provedli hlubokou orbu 40 cm a myši přes zimu pomrzli nebo je snědla zvěř -prasata-káně-poštolka liška atd. Dostanou farmáři rozum !???

    • Přemnožení hrabošů podobné letošnímu postihli ČSSR v první polovině osmdesátých let. Hraboši se tehdy plošně trávili Stutoxem. Máte nějaké údaje o metabolismu fosfidu zinečnatého a akumulaci reziduí v potravním řetězci? Nedokázal jsem najít korelaci mezi trávením hrabošů (přemnožení se objevuje periodicky zhruba po deseti letech) a objevením nových nemocí.

      Agrotechnická metoda, tedy hluboká orba na podzim a výsev jařin, je velmi účinná za předpokladu silných zimních holomrazů a provedení zásahu v celé postižené ploše (to obvykle obnáší jeden až několik okresů), aby se hlodavci nepřesouvali na nezoraná plole - zásah je to hodně nákladný a pracný.


  • No jo, rozoraly se meze, vykácely remízky, zcelily se lány a pěstuje se hlavně to co (Agrofertu) přináší největší zisk.

    • dante

      Kdyby se nerozorali tak dnes starobou uschnou---nikdo se 30 let nestará--Němci je zas zakládají Český farmáři lejno !!!!

      • Remízky byly po staletí typické právě tím, že se o ně nikdo nestaral.

  • dante

    Správný titulek má být---30 let Demokratického ničení zemědělství nese již ovoce--SUCHO-!!! Tunové traktory udusávají louky a kdysi i pole v Krušných horách--sečení--1 za rok v Srpnu--30 cm nad zemí zakládá na vznik--Lišejníků--kteří při deštích nepropouští vodu !!! 30 let nečištění potoků prý kvůli --Ekologii--kterou bych nazval--terorizmem--na přírodu--zakládání jako--bažin--zničilo potoky-náprava je jediná--Okamžitě vykopat teroristy ekology z krajiny--jinak zničí vše a mi na hranicích z Německem vidíme to šílené České Demokratické ničení přírody--které považujeme přímo za--ZLOČINNÉ --spiknutí proti přírodě jak dlouho si to asi vydrží ????

  • Nač se znepokojovat ? Vždyť probruselští agitátoři tvrdí, že zemědělství nepotřebujeme, že všechny potraviny dovezeme a vyschlou půdu pokryjeme solárními panely, které co nejdříve budeme potřebovat po zrušení všech klasických elektráren (atomové, uhelné atd.). Solárním panelům nebude vadit vyschlá půda. Čeká nás skvělá budoucnost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit