Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Oni ti dva "zájemci" o titul nejsou žádní andělíčci.Mají kvalitní škraloupy. A než tam najmenovat takový pedagogický balast jakým je třeba vyhlášený hulvát C.Putna, tak ať nejsou těmi pravými akademiky.Ona tahle "universita" jen přežívá díky tomu, co kdysi byla. Aktuálně tam vysedávají staré struktury, které se drží korýtek.Běžný akademik by vystačil s důchodem a tím co si přihrábl za léta minulá.Ovšem tady nenažranci by pořád hrabali pod sebe. Až je z práce odvezou nohama napřed. A tak se lehce stalo, že několik posledních let se UK zdržuje někde na 183 místě a níž ..... celosvětového žebříčku vysokých škol.Takže na co jmenovat další bezcenné vyžírky státních peněz?

  • Zeman si dupnul a nechce jmenování podepsat, i když - když se to tak vezme, nemá do toho co kecat...

    Mstivý, egoistický, senilní dědek...


    • Bohužel má. Seznamte se prosím s pravidly pro udělování titulů. Nikde není napsáno že musí schválit návrh. 

      Osobně s postojem pana Zemana v této věci nesouhlasím, ale chceme prezidenta, který bude jen automatem na podpisy? 

      Osobnostní rysy páně prezidenta jsou odpovídající problémům jeho věku. Bohužel. Proč jsme většinově toho názoru, že prezidentem by měl být jen kmet? 

      • Podle naší Ústavy je president neodpovědný, takže o ničem nerozhoduje. Všude, kde někdo o něčem rozhoduje, MUSÍ také nést následky svého rozhodnutí.

        To ustanovení bylo nesmyslně převzato z prvorepublikové Ústavy, kde to bylo "ušito" na T. G. Masaryka. Jenomže T.G.M. byl skutečná Osobnost na úrovni panovníka (říká se, že byl levoboček císaře) a jeho rozhodování bylo limitováno vysokou morálkou, úctou k pravě, ctí a zájmem občanů ČSR.

        Zatímco to ten zdegenerovaný senilní  mstivý rusko-čínský kolaborant...

        • Občane, nerozplývejte se tolik nad osobou pana Masaryka. Byl to člověk z masa a kostí, žádný Bůh. Pro některé se stal modlou. Měl zajisté své přednosti, ale také svoje slabá místa. 

          Zájem občanů poznali ti, kteří skončili před puškami policajtů, když chtěli lepší pracovní podmínky a mzdy za těžkou dřinu, aby uživili své děti.

          Jaký měl "tatíček" vztah k vlastním dětem? Limitovaný vysokou morálkou, úctou k pravdě a cti?Měli bychom měřit spravedlivě. Zvláště, když můžeme a nemusíme. 

          Svými nekritickými obdivnými a naučenými větami se vlastně dostáváte na úroveň bolševických agitátorů. A to je mi docela líto. Jinak se projevujete jako poměrně inteligentní osoba. A těší mě, když právě neagitujete, ale přemýšlíte. Nenávist není dobrý rádce. 

          Promiňte mi osobnější tón. 

          • Samozřejmě TGM nebyl žádný bůh a také měl své chyby. Ale byl to Pan President. A to, že někteří lidé skončili před puškami policajtů? Bohužel. O tom ale nerozhodoval president. A nebyli ti zmínění "občané" stoupenci bolševické revoluce s cílem okrást ty co se vlastní prací domohli k majetku a rozdat to těm méně schopným, líným a marnotratným?

            • Byli to lidi, kteří kromě svých mozolů, hladu a bídy nic jiného neměli.

              Každý vidíme svět jinak. Každý asi pocházíme z jiného prostředí. To je ale asi normální. 

              Vyrůstal jsem mezi lidmi, pro které slovo "práce" fakt nebylo nadávkou. Ale ani důvodem k tomu inklinovat k bolševismu, jak se dneska rádo předestírá. 

              Podle Vaší logiky ten, kdo nemá na kontě miliony je líný, neschopný (tedy ne všeho schopný) a marnotratný? Divil bych se, jestli tohle myslíte vážně.

              Svět netvoří jen poctiví, pracovití buržousti a líní bolševici. To by bylo moc jednoduché. 

              • Reakce na příspěvek:

                Příteli, pocházím z prostého venkovského prostředí, kde lidé neoplývali žádnými přebytky. A vše, čeho jsem dosáhl vyžadovalo tvrdou práci, sebezapření a trvalé úsilí. Slovo "práce" skutečně není nadávkou, musí se však snoubit s poctivost a morálkou. A k tomu jsem byl vždy veden.  🙂

                • Reakce na příspěvek:

                  Gratuluji. Schopný, pracovitý a spořivý, morálně bezúhonný. 

                  To Vám dává právo odsuzovat všechny, kteří neměli to štěstí jako Vy?

                  Kolik si myslíte, že ještě dnes existuje lidí, kteří žijí od výplaty k výplatě? Všichni budou hodni opovržení, že ano? 

                  Slovo morálka je stejně nemorální jako ti, kteří se jím většinou zaklínají. To je ale jen můj osobní postoj. Nic ve zlém. 

  • Myslim,  že  odmítat jmenovat profesory z důvodů  osobni antipatie je pošetilé  a dětinské.

    Na druhé straně je třeba konstatovat, že již několik let dochází k devalvaci těchto  vš pedagogů , stejně jako mnoha jiných pracovniků. I vš studentů.  Zde je vidět,  jak peníze celou společnost ovlivňují.  Hodně studentů  a absolventů vš  a nedostatek kvalifikovaných pracovníků  ve vyrobě. Jak asi vypadají habilitace  profesorů. Nevracime se do 50. let minulého století a "rychlokvaškám"?  Leckdy stačil delnicky původ a politická angažovanost.  Nyní zase disidentská minulost nebo oponentská role jednotlivce vůči režimu, potažmo rychlý  obrat na stranu vítěze.Slyšíme pořád  nářek o nedostatku financí na vš ze strany rektorů, avšak některé  fakulty zavádějí obory naprosto nepřínosné. Je pravda, že řada univerzitních asistentů nemá ani praxi ani odpovídající vzdělání. Proto musí mnohdy přednášet  nehotoví doktorandi.  




    • Máte naprostou pravdu.

      Kdyby někdo chtěl, mohl by si udělat třeba analýzu toho, jak se jmenovali docenti třeba na VŠB-TU v Ostravě.

      Bez jakékoliv publikace v zahraničí, mizivé pedagogické a publikační zkušenosti a docenty se to tam jen hemží. Četl jsem jednu takovou analýzu dokonce byla zveřejněná.

      Jsou to ponejvíce arogantní a agresivní doktorandi, kteří se báli praxe a zůstali na fakultách a nebo nefunkční dědkové, kteří si tím "pojišťovali zadek v teplé židli." 

      A to jde o "renomovanou" veřejnou vysokou školu. Tituly jsou dnes pro pisálky a ne pro pedagogy. Nemusíš umět nic, ale musíš o tom umět psát. Že jsi na posluchárně trapný? Koho to zajímá?

      Devalvace v přímém přenosu. 

  • Vidím pravidelné zvedání tlaku u zoufalců při zmínce o Zemanovi....🙂 ...a lepší už to nebude....

  • Zeman chce opět  svou přítomností zneuctít památku Jana Palacha, ten kolaborant Man má opravdu hroší kůži, je to od něj opravdu swinstvo, undovat u památníku Palacha.
    • Je zajímavé, že ke článku o Janu Palachovi nebyla otevřená diskuse. Asi by tam znělo něco, co se nechce slyšet.

      Masivní mediální adorace činu tohoto člověka hrozí především v tom, že se může klidně brzy najít někdo, kdo touží po publicitě a upálí se proti Zemanovi, Babišovi nebo já nevím proti komu.

      Uvědomujete si to páni novináři? Vezmete si to na zodpovědnost? 

      To není nic proti pietě, ale nic se nemá přehánět.

      Od rána neslyšíme na CT1 o nikom a ničem jiném. My přeci nejsme hloupí a víme. někteří i pamatují. Nemusíte nás nekonečně masírovat milá média. Někdy to škodí věci samé. 

      Asi zase vyfasuji distanc. Tak za týden opět na shledanou. 😉

  • Výborně klucí! Od takových ortodoxních demokratů bych ani lepší komenty neočekával.

    Viz. Milion chvilek pro...

  • pavel.zajda.7

    Žaloba z nich udělá profesory? Ne!

    Tak proč kolem tolik keců?

  • Je s podivem jak se hradní kolaborant Miloš Zeman vymlouvá na možnou spojitost docentů s STB které byl sám členem a estébaka Bureše drží ve vládě zuby nehty, ten pokrytecký lhář a opilec by měl dostat karabáčem.
  • Neberouc ohledy na směšně vulgární reakce vulgárních tradičních účastníků diskuse, kteří v tomto prostě neumí zklamat, si myslím, že v tomto ohledu ani jedna ze zúčastněných stran nesleduje konsensus.

    Pan Zeman tradičně prokazuje stařeckou tvrdohlavost a bezohledně uplatňuje privilegia funkce a akademická odkazující se na bohužel již neexistující akademické svobody tvrdošíjně navrhují kontroverzní kandidáty.

    Potom se obě strany, od kterých právem očekáváme racionalitu vyjadřují svá "podivení."

    Velkorysost asi není silná stránka aktuálního prezidenta republiky. 

  • Chápu, že prezident Zeman si chce zachovat tvář. Zástupci VŠ také nechtějí tratit, dál pózují a oporu mají v zákonech, které mají k dokonalosti nekonečně daleko. Stále platí předpoklad, že rozumní lidé se rozumně dohodnou...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit