Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak do čtyřiceti let jsem nekouřil. Žádnou úsporu jsem nepozoroval, cesta kolem světa, egyptské pyramidy...nic. Tak teď s přítelkyní příležitostně deset let kouřím a opět žádná cesta kolem světa ani žádné egyptské pyramidy. Žádná změna....😯

  • Je zajímavé, jak velmi málo článků se zabývá podobnou závislostí na alkoholu.  A to jen poroto, že 99% lidí je alkoholiků (méně, či více závislých). Všichni víme, že chlast je stejně škodlivý jako kouření, ale kolik z nás si dá předsevzetí, že s chlastem skoncuje? 

    Ale budeme dělat, že alkohol vlastně tak moc nevadí, nebudeme zakazovat reklamy na alkohol v odpoledních a večerních programech TV, protože......... proč ne? 

    Protože jsme alkoholici a stejnými budou i naše děti, sledující podobné reklamy. 🙂

  • Ke skoncování s kouřením musí být motivace. Ovšem svobodomyslný člověk je i vzdorovitý a pochopitelně se nemůže spokojit se zákazem kouření v hospodách. A tak člověk vzdoruje tomuto zákazu kouření tím, že reviduje své rozhodnutí skoncovat s kouřením a kouří dál a ještě více, neboť si uvědomuje, že je lepší být svobodný a třeba i nemocný, než zdravý a v sevření totalitních zákazů. Svoboda člověka je nade vše. Zákaz kouření v hospodách totiž otevřel Pandořinu skříňku. Po zákazu kouření se postupně roztočí šílený kolotoč různých zákazů a příkazů. Nacisté začali perzekucí Židů. Naši zdravotničtí inkvizitoři začínají perzekucí kuřáků.
    • Striktní plošné zákazy jen málo co vyřeší. Tohle si člověk musí srovnat v hlavě sám.

      Když někdo kouřit chce, tak prostě bude. 

      Restrikce by mohly něco znamenat třeba u osob do 15 let nebo tak, ale i tak to není řešení. 

  • Zbavit se jakéhokoliv zlozvyku, který poškozuje zdraví je vždycky složité a asi nebude jednoduchý recept.

    Sám jsem bohužel kouřil skoro dvacet let. Dnes už zase dvacet let nekouřím a osobně mohu říct, že v tom nebyla žádná věda.

    Prostě jsem jednoho rána šel do práce a hodil cigarety i se zapalovačem do popelnice. A bylo to. Bez terapií, bez analýz. Takže žádné vědecké rady nemám. když nechcete kouřit, tak toho prostě nechte. Za chvíli si zvyknete co s rukama u kávy a třeba i u pivečka. 

    • I já jsem kouřil 40 let.Někdy ,když se šlo na pivečko,tak i 60ku za den.Před 7 lety jsem byl doma a jen tak jsem spočítal kolik peněz prokouřím za rok.Dělalo to jednu krásnou dovolenou letadlemSkončil jsem ze dne na den.Poslední krabičku i se zapalovačem mám v autě na památku.Hezký den!
      • Tak hoši ještě oba skoncujte s alkoholem a budete mít další závislost odbouranou. Jen si spočítejte, kolik utratíte ročně za alkohol a budete si moci dopřát něco zdravějšího. Nebo této závislosti se vzdát nechcete za žádnou cenu? 😀

      • Motivace může být různá. Já i když jsem kouřil vydatně, tak nikdy ne doma, protože tam byly děti a manželka jako nekuřák a nechtěl jsem jim smrdět. No a tak jsem si říkal, když to vydržím přes víkend......

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit