Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čím větší daně tím se hůře vybírají to přecí dá rozum že se pak vyplatí stát podvádět ,kde je ta doba kdy byla sazba desátky za Marie Terezie.
    • Já myslím, že daně, jak korporátní, tak u fyzických osob, za poslední desetiletí výrazně klesly. Na straně výdajové jsem pro zavedení docela tvrdých úspor, ale pokud se nenaplní rozpočet i na straně příjmové, nemůže fungovat ani stát. Spoléhat na to, že ten státní mejdan zatáhnou jen drobní zaměstnanci firem, samozřejmě soukromých, s platy někde na celostátním průměru, kdy jim mzdovka strhne to co káže zákon a žádné "optimalizace" neumožňuje, to je pošetilé. Takže ano, všem daně dolů, na nulu, ale státe sbohem. A když systém umožňuje podvádět, jak píšete, bude se podvádět i když budou daně minimální.
  • Tohle fakt mohl vymyslet jenom člověk (nechci napsat debil), který neví co je poctivé podnikání a administratíva s tím spojená.........V rámci boje proti daňovým únikům zavádí novela princip ručení za nezaplacenou daň. To se však bude vztahovat jen na plátce daně. Jde o situaci, kdy kupující odebere zboží, zaplatí za něj sjednanou cenu včetně daně, ale prodávající už ji neodvede státu............Jak můžu vědět, že tu daň nezaplatí, nebo nezaplatil ???????? To se do každé smlouvy bude dávat dovětek, že prodávající daň zaplatí ???
    Další blábol z dílny Chemického Alího.........Na kupujícího dopadne povinnost ručit za daň v případě, kdy dopředu věděl, že prodejce daň státu neodvede, že se úmyslně dostane do takové situace, kdy ji nebude moc zaplatit, nebo že si chce daň zkrátit........ Tak tuhle práci finančním úřadům nezávidím - v tomto návrhu není kousek racionality, jenom samé kecy a peníze utíkají úplně jinak.
    Ať začnou pánové z ministerstva financí rok podnikat a pak uvidí jaké bludy vymýšlejí. Vykaz dph, souhrnné hlášení, intrastat, přitom by stačil jeden papír...............
    • Nic ve zlém, ale asi to jinak nejde, stát to neohlídá. Již několik let platí podobná úprava při prodeji nemovitostí, kdy prodávajícího, pokud neuhradí daň z převodu nemovitostí, si jistí stát tím, že zavedl povinnost uhradit tuto kupujícímu. Vím, není to úplně shodná záležitost, ale v principu obdobná. Oni dva si to musí opravdu mezi sebou smluvně ošetřit. Jinak ohledně nesmyslné administrativy souhlas.
  • Pokud by skutečně jimi navrhovanou komedii mysleli vážně,tak by jako první zajistili výstavbu katovských mučíren,kde by katovský mistr učil všechny podvodníky slušnosti.Zatím tato banda vypouští do eteru,pouze pohádky pro dospělé.
  • Žádné daňové úniky, nejen s DPH, tady u nás novela zákona jaktěživo neomezí. Na to jsou tu odborní daňoví poradci a ti přijdou na jiné fígle. A navíc, není ani opravdový zájem omezit. To by se musely sekat ruce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit