Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Naše imigrační politika by měla být rozvážná, tj. selektivní a, ano, diskriminační. Měla by diskriminovat mezi uchazeči o imigraci na základě jejích zemí původu. Či, přesněji řečeno, na základě převládajících politických zvyklostí v jejich zemích původu.
    Cílem imigrační politiky by neměla být totální asimilace imigrantů. Učinit z nich Čechy, kteří preferují vepřo-knedlo-zelo, by bylo nudné. Klidně ať si ponechají své kulinářské tradice a specifika. To naši společnost obohatí. Ale cílem imigrační politiky by rozhodně měla být politická integrace; ta dokonce jejím cílem být musí, má-li se zachovat soudržnost naší společnosti a loajalita všech jejich příslušníků vůči ní.

    Politická integrace imigrantů v tom smyslu, že pokud chtějí mezi námi žít a časem přijmout naše občanství, musí bezpodmínečně akceptovat politické hodnoty naší společnosti definované v naši Ústavě a ústavní Listině práv a svobod. Totiž hodnoty osobní, náboženské a politické svobody. To má být conditio sine qua non.
    Žádný cizinec, který naše hodnoty svobody nechce přijmout za své, by nejen že neměl mít možnost stát se našim občanem, ale neměl by mít ani možnost stát se legálním rezidentem na našem území. Nedává smysl pustit sem cizince s naprosto cizími politickými hodnotami, aby nám naši svobodnou politickou společnost rozvrátili.
  • Pro cizince by mělo platit,že musí ctít zákony a zvyky této země.Jinak by je měl čekat co nejrychlejší odsun.
  • Pan Okamura není žádný přistěhovalec,maminka je češka,tatínek japonec.Moc mu fandím,škoda ,že nemáme více Okamurů,v tomto blázinci ve kterém žijeme,by byl konečně pořádek.
  • Konečně někdo mluví rozumě,jestli chtějí cizinci u nás žít musí se přizpůsobit naší mentalitě a tradicím,proto jsem přece přišli a pokud přišli jenom kvůli práci a nechtějí se přizpůsobit tak ať táhnou odkud přišli.
    Nejhůře nesu,že muslimové zde chtějí stavět své sinagogy ,zkuste postavit kostel v arabském světě,tak vás zrovna podřežou
  • Pan Okamura je prgmaticky založený a pracovitý člověk, někdy si vytrpěl své , takže ví, o čem mluví.
    Nelze otázku emigrantů brát na lehkou váhu.
    A většina ekonomicky smýšlejících čechů musí s tímhle postojem souhlasit.
    asiatští tak zvaní 'podnikatelé' by měli odvádět ne-li vyšší, tak stejné daně do státní pokladny a podpořit hospodářský a sociální růst státu, nejen Parazitovat .
  • Pan Okamura určitě moc dobře ví o čem mluví.
    Stačí si přečíst jeho dřívější články. Ve velké většině jeho názorů se s ním dá souhlasit. Je to podle mne pracovitý, slušný člověk s přehledem, který mu můžeme mnozí jen závidět.
    Kdyby bylo víc takových v uvozovkách přistěhovalců.
    Jsem velice rád, že tu dostal šanci, že se mu daří a že od nás nechce utéct, tak jako většina jiných, která si tu přijde nahrabat, sebere dotace a pak prchne do daňových rájů.
  • ..tak, tak...správně pane Okamuro...kdo nemá aspoň tři generace zpět všechny předky z ČR (ČSSR) tak bude prohlášen za cizince a vyhoštěn z republiky...
    • tak to by si už byl na balkáně ??

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit