Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kurily možná budou rozděleny mezi Rusko a Japonsko, až když nebude USA ohrožovat život na Zemi.
  • Problém je jistě to, že za pár měsíců po vrácení by tam byly humanitární rakety.
  • Magazín autor: Lukáš Strašík

    "Už jsi to slyšel? Japonsko se prý chce připojit k našim ostrovům!" říká jeden chlapík druhému v ruském kresleném vtipu z 90. let. Od té doby se ve vleklém územním sporu o Kurilské ostrovy vlastně nic nezměnilo a tento evergreen a bolavé místo rusko-japonských vztahů bude i námětem čtvrteční schůzky, na níž bude v Moskvě jednat japonský premiér Šinzó Abe s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

    Nutno autorovi vyseknout poklonu po dlouhé době článek který objektivně popisuje problém a okolnosti osvobozený od všech pravolevých keců a dehonestací zúčastněných stran ... a to je také rozdíl mezi diskuzí vedenou o problému a diskuzí obohacenou měňavcem nicku nyní pod označením občan.
    • Chtěl jsem podpořit komentář, ale aniž bych dnes zde kdekoliv hlasoval, administrátor má nepochybně nastaveno jen pro hlasování NE. Touto cestou dávám "souhlasím" se jmenovaným :-))
      Victor-mendacibus napsal: Nutno autorovi vyseknout poklonu po dlouhé době článek který objektivně popisuje problém a okolnosti osvobozený od všech pravolevých keců a dehonestací zúčastněných stran ... a to je také rozdíl mezi diskuzí vedenou o problému a diskuzí obohacenou měňavcem nicku nyní pod označením občan.
  • prý má USA Rusku vracet Aljašku, ale USA nepochopitelně neustoupí
  • pár bezvýznamných ostrůvků jim obsadili Rusové a aby toho nebylo málo, v jejich vlastní zemi je okupují Američané.
  • Lidskou populaci lze dělit na dva typy, které lze nazvat:
    1. Zemědělci - ti zůstávají na svém území, které zvelebují, obdělávají půdu a dokáží z pouště udělat kvetoucí zahradu. Příkladem mohou být Izraelci.
    2. Nájezdníci - ti jsou líní a neschopní, neumějí hospodařit, vzdělávat půdu a budovat svoji zem. Proto konají nájezdy do okolních území, loupí a drancují to co vytvořili jiní a když tu zemi zplundrují a už není co loupit, udělají loupežný nájezd do dalších oblastí. Příkladem mohou být...
    • přesně to pasuje USA
      • Ano, také bych zařadil USA do té první skupiny zemědělců. *3*
        • Američané nebyli nikdy zemědělci. Jen co dojeli do Ameriky, nájezdem se vrhli na nic netušící Indiány. Zdokumentováno je od začátku osídlování Severní Ameriky vyhlazení 100 milionů Indiánů do r. 1900 ! Takže Amíci byli zemědělci?
  • proč by mělo Rusko ustupovat? Japonsko jenom provokuje protože mu to radí hlavní válečný štváč USA, potřebovali by dostat pořádně na rypák
  • V Japonsku vládne defakto diktatůra šílenců umělé inteligence ctižádostivých šílenců,s množstvím sebevražd vlastního národa ,neb nemají vůbec sociální cit klidem jako Evropani a Rusové.Rusové zažili od dob Cara,který nebyl taky zrovna idealní Ivan Hrozný nebyl Bolek Dobrotiví,ač mají stejný plnovous ,Zažili Rusové hodně občanských válek,bolševici,menševici,námořníci,českoslovenstí legionáři,Stalinisti,Gulagi,Hitlerovci,prostě dějny v krátké době si předávají generací a Japonci nebyli Sopjenci,ale nepřátelé co chtěli ovládnout svět,takoví malí národ jehož kontinent s oddělil od KOrejců,že jsou něco skříženého Severní s Jižními KOrejci jehož kolonem v izolaci ostrova jsou děsní Japonci,nanich není co obdivovat Fukušima jim vybuchla ohrozili celí svět.
    Odjakživa patřili Kurilské ostrovy k Rusku ,kteří sou Slovanským národem a nemají touhu expanzovat do žádnéch válek jako jiné velmoci ,ale že sou v Syriji tak to sem nepochopil ,že je tam Putin vyslal a měli by se lépe občané Ruska,když by nebylo zbrojního průmyslu a států co ohrožojí Rusko,jako jsou pidimužíci z Japonska.
    Samozřejmě obdivujete OKamuru ale ten jen hrabe prosebe jeto spekulant acizinec a ještě že ho nezvolili presidentem to by s evněm probudili geny Japonské chlouby bezohlednosti .
    • "Rusové nemají touhu expandovat" a proto se během staletí z malého moskevského knížectví stálými nájezdy do okolí zabrali šestinu světa. Dokonce se jejich vůdce Džugašvilli spojil se stejným šílencem jakým byl Hitler (oba byli ostatně vyznavači socialismu, jeden hnědého a druhý rudého) a v Paktu Molotov-Ribbentrop si rozdělili Polsko a výhledově celou Evropu.
      No, někde je Fukušima a někde zase Černobyl.

      Pisateli bych doporučil doplnit si vzdělání, zejména v českém pravopisu.
      • pořád stejné keci,hňupe
      • pravý ovčan *4*
  • A co takhle Rusové, neměli by se vrátit na území středověkého moskevského knížectví a vrátit uloupené území těm, komu ho uloupili?
    • A co takhle Amíci a Britové? Neměli by navrátit své území Indiánům a Falklandy Argentině? Takže po válce bylo jakési rozdělení. Tak ať se nikdo Rusům nediví. Až začnou vracet ti ostatní, pak se na ně může tlačit.
  • "Kardinální problém je ovšem v tom, že od konce druhé světové války není Japonsko z ruského hlediska suverénním státem v plném slova smyslu – zůstává pod vojenskou i politickou kontrolou Spojených států. A kdyby Japonci zítra dostali byť jen jeden ze sporných ostrovů, pozítří na něm může být americká vojenská základna."

    Tak víc se ani psát nemusí..
    • pravda

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit