Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit

  • Děkujeme vojskům Varšavské smlouvy, že nás nechali ještě 20 let žít v normálním světě. Sice jen dvacet let, ale i za to jim patří velký dík!

    • No tak děkujeme. Moc pěkně poděkovali nyní v Praze, když vymalovali pomník nějakého Koněv nebo Koněva.Těmi správnými barvami.Nějaké osvobození dávno zapomenuto.Rudá verbež tady dorazila jako okupant v r.1968.A toto té ruské chamradi nikdy nelze zapomenout.Parazitovali tady desítky let.Zničili běžné životy spoustě lidí.Proto je třeba dávat všem co mluví v azbuce pořád najevo.Tady nejste vítaní.Jste celosvětový odpad.Kdykoliv bude šance rádi si do vás kopneme.Zejména už ale nelezte k nám.Tafy nemáme žádné rusáky rádi!

    • Drtivá většina čs. národa děkuje.

  • Rusák je špína a hnus.Nikdy nezapomeneme okupaci! Nikdy nezapomeneme že bezcenní zmetci jejichž životy neměly žádnou cenu, nám tady zabili naše lidi.Špinavci rozsříleli Národní muzeum.Nyní to k nám leze ze všech stran a chtělo by to tady pracovat a bydlet.Je třeba jim neustále dávat najevo - tady vás nemáme rádi.Jste pohrobci okupantů.Táhněte odkud jste přišli.Napořád.

  • KIMCID
    K prezidentovi: Zeman patřil k tomu málu, kteří nahlas odsoudili vstup vojsk SSSR, NDR, Polska ...Celé naše směřovánív posledních cca 80 letech bylo dáno Hitlerovými hesly "Lebensraum" (životní prostor) a "Drang nach osten" (touha po východě). SSSR nás ochránil před vyhlazením. Následně v r. 1968 si nás chtěl ochránit, téměř jako svoji válečnou kořist, čímž u nás ztratil sympatie.
  • Já bych se ovšem především zamyslel nad inteligencí těch co šli demonstrovat, když věděli že tam bude ozbrojená Lidová milice a Veřejná bezpečnost. Tomu se říká vědomé strkání hlavy do oprátky. Dnes se z těchto hazardérů dělají snad hrdinové.

    • To jako meli predpokladat, ze do nich budou strilet...?!

      Cesi do Cechu...


      • Marcelskrc

        A teď česky

  • Je důležité si připomínat takové věci, ale nemělo by se zapomínat na některé další historické události. Např. 20 dubna 1930 v Radotíně demokratičtí četníci tehdy stříleli do hladového průvodu dětí a mládeže. Při zásahu zranili pět dívek, včetně nezletilých.

    Památník těchto událostí v Radotíně byl v roce 1992 odstraněn!!! Proč?! Vždyť to už jsme tu měli demokracii. Jak to mohl Václav Havel dopustit? Že by o tom nevěděl?

    •  26. srpna 1278 nám cizáci zabili nejlepšího českého krále Přemysla Otakara II.

      Bojovníka za práva českých sedláků a nevolníků...

      • A 21. srpna 1968 nás přijela zachránit vojska Varšavské smlouvy.

        • Zachránit nás před námi...

          Tvl. to je síla...

          • To já nevím jak to s tím Přemyslem Otakarem II. bylo.

  • Může mi někdo vysvětlit, proč a proti čemu tenkrát ty lidi demonstrovali? Pro mě je to záhada.

    • Proti "vlezdozadkizmu" tehdejší politické věrchušky, včetně A. Dubčeka, pana presidenta Svobody a Oldřich Černík  kteří pak dokonce podepsali "pendrekový zákon" č. 99/1969 Sb. ze 22. srpna 1969 - o některých přechodných opatřeních nutných k upevnění a ochraně veřejného pořádku.

      Na základě tohoto "zákona" byli souzeni a persekuováni lidé, kteří byli zatčeni během demonstrací 1969 - kuriosní to uplatnění retroaktivity práva, není.liž pravda...

      Ale bolševik si právo ohýbal dle svého...  

  • Dnes už je zřejmé, že stříleli do demonstrantů zastánci okupace, a to zrádci a kolaboranti jako členové Lidových milicí či Sboru národní bezpečnosti. Tito fanatičtí strážci bolševické diktatury vyfasovali ostré náboje. Vojáci záklaďáci povětšinou museli držet v kasárnách pohotovost, ale na případné střety by ostré náboje nevyfasovali. Největší políček dostaly národy Československa od signatářů tzv. Pendrekového zákona, tedy od  Dubčeka a spol., kteří zradili zájmy občanů Československa a devótně křepčili v rytmu častušek a v duchu hesla "Se Sovětským svazem na věčné časy !". Tak si soudruzi z partičky Dubček a spol, mysleli, že si zachrání kůži, ale dopadli stejně jako ostatní protestující lidé, biľakovští inkvizitoři byli nemilosrdní a dubčekovci posloužili jako užiteční oslíci. Dubčekovci si ani obyčejnou lidskou čest neuchránili, jen František Kriegel si zachoval čest a odmítl podepsat diktát Kremlu.
  • Pamatujete -

    u nas rano a dopoledne 21.8.1968 bylo pod mrakem, teplo, nefoukal vitr a podivne ticho v ulicich...

    Na namesti tanky na kterych sedeli hladovi rusti vojaci -jeste kluci -  kteri byli presvedceni, ze jsou v Madarsku...

    • 21.8.1968 brzo ráno a dopoledne byl hlavně v provozu letecký most. Hluk nákladních turbovrtulových letadel značky Antonov ticho v ulicích spolehlivě přehlušil. 

    • Na těch tancích seděli hladoví Ukrajinci.

  • Právě teď mi operátor O2 poslal nevyžádanou spamovou SMS kde se snaží přiživit na 21 srpnu 1968. Podle textu a sloganu jsem pochopil že za vším stojí zkrachovalci z ODS kteří dvacet let po převratu nekontrolovaně kradli a devastovali  tenhle stát a teď štěkají jak vzteklý pes poněvadž je Babiš odstrčil od jejich dlouholetých státních koryt. Takže zloději z ODS si koupili prodejnou dě..ku O2 aby pod záminkou srpna 68 normální slušné  lidi otravovali svými ufňukanými problémy. Ironií na tom je, že jsem zrovna četl jeden článek jak se Anglo-americké služby snaží propagandou a provokacemi nabourat do Ruska skrze rozvrat na Ukrajině a jak obkličují Rusko poslední čtvrtstoletí svými vojenskými základnami.  Kdyby se Rusko chovalo stejně dejme tomu ve Skotsku nebo Irsku nebo třeba Kalifornii....TO BY BYLO ŘEVU.

    • Mě ta SMS taky pěkně vytočila. To byla od O2 otravná trapná zoufalost. To by mě zajímalo, jaký politruk to vymyslel a jestlipak už nebyl před rokem 89 bolševickým politrukem. Tihle týpci nemají s převlékáním kabátů žádný problém. A ve skříni pod trenkama mají ještě schované stranické legitimace. Co kdyby se to náhodou zase otočilo. Ty by jako první touhle legitkou mávali nad hlavou a volali by: "Podívejte se, já jí mám, já jsem kovanej". Tyhle "demokrati", to je spolek pěknejch kreatůr.

    • vanhorne

      "slušné  lidi otravovali svými ufňukanými problémy"

      ANO, jako ufnukanek Bures a jeho parta ohlodavacu koblih?

      • Jako pokud má někdo zájem, může zavolat do O2 a oni mu jistě tunu nevyžádaného spamu rádi pošlou. A dotyčný může poté chrochtat blahem. Já o blbosti nemám zájem a mám na práci důležitější věci. Ale kdo chce, ať se tam přihlásí, nikdo mu nebrání......O2 rád vyhoví......

  • Je to hnus, že se to vše zametlo pod koberec a v souvislosti s komoušema, LH a StB si s nechutí vzpomenu na Havla a jeho: "Nejsme jako oni" a následnáý potlesk českých troubů :-(

    Bývalí komouši, milicionáři a stbáci by se měli složit Havlovi na pomník. Díky jemu jsou komouši tam, kde dnes jsou. Mnozí ředitelé a náměstci si místo oslav revoluce připravovali privatizační programy a náslené vytunelování těchto podniků. Dnes jsou z nich vážení podnikatelé a "co bylo, to bylo". Možná že i oni se scházejí v různých demonstracích, Letnou nevyjímaje. :-(

    • to bude tím, že byl Havel s komunistama domluvený, byl to jejich člověk


      • Přesně tak, když mu došli peníze, tak někde udělal ostudu, nechal ze zavřít a v kriminále se měl jak maharádža. No a ze Západu už mu posílali mařeny či doláče. To, že byl s komančema a estébákama jedna ruka, říkal i Ctirad Mašín.

        https://www.youtube.com/watch?v=t1V7y8AkAew

      • ... domluvený...

        Asi v kriminále, kde ho drželi ještě dlouho po 17.11.1989...

        Větší gebuzinu už jsem dlouho nečetl...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit